• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Catalunya: Πρώτος Αγώνας
Μεγάλη νίκη του Bautista που αυξάνει την διαφορά στην βαθμολογία
Νέα 24/09/2022 - 17:45

Ο πρώτος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM ήταν εκπληκτικός στο Circuit de Barcelona-Catalunya για τον γύρο της Catalunya, με τους τρεις αναβάτες που μάχονται για το τίτλο να δίνουν τρομερή μάχη. Ο Alvaro Bautista επέκτεινε το προβάδισμά του στην βαθμολογία με νίκη καθώς πέρασε από την πέμπτη στην πρώτη θέση, ο Jonathan Rea πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ο Toprak Razgatlioglu βρέθηκε από την όγδοη στη δεύτερη θέση στην αρχή πριν υποχωρήσει τελικά πιο πίσω.

Αφού δεν βρήκαν τον δρόμο τους για την πρώτη σειρά της εκκίνησης, τόσο ο Bautista όσο και ο Razgatlioglu μπόρεσαν να περάσουν στην κορυφή πριν από την πρώτη στροφή, με τον Bautista να πηδά από την πέμπτη στην πρώτη θέση ενώ ο Razgatlioglu πήγε από την όγδοη στη δεύτερη. Στα πρώτα στάδια του αγώνα, ο Razgatlioglu φαινόταν ότι θα κάνει μια κίνηση στον Bautista, αλλά ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος κατάφερε να κρατήσει μια νίκη σχετικά χωρίς πίεση μπροστά από τον Rea. Ο Βορειοϊρλανδός μπόρεσε να παλέψει για την δεύτερη θέση αφού έδωσε μάχη στους πρώτους γύρους του αγώνα, μπροστά από τον Garrett Gerloff, ο οποίος ξεκίνησε από την έκτη θέση και έδειξε δυνατό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια τον αγώνα για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα του αποτέλεσμα για το 2022 και το πρώτο του βάθρο.


Καθώς ο αγώνας προχωρούσε, ο Razgatlioglu έχασε έδαφος από τον Bautista πριν χάσει θέσεις από τους αναβάτες πίσω του, με τον Rea, τον Gerloff και τον Michael Ruben Rinaldi να παιρνούν μπροστά του και τον Τούρκο αναβάτη να να διεκδικεί την πέμπτη θέση στο τέλος του αγώνα, τερματίζοντας 2.785 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rinaldi, παρόλο που ο Ιταλός τον πέρασε μόλις στην 10η στροφή του προτελευταίου γύρου.

Ο Rinaldi τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μόλις 1.494 δευτερόλεπτα μακριά από τον Gerloff, παρόλο που ξεκίνησε από τη δέκατη θέση και είχε μια έξοδο στα πρώτα στάδια του αγώνα. Ο Razgatlioglu ήταν πέμπτος και το σερί του να οδηγεί αγώνες (έστω σε κάποιο στάδιό τους) έληξε μετά από 17 αγώνες, ενώ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 έπρεπε να αποκρούσει μια επίθεση στα τελευταία στάδια από τον Iker Lecuona. Ο Lecuona ξεκίνησε από την pole position αλλά επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ελαστικό SC0 της Pirelli, εμπνευσμένο από τη νίκη του Rinaldi στον δεύτερο αγώνα το 2021. Ο Lecuona έχασε θέσεις στην αρχή του αγώνα, αλλά κατάφερε να σταθεροποιήσει τον ρυθμό του για να τερματίσει στην έκτη θέση.

Ο Alex Lowes ήταν άλλος ένας αναβάτης που πάλεψε αρχικά στο πρώτο γκρουπ αλλά έπεσε στα τελευταία στάδια καθώς διεκδίκησε την έβδομη θέση, μπροστά από τον Axel Bassani. Ο Bassani, όπως και ο Lecuona, χρησιμοποίησε το ελαστικό SC0 και είχε ένα δυνατό ξεκίνημα, αλλά έχασε θέσεις καθώς προχωρούσε ο αγώνας, τερματίζοντας τελικά όγδοος. Ήταν 15 δευτερόλεπτα μακριά από τον Andrea Locatelli στο τέλος του αγώνα, με τον Locatelli να χάνει σε μάχη με τον Rinaldi στα τελευταία στάδια. Ο Eugene Laverty ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της BMW καθώς κατέλαβε τη δέκατη θέση, ο πρώτος του τερματισμός στην πρώτη δεκάδα από τον πρώτο αγώνα της σεζόν, καθώς τερμάτισε μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Locatelli.

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Χρειαζόμασταν αυτή την μικρή νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Pole position για τον Marc Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα