• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Ήμουν πολύ φιλόδοξος
Στον επόμενο αγώνα θα πρέπει να είμαι ανταγωνιστικός αλλά όχι τόσο επιθετικός
Νέα 25/09/2022 - 21:56

Ο Pecco Bagnaia είχε έναν δύσκολο αγώνα καθώς τα προβλήματα πίεσης του μπροστινού ελαστικού που αντιμετώπισε οδηγώντας ανάμεσα σε πολλές μοτοσυκλέτες (ξεκίνησε από την 12η θέση), τον εμπόδισαν να κάνει την επίθεσή του και να ανέβει.

Όταν μπόρεσε να το κάνει στα τελευταία στάδια, ο Bagnaia ανέβηκε στην ένατη θέση και κυνηγούσε τον Quartararo στον τελευταίο γύρο, όταν έκανε την ανεπιτυχή προσπάθειά του να προσπεράσει στα φρένα για την τρίτη στροφή. Το μπροστινό χάθηκε κάτω από τον Ιταλό και ο Bagnaia έπεσε. 

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Bagnaia δεν τερμάτισε αγώνα κατά την σεζόν του 2022 και τον βλέπει να πέφτει 18 βαθμούς πίσω από τον Quartararo με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν.

Ερωτηθείς εάν το να πιέσει τόσο σκληρά για να κερδίσει έναν βαθμό ήταν το πραγματικό του λάθος, ο Bagnaia είπε: "Ένας βαθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά, οπότε προσπαθούσα να το κάνω. Ήμουν πολύ φιλόδοξος, γιατί το να τερματίσω πίσω από τον Fabio ή να περιμένω να έχω μια καλύτερη ευκαιρία για να κάνω μια πιο ασφαλή κίνηση ήταν σίγουρα καλύτερο, σκεπτόμενος μετά τον αγώνα".

"Αλλά εκείνη τη στιγμή, όταν αγωνίζομαι, σκέφτομαι πάντα μεγάλα πράγματα και η φιλοδοξία μου ήταν να προσπεράσω τον Fabio και μετά να προσπαθήσω να είμαι κοντά στον Maverick αν έκανε λάθος. Λοιπόν, ήμουν φιλόδοξος, είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω για να προσπαθήσω να κερδίσω το Πρωτάθλημα. Οπότε, το λάθος ήταν σίγουρα η πτώση".

 

Ο Bagnaia παραδέχτηκε ότι ήταν τυχερός που δεν χτύπησε τον Quartararo, ενώ διευκρίνισε ότι το σαρκαστικό του χειροκρότημα ενώ έφευγε από το σημείο της πτώσης του στράφηκε στον εαυτό του.

Η Ιαπωνία τερμάτισε μια σειρά από πέντε διαδοχικές εμφανίσεις στο βάθρο για τον Bagnaia - η οποία περιλαμβάνει τέσσερις νίκες - αλλά δεν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή του στην προσπάθειά του για το Πρωτάθλημα στο Grand Prix της Ταϊλάνδης το επόμενο Σαββατοκύριακο.

"Σίγουρα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά περίεργο για όλα όσα συνέβησαν", είπε ο Bagnaia. "Σήμερα το πρωί ήμουν ανταγωνιστικός, οπότε αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν λίγο περίεργο. Αλλά ξέρουμε ότι το να ξεκινάς από πίσω είναι δύσκολο για τον ρυθμό σου".

"Λοιπόν, στον επόμενο αγώνα θα προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου όπως πάντα, θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν θα είμαι πιο επιθετικός, δεν χρειάζεται να είμαι πιο επιθετικός. Απλώς πρέπει να κάνω ό,τι έκανα στην Αραγονία ή στο Misano, να κρατήσω τον ρυθμό μου, να προχωρήσω και να προσπαθήσω να κερδίσω βαθμούς".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Οδήγησα χωρίς πόνο

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Catalunya: Δεύτερος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα