• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μέσα Ινδία και Καζακστάν, έξω η Αραγονία
Το προσωρινό ημερολόγιο του 2023
Νέα 30/09/2022 - 18:27

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι το Ινδικό Grand Prix θα προστεθεί στο πρόγραμμα του επόμενου έτους, γεγονός που πιστεύεται ότι καθυστέρησε την κυκλοφορία του νέου ημερολογίου λόγω των αναθεωρήσεων που απαιτούσε η προσθήκη του.

Την περασμένη εβδομάδα τα MotoGP ανακοίνωσαν επίσης μια νέα πενταετή συμφωνία με το Καζακστάν για την είσοδο της χώρας της Κεντρικής Ασίας στο ημερολόγιο, με το Sokol Circuit – αν και τόσο αυτό όσο και η πίστα Buddh της Ινδίας πρέπει να περάσουν τους ελέγχους των ειδικών.

Εάν πραγματοποιηθούν και οι δύο αγώνες, θα διασφαλιστεί ότι το 2023 θα είναι η μεγαλύτερη σεζόν του MotoGP μέχρι σήμερα, με 21 γύρους και 42 αγώνες (καθώς οι αγώνες σπριντ θα υπάρχουν σε κάθε Grand Prix).

Ως μέρος των αλλαγών στο ημερολόγιο, το Grand Prix της Αραγονίας θα μείνει εκτός προγράμματος. Οι τέσσερις ισπανικοί αγώνες και το GP της Πορτογαλίας έχουν υπογραφεί σε συμφωνίες που δηλώνουν ότι και οι πέντε από αυτές τις πίστες – Aragon, Jerez, Catalunya, Valencia και Portimao – μπορούν να εναλλάσσονται.

Η σεζόν του 2023 θα ξεκινήσει αργότερα από το κανονικό, στις 26 Μαρτίου στην Πορτογαλία, αφού η παραδοσιακή έναρξη της σεζόν στο Qatar έπρεπε να καταργηθεί καθώς η πίστα του Losail υφίσταται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης εν αναμονή της επιστροφής της Formula 1 το επόμενο έτος.

 

Στη συνέχεια, τα MotoGP θα συνεχίσουν στην Αργεντινή μια εβδομάδα. Ένα κενό μιας εβδομάδας χωρίζει την Αργεντινή και το Austin, πριν τα MotoGP επιστρέψουν στην Ευρώπη με το GP της Ισπανίας στη Jerez στις 30 Απριλίου.

Το γαλλικό GP θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου πριν από το συνεχόμενο τρίπτυχο σε Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία στις 11, 18 και 25 Ιουνίου.

Το GP του Καζακστάν παίρνει την αρχική θέση της Φινλανδίας στις 9 Ιουλίου πριν από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα τριών εβδομάδων, με τη σεζόν να συνεχίζει στις 6 Αυγούστου με το Βρετανικό GP και το GP της Αυστρίας στις 20 Αυγούστου.

Με τη Φόρμουλα 1 να πηγαίνει στην Βαρκελώνη τον Ιούνιο, το GP της Καταλονίας είναι τώρα προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά περνάμε στο Grand Prix του San Marino, στο Misano.
.
Το GP της Ινδίας έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου, με το Ιαπωνικό GP στο Motegi την επόμενη εβδομάδα, την 1η Οκτωβρίου.

Το GP της Ινδονησίας μεταφέρθηκε από τον Μάρτιο στις 15 Οκτωβρίου και ξεκινά την δεύτερη τριπλέτα συνεχόμενων Grand Prix, με την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν στις 22 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Οι τρεις τελευταίοι γύροι στη Μαλαισία, το Qatar και τη Valencia είναι επίσης συνεχόμενοι, ξεκινώντας στις 12 Νοεμβρίου και λήγουν στις 26 Νοεμβρίου.
 

Προσωρινό ημερολόγιο MotoGP 2023


Πορτογαλία – 26 Μαρτίου
Αργεντινή – 2 Απριλίου
Αμερική – 16 Απριλίου
Ισπανία – 30 Απριλίου
Γαλλία – 14 Μαΐου
Ιταλία – 11 Ιουνίου
Γερμανία – 18 Ιουνίου
Ολλανδία – 25 Ιουνίου
Καζακστάν - 9 Ιουλίου 
Μεγάλη Βρετανία – 6 Αυγούστου
Αυστρία – 20 Αυγούστου
Καταλονία – 3 Σεπτεμβρίου
San Marino – 10 Σεπτεμβρίου
Ινδία – 24 Σεπτεμβρίου 
Ιαπωνία – 1 Οκτωβρίου
Ινδονησία – 15 Οκτωβρίου
Αυστραλία – 22 Οκτωβρίου
Ταϊλάνδη – 29 Οκτωβρίου
Μαλαισία – 12 Νοεμβρίου
Qatar – 19 Νοεμβρίου 
Valencia – 26 Νοεμβρίου

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Αν οδηγούσα αυτή τη μοτοσυκλέτα μπορεί να μην είχα αποσυρθεί από τα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα