• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrucci: Αν οδηγούσα αυτή τη μοτοσυκλέτα μπορεί να μην είχα αποσυρθεί από τα MotoGP
Αν είχα χρήματα θα την αγόραζα
Νέα 30/09/2022 - 19:03

Ο Danilo Petrucci επέστρεψε στα MotoGP με τη Suzuki ως αντικαταστάτης του Joan Mir, ο οποίος συνεχίζει να αναρρώνει από τον σπασμένο αστράγαλο στην Αυστρία τον Αύγουστο.

Ο Petrucci οδήγησε για τελευταία φορά μια μοτοσυκλέτα MotoGP στη Valencia πέρυσι στον τελευταίο του αγώνα με την KTM Tech3, πριν πάει στο Rally Dakar με την KTM και στη συνέχεια στα MotoAmerica Superbikes – όπου τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα – με την Ducati.

Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που ο Petrucci οδήγησε ιαπωνική μοτοσυκλέτα στα MotoGP και τον πρώτο του τετρακύλινδρο κινητήρα εν σειρά μετά το Suter με κινητήρα Ioda BMW που χρησιμοποίησε το 2013.

Τελευταίος στους συνδυασμένους χρόνους, ο Petrucci τελείωσε τη μέρα μόλις 2,4 δευτερόλεπτα μακριά από τον καλύτερο ρυθμό, κάτι που τον εξέπληξε καθώς ήταν πεπεισμένος ότι θα δυσκολευόταν ακόμη και να προκριθεί στον αγώνα.

"Έχασα την επίθεση στο χρόνο, αλλά είναι εντάξει μόνο και μόνο επειδή σήμερα το πρωί ήμουν τόσο χαρούμενος που δεν ήμουν τελευταίος και σήμερα το απόγευμα ένιωσα ότι θα μπορούσα να τερματίσω ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον ταχύτερο, 1,3 δευτερόλεπτα", είπε ο Petrucci. "Δυσκολεύομαι στους δύο πρώτους τομείς στο δυνατό φρενάρισμα. Στα άλλα μέρη η μοτοσυκλέτα είναι απλά απίστευτη επειδή έχεις μεγάλη γωνία κλίσης, μεγάλη ταχύτητα στις στροφές".

"Σίγουρα πρέπει να ξέρω τη μοτοσυκλέτα, η ομάδα πρέπει να με ξέρει γιατί σε σύγκριση με τους άλλους αναβάτες είμαι αρκετά διαφορετικός σε βάρος και μέγεθος. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενος για σήμερα γιατί ήμουν τόσο φοβισμένος, τόσο ενθουσιασμένος, τόσο περίεργος".

"Νόμιζα ότι ήμουν πιο αργός από ό, τι ήμουν, νόμιζα σήμερα το πρωί, όταν είδα ότι δεν έβρεχε, ότι «θα αποκλειστώ για τον αγώνα», και στο τέλος ήμουν μόλις δύο δευτερόλεπτα μακριά από το προβάδισμα και λίγο πολύ στη θέση που τελείωσα πέρυσι!".

 

Ο Petrucci πρόσθεσε ότι αν είχε αγωνιστεί με Suzuki το 2021, θα ήταν λιγότερο πιθανό να είχε αποσυρθεί από την καριέρα του στα MotoGP.

"Ίσως, αν είχα αγωνιστεί αυτή τη μοτοσυκλέτα πέρυσι, δεν θα είχα εγκαταλείψει την καριέρα μου στα MotoGP, γιατί μου άρεσε πολύ να οδηγώ αυτή τη μοτοσυκλέτα", είπε. "Πίστευα ότι θα ήμουν πιο αργός, αλλά στην πραγματικότητα ήμουν λίγο πιο αργός από τους άλλους, αλλά όχι μακριά. Η θέση, η εργονομία – αυτή είναι η πρώτη μου ιαπωνική μοτοσυκλέτα και είναι τόσο διαφορετική. Δεν έχω χρήματα, αλλά αν είχα θα είχα αγοράσει αυτή τη μοτοσυκλέτα!".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα

« Προηγούμενο άρθρο

Μέσα Ινδία και Καζακστάν, έξω η Αραγονία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα