• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: MotoGP ΕΔ3
Ο Jorge Martin περνάει στην πρώτη θέση
Νέα 01/10/2022 - 08:20

Ο Jorge Martin επανήλθε από μια πρόωρη πτώση για να θέσει τον ρυθμό μετά τις ΕΔ3 των MotoGP στο Grand Prix OR Ταϊλάνδης. Ο αναβάτης της Prima Pramac Racing σημείωσε 1:30.205 στη επίθεσή του και ολοκλήρωσε την περίοδο δοκιμών 0,012 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jack Miller. Τρίτη και τέταρτη ήταν επίσης η Pramac και η εργοστασιακή Ducati, συγκεκριμένα οι Johann Zarco και Francesco Bagnaia, χάρη στις προσπάθειές τους στις ΕΔ2 στο Chang International Circuit, ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, είναι πέμπτος. Ωστόσο, μερικά μεγάλα ονόματα θα περάσουν από τις ΚΑΤ1 σήμερα το απόγευμα, όπως ο Marc Marquez και ο διεκδικητής του τίτλου Aleix Espargaro.

Η βροχή έμεινε μακριά το πρωί του Σαββάτου και οι αναβάτες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα πριν βάλουν μαλακά Michelin για τα τελευταία λεπτά. Ο Martin είχε τερματίσει την Παρασκευή στην τρίτη θέση, αλλά μια πτώση στην 12η στροφή, στα πρώτα στάδια των ΕΔ3, δεν ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει το πρόγραμμα του. Ωστόσο, ο Ισπανός ήταν ακόμα τέταρτος στους συνδυασμένους χρόνους όταν έκανε το 1:30.205 μέσα στο τελευταίο τρίλεπτο για να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Λιγότερο άνετος ήταν ο Enea Bastianini, ο οποίος προσπαθούσε να προστατεύσει τις ελπίδες του για τον τίτλο, αλλά ήταν εκτός των θέσεων που οδηγούν στις ΚΑΤ2 στο τέλος των ΕΔ2. Η επίθεσή του στις ΕΔ3 δεν ξεκίνησε καλά, με ένα λάθος στη στροφή 12, αλλά ανέκαμψε αρκετά καλά ώστε να κάνει 1:30.513 και να ανέβει στην έβδομη θέση στους συνδυασμένους χρόνους. Με αυτόν τον τρόπο, ο Bastianini έβαλε τον Miller, στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά ο Αυστραλός έφτασε στη δεύτερη θέση με 1:30.217. Ο «Thriller» έπεσε στον επόμενο γύρο του, στην 3η στροφή, αν και θα είχε μικρή σημασία.

Από την άλλη πλευρά, η ταλάντωση του Marquez στη στροφή 12 καθώς ο Miller ανέβαινε στην δεύτερη θέση θα αποδεικνυόταν δαπανηρή, καθώς δεν κατάφερε να βελτιώσει το 1:30.523 που σημείωσε στις ΕΔ1. Βρέθηκε εκτός των κορυφαίων 10 όταν ο Brad Binder σημείωσε 1:30.405 μετά την καρό σημαία να κυματίζει και δεν μπόρεσε να επιστρέψει - οι κίτρινες σημαίες για τη πτώση του Miller σίγουρα δεν βοήθησαν τον σκοπό του. Όσο για τον Binder, ο γύρος του ήταν αρκετά καλός για την έκτη θέση, μια θέση πίσω από τον Quartararo με 1:30.310. Ο Zarco διατήρησε την τρίτη θέση με 1:30.281 που ήταν το σημείο αναφοράς των ΕΔ2 και ο Bagnaia στην τέταρτη θέση με το 1:30.299 που πέτυχε στην ίδια περίοδο δοκιμών. 


Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν οι Alex Rins, Enea Bastianini και το δίδυμο της Mooney VR46 Racing Team, Marco Bezzecchi και Luca Marini. Ο Marquez δεν ήταν ο μόνος αξιοσημείωτος αναβάτης που θα περάσει από τις ΚΑΤ1, με τον Aleix Espargaro να φτάνει στο 1:30.831 στον προτελευταίο γύρο του, κάτι που τον άφησε 14ο στους συνδυασμένους χρόνους. Οι δυσκολίες πρόσφυσης της Aprilia συνεχίζονταν το πρωί του Σαββάτου στην Buriram και ο ομόσταυλός του, Maverick Viñales, ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος καθώς δεν μπορούσε να πάει καλύτερα από το 1:30.996 που έκανε την Παρασκευή. Ο «Top Gun» κατατάσσεται στην 18η θέση μετά τις ΕΔ3, ενώ ο Raul Fernandez δεν συμμετείχε στις ΕΔ3  λόγω ενός άσχημου πόνου στο στομάχι.

Επόμενο άρθρο »

Buriram: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα