• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: Moto2 ΚΑΤ
O Chantra γίνεται ο πρώτος Ταϊλανδός που παίρνει pole position στην ιστορία του Πρωταθλήματος!
Νέα 01/10/2022 - 10:52

Ο Somkiat Chantra έγινε ο πρώτος Ταϊλανδός αναβάτης που πηρε pole position στην ιστορία των Grand Prix και δεν υπήρχε καλύτερο μέρος για να το κάνει από το OR Grand Prix της Ταϊλάνδης. Σε ένα πολύ δυνατό απόγευμα για την Idemitsu Honda Team Asia, ο Chantra όχι μόνο εξασφάλισε την pole με το 1:35.625 του, αλλά και ο Ai Ogura κατάφερε να προκριθεί στην τρίτη θέση. Ο Tony Arbolino χωρίζει αυτούς τους δύο στην πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Chang International Circuit, ενώ ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Augusto Fernandez, θα παραταχθεί στη μέση της τρίτης σειράς το απόγευμα της Κυριακής.

Δύο Ταϊλανδοί αναβάτες ξεκίνησαν τις ΚΑΤ2 και οι οπαδοί ενθουσιάστηκαν όταν ο Chantra ανέβηκε στην κορυφή με 1:35.625 στον πρώτο του γρήγορο γύρο. Αυτή η προσπάθεια τον είχε αφήσει τρία δέκατα μπροστά από τους υπόλοιπους και η διαφορά ήταν ακόμα περισσότερο από δύο δέκατα όταν ο Arbolino εδραίωσε τη δεύτερη θέση με 1:35.839 στον επόμενο γύρο. Ο «Tiger Tony» πλησίασε ακόμα πιο πολύ λίγους γύρους αργότερα, όταν έκανε 1:35.710, πριν από ένα μεγάλο σώσιμο που έκανε, όταν ο μπροστινός τροχός της μοτοσυκλέτας του άρχισε να διπλώνει στην πρώτη στροφή.

Εν τω μεταξύ, ο Ogura, τον οποίο ο Arbolino είχε χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς, είχε φτάσει στην τρίτη θέση με 1:35.973 και στη συνέχεια βελτιώθηκε σε 1:35.889 στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Αυτή η προσπάθεια θα αποδεικνυόταν κρίσιμη στη μάχη για μια θέση στην πρώτη σειρά, όταν ο Pedro Acosta σημείωσε 1:35.956 για να ανέβει στην τέταρτη θέση, όπου και θα παρέμενε. Ο Celestino Vietti πέρασε από τις ΚΑΤ1 και προκρίθηκε πέμπτος με 1:35.973, με τον Alonso Lopez να φτάνει επίσης στην δεύτερη σειρά με 1:35.987.


Η έβδομη θέση πήγε στον Jake Dixon με 1:36.106 και ο Fernandez σημείωσε 1:36.130 για να προκριθεί όγδοος, μπροστά από τους Jorge Navarro, Manuel Gonzalez, Cameron Beaubier, Filip Salac, Bo Bendsneyder και Jeremy Alcoba στην 14η θέση.

Υπήρξε ένα δραματικό περιστατικό στα μισά των ΚΑΤ2 που αφορούσε τον Albert Arenas  και τον Joe Roberts. Το ριπλέι έδειξε ότι ο Arenas έχασε το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του πριν χτυπήσει στη μοτοσυκλέτα του άτυχου Αμερικανού. Ευτυχώς, ο Roberts στάθηκε στα πόδια του, αν και με εμφανή πόνο, και πήγε στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω έλεγχο. Προκρίθηκαν στην 15η και 17η θέση αντίστοιχα.

Ο άλλος τοπικός ήρωας, ο Keminth Kubo, κέρδισε την 16η θέση στη σχάρα εκκίνησης, μετά από κάποιες επισκευές στην μοτοσυκλέτα του, καθώς είχε πτώση στα τελευταία στάδια των ΚΑΤ1 στην 9η στροφή. Ο Aron Canet δεν κατάφερε να ορίσει χρόνο στις ΚΑΤ2, καθώς είχε μια πτώση στα τελευταία στάδια και θα ξεκινήσει από την 18η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Buriram: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: Moto3 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα