• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: MotoGP KAT
Παρθενική pole position για τον Marco Bezzecchi!
Νέα 01/10/2022 - 12:43

O rookie, Marco Bezzecchi, ένας από τους μαθητές του Valentino Rossi, κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Chang International Circuit για να πάρει την pole position για το Grand Prix OR Ταϊλάνδης. Ο αναβάτης της Mooney VR46 Bardahl σημείωσε 1:29.671 με την καρό σημαία να κυματίζει για να ξεπεράσει τον Jorge Martin κατά μόλις 0,021 δευτερόλεπτα, ενώ ο Francesco Bagnaia έδωσε ώθηση στις ελπίδες του για το Πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, αλλά ένας άλλος διεκδικητής του τίτλου, ο Aleix Espargaro, δεν κατάφερε να περάσει από τις ΚΑΤ1.

Ο Martin ήταν ο ταχύτερος στους συνδυασμένους χρόνους των ΕΔ και πήγε ακόμα πιο γρήγορα στην πρώτη του έξοδο στις ΚΑΤ2, σημειώνοντας 1:29.893. Ο ομόσταυλός του, Johann Zarco, ήταν δεύτερος με 1:29.963 και ο Quartararo ήταν τρίτος με 1:30.009. Ο Bagnaia, ωστόσο, ήταν μέχρι το τέλος στην ένατη θέση, 0,835 δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό.

Ο 'Pecco' βγήκε νωρίς για την δεύτερη έξοδό του και ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 1:30.098 πριν πηδήξει μέχρι το τέλος στην προσωρινή pole όταν σημείωσε 1:29.775 στον επόμενο γύρο. Οι ελπίδες του Martin να αρπάξει πίσω την πρώτη θέση διαψεύστηκαν όταν έχασε το πίσω μέρος της Desmosedici του στην πέμπτη στροφή, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να το σώσει και να συνεχίσει να παλεύει. Στον επόμενο γύρο, ο «Martinator» ήταν πράγματι και πάλι στην κορυφή καθώς έκανε 1:29.692.

Αυτό ήταν ήδη ένα νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου και μετά βγήκε η καρό σημαία, αλλά ο Bezzecchi δεν είχε εγκαταλείψει το κυνήγι. Ο 23χρονος έφθασε στο 1:29.671, κατεβάζοντας και άλλο το ρεκόρ, αν και αυτό δεν ήταν το τέλος των πραγμάτων! Ο Martin βρισκόταν στον τελευταίο του γύρο και είχε βγάλει κόκκινους δείκτες στον τρίτο τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν σε καλό δρόμο για να αρπάξει την pole position από τον Bezzecchi. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό και στον τελευταίο τομέα, κάνοντας 1:29.782 – κάτι που τον άφησε στην δεύτερη θέση. 

Για άλλη μια φορά, ο Quartararo είναι ο μόνος "ξένος" ανάμεσα σε ένα κοπάδι Ducati. Κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, με τελικό γύρο 1:29.909, με τον έτερο Γάλλο, Johann Zarco να παίρνει την πέμπτη θέση. 
Ο Enea Bastianini κατάφερε επίσης να μπει στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης, χάρη στην τελική του επίθεση, που τον είδε να κάνει 1:29.988 καθώς επιδιώκει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο. Ο Jack Miller ήταν τέταρτος κατά τις πρώτες επιθέσεις, αλλά έπεσε στην έβδομη θέση, αφού ένα τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει νωρίς την μάχη. 

Ο Marc Marquez ήρθε από τις ΚΑΤ1 και κατέλαβε την όγδοη θέση με το μόνο νέο μαλακό πίσω ελαστικό Michelin που του είχε απομείνει. Ωστόσο, θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερα αν δεν είχε ένα γλίστρημα στην τελευταία στροφή στον τελευταίο του γύρο, κατά τον οποίο έκανε 1:30.133. Ο Luca Marini συμπλήρωσε την τρίτη σειρά της εκκίνησης, μπροστά από τους Alex Rins, Miguel Oliveira και Brad Binder.

Νωρίτερα, στις ΚΑΤ1, ο Marc Marquez ήταν ταχύτερος στο τέλος των πρώτων δρομολογίων με 1:30.343, με τον Cal Crutchlow δεύτερο με 1:30.542, 0.067 δευτερόλεπτα πάνω από τον Aleix Espargaro. Οι Aprilia πάλευαν για πρόσφυση όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά όταν ο Aleix Espargaro βγήκε ξανά από τα pits με ένα φρέσκο μαλακό πίσω ελαστικό κατάφερε να μπει στις προσωρινές θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2.

Στο τελευταίο λεπτό των ΚΑΤ1, ο Marc Marquez ξαναπήρε την πρώτη θέση με 1:30.038,  κολλημένος στην εξάτμιση του Franco Morbidelli καθώς διέσχιζε τη γραμμή και ο Oliveira πήδηξε από την έβδομη στη δεύτερη θέση με 1:30.099. Ο Aleix Espargaro είχε ήδη επιστρέψει στα pits μέχρι τότε και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τις ΚΑΤ2. 

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα