• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bezzecchi: O Martin με χτύπησε
Δεν καταλαβαίνω την ποινή
Νέα 04/10/2022 - 13:53

Ο Marco Bezzecchi στριμώχτηκε από τον δεύτερο στη σχάρα εκκίνησης, Jorge Martin, καθώς οι αναβάτες ορμούσαν στην πρώτη στροφή. Αλλά ο Bezzecchi κρατήθηκε σταθερός και παρέμεινε ελάχιστα μπροστά, στην εξωτερική. 


Ένα μπέρδεμα μεταξύ των Ducati στην κορυφή της στροφής τους ανάγκασε στη συνέχεια να βγουν εκτός γραμμής, πέρα από τα κερμπ και στην άσφαλτο, στην έξοδο. Ο Bezzecchi ήταν ακόμα στο προβάδισμα όταν μπήκε ξανά στην πίστα, ενώ ο Martin έπεσε για λίγο στην έκτη θέση.

Ο Ιταλός είχε προβάδισμα 1,1 δευτερολέπτων έναντι του Jack Miller όταν του δόθηκε εντολή από τους αγωνοδίκες της FIM να εγκαταλείψει μία θέση για «υπέρβαση των ορίων πίστας» (χωρίς να χάσει χρόνο) στην πρώτη στροφή.


"Έκανα καλό ξεκίνημα, αλλά ο Martin ήρθε σε εμένα δύο φορές και έπρεπε να βγω εκτός", είπε ο Bezzecchi. "Μετά μου έδωσαν αυτή την ποινή. Ειλικρινά, πραγματικά αδύνατο να το καταλάβω, γιατί αυτός [ο Martin] βγήκε στο πράσινο [στην έξοδο] το ίδιο με εμένα. Με χτύπησε στην ευθεία και με χτύπησε στη στροφή και μου έδωσαν την ποινή".

"Αυτό για μένα από [τους αγωνοδίκες] είναι κάτι... Νομίζω ότι όποιος μου έδωσε αυτή την ποινή δεν έχει δει ποτέ αγώνα MotoGP, πιθανώς, γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβω".

"Αλλά ούτως ή άλλως, και χωρίς αυτή την ποινή, το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε πολύ", παραδέχτηκε.

Αφού έδωσε το προβάδισμα στον Miller στον 4ο γύρο, ο Bezzecchi άρχισε να χάνει θέσεις για να τερματίσει τελικά στην  16η θέση.


"Όταν η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη, ήμουν πολύ γρήγορος και ένιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα", εξήγησε. "Όταν όμως η πίστα ήταν πιο στεγνή, άρχισα να νιώθω άσχημα με τη μοτοσυκλέτα".

"Δεν μπορούσα να πιέσω [γιατί] έχανα το μπροστινό κάθε φορά. Δεν ήθελα να πέσω και να προκαλέσω ένα χάος σε αυτό το καλό Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, ο αγώνας δεν ήταν πραγματικά καλός".

Η πίεση των μπροστινών ελαστικών ήταν ένα πρόβλημα για πολλούς αναβάτες την Κυριακή, αλλά ο Bezzecchi θεώρησε ότι τα προβλήματά του οφείλονταν απλώς στην έλλειψη χρόνου προετοιμασίας για βρεγμένο πριν τον αγώνα.

"Η πίεση ήταν λίγο υψηλή, γιατί είχα πολλές μοτοσυκλέτες μπροστά και άρχισα να πέφτω πολύ γρήγορα, αλλά η πίεση ήταν εντάξει", είπε. "Απλώς το συναίσθημά μου δεν ήταν πραγματικά καλό".

"Στο βρεγμένο είναι έτσι, μερικές φορές βγαίνεις έξω και είσαι γρήγορος, και μερικές φορές πηδάς στη μοτοσυκλέτα και φαίνεσαι σαν να είσαι σε 125cc!".

"Στην αρχή, όταν η πίστα ήταν πιο βρεγμένη, ήμουν πιο γρήγορος, και μετά μόλις μου έδωσαν την ποινή, έχασα λίγο τον ρυθμό".

"Έτσι πέρασα μισό γύρο προσπαθώντας να περιμένω και να καταλάβω πού ήταν η δεύτερη θέση, και έχασα τον ρυθμό και όταν άρχισα να πιέζω ξανά, άρχισα να αισθάνομαι άσχημα και μετά έχανα θέσεις συνεχώς".

Επόμενο άρθρο »

Michelin - Ρεκόρ αγώνα και τελικής με 337.5 Km στην Chang

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Δεν μπορούσα να χαλαρώσω ούτε μια στιγμή στον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα