• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Latin America Talent Cup και FIM MiniGP Latin America Series στο πρόγραμμα
Νέα επέκταση του Road to MotoGP
Νέα 05/10/2022 - 16:32

Η Dorna Sports είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δύο προσθήκες στο Road to MotoGP: τo FIM MiniGP Latin America και το Latin America Talent Cup. Τα δύο αυτά Πρωταθλήματα ξεκινούν μια νέα εποχή για τα ταλέντα των αγώνων μοτοσυκλέτας σε όλη την ήπειρο της Νότιας Αμερικής και πέρα, προσφέροντας στους νέους αναβάτες ανεκτίμητες ευκαιρίες να συμμετάσχουν στο Road to MotoGP.

Αναβάτες από 20 χώρες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο στη σειρά FIM MiniGP Latin America Series όσο και στο Latin America Talent Cup: Μεξικό, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ονδούρα, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Πουέρτο Ρίκο, Ελ Σαλβαδόρ, Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Βενεζουέλα, Εκουαδόρ, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Χιλή και Αργεντινή. 20 ομοσπονδίες από όλη τη Λατινική Αμερική θα είναι υπεύθυνες για την επιλογή των αναβατών που θα αγωνιστούν σε κάθε διοργάνωση.

Το τυπικό ημερολόγιο του Κυπέλλου Ταλέντου Λατινικής Αμερικής θα είναι έξι γύροι που θα περιλαμβάνουν 12 αγώνες. Οι αναβάτες θα είναι ηλικίας από 14 έως 21 ετών, με το μέγεθος της σχάρας εκκίνησης να ορίζεται στους 25 αναβάτες.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει κοντά στα τέλη του 2023, καθώς ο πρώτος γύρος λαμβάνει χώρα παράλληλα με την αναμενόμενη επιστροφή των WorldSBK στο San Juan Villicum στην Αργεντινή και το ημερολόγιο ακολουθεί το μελλοντικό του πρόγραμμα καθώς συνεχίζεται το 2024, με τον πρώτο γύρο της σεζόν να προγραμματίζεται για τον Μάρτιο, στο Autodromo Internacional de Codegua στη Χιλή. Στη συνέχεια, το Κύπελλο επισκέπτεται το Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή μαζί με τα MotoGP, πριν από δύο γύρους στη Βραζιλία στο Autódromo Internacional Ayrton Senna στη Goiânia και το Circuito dos Cristais στο Curvelo.

Οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες στο Latin America Talent Cup θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο Selection Event για το Red Bull MotoGP Rookies Cup. Ο Πρωταθλητής του Latin America Talent Cup θα προβιβαστεί επίσης στην κατηγορία SSP300 στο CIV (εθνικό πρωτάθλημα Ιταλίας) ως μέρος της ομάδας GP3 AD11.

To Πρωτάθλημα FIM MiniGP Latin America θα ξεκινήσει το 2023 και σύμφωνα με τις απαιτήσεις για να γίνει μέρος της παγκόσμιας σειράς FIM MiniGP, θα διαγωνιστούν 15 αναβάτες ηλικίας 10 έως 14 ετών με ίδιες μοτοσυκλέτες Ohvale GP-0 160.

Το Πρωτάθλημα θα διαρκέσει από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, με πέντε εκδηλώσεις σε τρεις χώρες: Αργεντινή, Βραζιλία και Χιλή.

Τόσο το Latin America Talent Cup όσο και το FIM MiniGP Latin America Series θα διοργανωθούν από την GP3 Sport ως υποστηρικτή, σε συνεργασία με τη FIM Latin America και ως μέρος του Dorna's Road to MotoGP. Θα βασίζονται επίσης στην υποστήριξη του προπονητή αναβάτη, Leandro “Tati” Mercado, σημερινού αναβάτη WorldSBK.

Pedro Venturo, Πρόεδρος της FIM Latin America: "Η FIM Latin America ψάχνει πάντα για τα καλύτερα έργα για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας στην περιοχή. Το να μπορούμε να δούμε αυτά τα έργα να γίνονται πραγματικότητα για τη Λατινική Αμερική μας γεμίζει περηφάνια και ικανοποίηση, και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδειχθούν ωφέλιμα για τους αναβάτες σε όλη την περιοχή".

Antonio D'Angelo, GP3 Sport: "Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι με αυτό το έργο. Αυτό είναι κάτι στο οποίο εργαζόμαστε εδώ και καιρό - να είμαστε σε θέση να ενώσουμε 20 διαφορετικές χώρες από όλη τη Λατινική Αμερική, δίνοντας στους αναβάτες την ευκαιρία να ανταγωνίζονται ισότιμα ​​και να τους παρέχουμε διαφορετικές επιλογές για να φτάσουν στα κορυφαία επίπεδα των αγώνων μοτοσυκλέτας. Είναι κάτι μοναδικό. Με τη βοήθεια της Dorna και της FIM Λατινικής Αμερικής θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αναπτύξουμε και να μεγαλώσουμε Λατινοαμερικανούς αναβάτες".

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε το Road to MotoGP να επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική, προσθέτοντας μια νέα περιοχή στο πρόγραμμα και παρέχοντας μια απίστευτη ευκαιρία για χιλιάδες νέους αναβάτες. Η αποστολή μας με το Road to MotoGP είναι να κάνουμε το άθλημά μας όσο πιο προσιτό μπορούμε και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε και αναπτύσσουμε αυτό το μοναδικό πρόγραμμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η προσβασιμότητα γεννά ισότητα και ανυπομονούμε να δούμε τις σειρές Latin America Talent Cup και FIM MiniGP Latin America να προσθέτουν ένα τόσο πολύτιμο βήμα στην παγκόσμια μας σκάλα".

Επόμενο άρθρο »

Ανεβαίνει στην Moto2 o Izan Guevara

« Προηγούμενο άρθρο

Razgatlioglu: Προτιμώ να είμαι σαν τον Rea

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα