• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Portimao - Νίκη του Bautista στον αγώνα 2
Που διατηρεί το προβάδισμα στο πρωτάθλημα
Νέα 09/10/2022 - 18:18

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) κέρδισε τον Αγώνα 2 στο WorldSBK αφού έδωσε μια συναρπαστική μάχη με τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) άλλα και με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) για να καταφέρει να πάρει την πρώτη του νίκη το Σαββατοκύριακο και να κρατήσει το προβάδισμά στο Πρωτάθλημα.

Ο Bautista ξεκίνησε τον αγώνα 2 από τη δεύτερη θέση στο grid, αλλά ο Rea ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα του αγώνα στην πρώτη στροφή, ενώ ο Bautista βρέθηκε στην τρίτη θέση με τον Razgatlioglu μπροστά του. Στον 7ο γύρο, ο Razgatlioglu πέρασε τον Rea στη 2η στροφή άλλα δύο γύρους αργότερα, στην ίδια στροφή, ο Rea πέρασε πάλι πρώτος και ο Razgatlioglu έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τον Bautista. Λίγο πριν τη μέση του αγώνα ο Bautista πέρασε τον Rea και βρέθηκε στην πρώτη θέση ενώ ο Razgatlioglu τον ακολούθησε ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση με τον Rea να είναι στην 3η θέση.

Προς το τέλος του αγώνα ο Razgatlioglu άρχισε να πλησιάζει τον Bautista και κάποια στιγμή, στον 14ο γύρο, τον πέρασε αλλά στην αρχή του επόμενου γύρου ο Bautista κατάφερε να περάσει ξανά πρώτος στην ευθεία.των pit. Στη συνέχεια ο Bautista κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά, σε πάνω από δύο δευτερόλεπτα, από τον δεύτερο Razgatlioglu και να πάρει την τη 12η νίκη του μέσα στο 2022.και την 28η νίκη του με Ducati φτάνοντας το σκόρ του Chaz Davies (με Ducati στο WorldSBK).

Ο Razgatlioglu που κατέκτησε το 75ο βάθρο βρίσκεται στην 9η θέση μαζί με τον Colin Edwards και τον Marco Melandri στη λίστα με τα βάθρα του WorldSBK, ενώ ο Rea πήρε το 236ο βάθρο στο WorldSBK και το 24ο στο Portimao.

Μάχη για την 4η θέση έδωσε ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) - ήταν μπροστά στην αρχή του αγώνα αλλά στην συνέχεια έχασε έδαφος - με τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που τερμάτισε τελικά 5ος μόλις 0,573 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rinaldi. Την εξάδα έκλεισε ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) που τερμάτισε σχεδόν επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Rinaldi.

Ο Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team) κατέλαβε την έβδομη θέση, τερματίζοντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον 8ο Xavi Vierge (Team HRC)ενώ ο Garrett Gerloff (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) τερμάτισε sτην 9η θέση, μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Vierge,με τον Γάλλο Loris Baz (Bonovo Action BMW) να ολοκληρώνει τη δεκάδα.

Ο Philipp Oettl (Team Goeleven),τερμάτισε στην 11η θέση μπροστά από τον Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) που παρά το ότι ξεκίνησε από την 3η σειρά, τελικά βρέθηκε στη 12η θέση και πίσω του 13ος ο Luca Bernardi (BARNI Spark Racing Team).

Στις δυο επόμενες θέσεις, 14η και 15η, που παίρνουν πολύτιμους βαθμούς τερμάτισαν ο Roberto Tamburini (Ομάδα Yamaha Motoxracing WorldSBK) και ο δύο φορές πρωταθλητής στο Αμερικάνικο Superbike Jake Gagne (Attack Performance Yamaha Racing).

Οι έξι πρώτοι αναβάτες του Αγώνα 2:

1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +2.256s

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +4.758s

4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +7.833s

5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +8.406s

6. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +15.191s

Fastest Lap: Toprak Razgatlioglu (Yamaha), 1’40.497s

Βαθμολογία πρωταθλήματος WorldSBK:

  1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 448 Βαθμοί

  2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 392

  3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 366

  4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 232

  5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 196

  6. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 189


 

Επόμενο άρθρο »

Ο καλύτερος Περιστεράς στο Portimao 0.072 από τον βαθμό!

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Ο Miller θα έχει δύσκολο έργο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα