• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Αργεντινή Δεύτερος Αγώνας
O Bautista με το ένα χέρι στον τίτλο
Νέα 23/10/2022 - 23:23

 Ο δεύτερος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στο Circuito San Juan Villicum είδε τον Alvaro Bautista να παίρνει τη δεύτερη νίκη του στον Γύρο της Αργεντινής. Ο Ισπανός αναβάτης προχωρά στον προτελευταίο γύρο της σεζόν με προβάδισμα 83 βαθμών στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, με τον Bautista να μπορεί να πάρει τον πρώτο του Πρωτάθλημα WorldSBK την επόμενη φορά στην Ινδονησία. 

Ο Bautista χρειάστηκε να παλέψει για να επιστρέψει μπροστά μετά από μια κακή εκκίνηση, που τον έριξε στην πέμπτη θέση. Στον 4ο γύρο, ο Ισπανός αναβάτης έκανε μια κίνηση στον Alex Lowes για την δεύτερη θέση στην όγδοη στροφή, πριν κάνει παρόμοια κίνηση στον Michael Ruben Rinaldi έναν γύρο αργότερα. Ταυτόχρονα, ο Razgatlioglu που, όπως και ο Bautista, έχασε θέσεις στους πρώτους γύρους, ακολουθούσε τον Bautista, με τον Τούρκο αναβάτη να περνάει τον Lowes στην 10η στροφή του 4ου γύρου και μετά τον Rinaldi στην πρώτη στροφή του 6ου γύρου.

Παρά το γεγονός ότι ο Razgatlioglu έκλεινε την διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του γύρου από τον Bautista, ο Ισπανός αναβάτης επέκτεινε το προβάδισμά του στη μεγάλη πίσω ευθεία και τελικά άνοιξε την διαφορά περίπου στα 3 δευτερόλεπτα από τον Razgatlioglu, μέχρι την καρό σημαία, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να τερματίζει δεύτερος. 

Η μάχη για τις θέσεις του βάθρου ήταν μεταξύ του Lowes και του Jonathan Rea, αφού ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε την γραμμή του μερικές φορές στα πρώτα στάδια. Ο Rea προσπάθησε να περάσει τον Rinaldi στην ένατη στροφή του 2ου γύρου, κάτι που επέτρεψε στον Lowes να περάσει, προτού   βγει και πάλι εκτός γραμμής στην επόμενη στροφή και πέσει στην έκτη θέση. Ο Rea πέρασε τον Xavi Vierge στην 10η στροφή του 6ου γύρου για να περάσει στην πέμπτη θέση πριν και ο Lowes και ο Rea περάσουν τον Rinaldi στον 7ο γύρο. Για τους επόμενους 11 γύρους, ο Lowes κατάφερε να μείνει μπροστά από τον ομόσταυλό του, αλλά ο Rea κατάφερε να κάνει την κίνηση στην 8η στροφή του 18ου γύρου για να πάρει την τρίτη θέση και το 239ο βάθρο του στα WorldSBK.

Ο Lowes κατέλαβε την τέταρτη θέση, περίπου δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον  Rea, αν και ο Lowes είχε διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Rinaldi στην πέμπτη. Ο Rinaldi ήταν από τους λίγους αναβάτες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το ελαστικό SC0 της Pirelli με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν τα ελαστικά SCX. Ο Xavi Vierge τερμάτισε την έκτη θέση, με τους Rinaldi, Vierge και Iker Lecuona σε μια τριπλή μάχη για την πέμπτη θέση. Ο Lecuona τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον Vierge, ο οποίος ήταν επτά δέκατα πίσω από τον Rinaldi. 

Ο Andrea Locatelli αφήνει την Αργεντινή με την όγδοη θέση μετά από μάχη με τον Scott Redding, που πήρε την ένατη. Το ζευγάρι χωριζόταν μόλις ένα δευτερόλεπτο στο τέλος του αγώνα. Ο Redding ηγήθηκε μιας τριάδας αναβατών BMW καθώς τερμάτισε στην όγδοη θέση, με τον Michael van der Mark στη δέκατη, περίπου ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Redding και τον Eugene Laverty στην 11η.

Επόμενο άρθρο »

Ο Απόστολος Καμζέλης Πρωταθλητής στην SSP300

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Αργεντινή: Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα