• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρωταθλητής Βαλκανίων ο 13χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος!
Με 8 νίκες, μία 2η και τρεις 3ες θέσεις!!!
Νέα 30/10/2022 - 09:45

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Πολλά παιδιά στην ηλικία του το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στο κινητό τους... 

Ο Dinos_31, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του και οι αγωνιζόμενοι σε Ελλάδα και Βαλκάνια, είχε ήδη 4 Τίτλους Πρωταθλητή στις μικρές κατηγορίες των mini-moto και με αγωνιστική διακοπή δύο ετών, λόγω κοροναϊού, επέστρεψε φέτος που του επιτρέπει το όριο ηλικίας στη δράση, στην κατηγορία SSP300 με Yamaha R3 που ετοίμασε η ARP Academy, η Ακαδημία στην οποία προπονείται τουλάχιστον 2-3 φορές ανά εβδομάδα! 

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος γεννήθηκε στις 31/1/2009 στην Αθήνα και σε ηλικία 4 ετών έγινε η πρώτη του επαφή με τη μοτοσυκλέτα. Έκτοτε προπονείται συνεχώς και αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στην αγάπη του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η αγωνιστική του καριέρα ξεκινάει στα 7 με νίκη στο Κύπελλο IMR με μοτοσυκλέτα κυβισμού 90cc. 

H άνεση και η ευχέρεια που έχει στο χειρισμό των μοτοσυκλετών είναι εκπληκτική, όπως έχουν δει όλοι όσοι βρεθεί κάποια φορά στο προπονητικό κέντρο της ARP Academy, στα βόρεια της Αττικής και πέρα από αυτό είναι εξαιρετικός χειριστής drone και συγχρόνως κατασκευαστής πολλών εξαρτημάτων που βελτιώνουν ένα drone, αλλά και τη μοτοσυκλέτα του. 

Φέτος ξεκίνησε από τον Απρίλιο να αγωνίζεται στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο περιλάμβανε 14 Αγώνες σε 7 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα στις πίστες των Σερρών, Navak, Rijeka και Pleven. Στον 1ο και 2ο Αγώνα ανέβηκε στο βάθρο στην 3η θέση και μετά έκανε το άλμα και συνέχισε με 8 νίκες, μια 2η θέση και μια ακόμη 3η, ενώ έχοντας ήδη αναδειχθεί Πρωταθλητής πήρε την 4η και 5η θέση στους δύο τελευταίους αγώνες των Σερρών, αντιμετωπίζοντας ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα.

12 βάθρα σε 14 Αγώνες, ε ναι, είναι μια σημαντική επιτυχία!

Μια εξαιρετική χρονιά λοιπόν που εντυπωσίασε ιδιαίτερα με το οδηγικό του στυλ που τον φέρνει να “ξύνει” τους αγκώνες του στην άσφαλτο στις στροφές, όπως κάνουν οι οδηγοί του MotoGP. Πήρε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 268 βαθμούς, έναντι 248 του Ρουμάνου περσινού Πρωταθλητή Patrick Pascota. Τρίτος στη βαθμολογία ο Τούρκος Mert Konuk και 10ος ο Απόστολος Καμζέλης που συμμετείχε μόνο σε 6 Αγώνες. Αγωνίστηκαν συνολικά 36 οδηγοί από όλες τις Βαλκανικές χώρες και την Τουρκία. 

Πέρα από τον Τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, πήρε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που περιλάμβανε μόνο 4 αγώνες, μέσα στους οποίους οι δύο των Σερρών με το τεχνικό πρόβλημα. 

 

Η αγωνιστική του καριέρα είναι η εξής: 

 

2016: 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο IMR Cup 90cc

2017: 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kid GP IMR 90cc

2018: 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kid GP IMR 90cc

2019: 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mini GP1 / 140cc

2022: 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα SSP300 

 

Μετά τον τελευταίο διπλό Αγώνα των Σερρών δήλωσε: 

 

ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ #dinos31 – Οδηγός ARP Academy

 

“Ήταν ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο για εμάς. Χωρίς να υπάρχει άγχος για τον Τίτλο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που τον είχα κατακτήσει από την Σερβία, με την ομάδα μου αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τη νέα μας Yamaha R3 σε συνθήκες αγώνα, ψάχνοντας τις ρυθμίσεις. Μας προέκυψε όμως ένα θέμα με το κιβώτιο ταχυτήτων την Παρασκευή και έτσι στον αγώνα του Σαββάτου είχα μια έξοδο στην10η στροφή, το οποίο με έκανε να χάσω θέσεις. Την Κυριακή δεν είχε διορθωθεί το πρόβλημα και έτσι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και εγώ και η ομάδα μου. Θα ήθελα να δούμε το 2023 περισσότερες συμμετοχές στο ΠΠΤ και όχι μόνο δύο αναβάτες να αγωνίζονται. Έτσι ώστε να πάρει και την μορφή που του αρμόζει και να ονομαστεί Πρωτάθλημα και όχι Κύπελο.

θέλω να ευχαριστήσω βέβαια τους χορηγούς μου: @arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @motodynamicsgr @dxlgraphics @baxevanismoto @elsa_sparou @rider.graphics @motodiktio @yamaha_spiliotis1_official @extraproducts.tasoulis @nolangroup @intramoto @pervolarakis_constantinos @mouratisgp @motoholicsgr @sambacoffeeroasters @dnafilters”

 

 

 

Με τον Αλέξ Ντε Άντζελις στις Σέρρες!
Με τον Αλέξ Ντε Άντζελις στις Σέρρες!

Επόμενο άρθρο »

Lin Jarvis: Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Το όνειρο του Πρωταθλήματος ήταν πολύ μεγάλο για εμάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα