• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα έχουμε Ελληνικό MotoGP το 2025;
Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκίνησε τις συζητήσεις με την Dorna
Νέα 06/11/2022 - 17:11

ου Δημήτρη Διατσίδη

 

Το όνειρο όλων των οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι εδώ και πολλά χρόνια το να γίνει ένα Γκραν Πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στη χώρα μας.

Τα οικονομοτεχνικά δεδομένα της οργάνωσης ενός Αγώνα MotoGP είναι προσιτά και ρεαλιστικά. 

Με αυτό το τελευταίο ως δεδομένο και μετά την επιτυχία της Ελλάδας στο να μπει και πάλι το Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προσκλήθηκε από την DORNA, τον οργανωτή του MotoGP, για να συζητήσουν σε σοβαρή “επαγγελματική” βάση τη δυνατότητα να γίνει στο άμεσο μέλλον το “Ελληνικό MotoGP” ή “Hellenic GP” όπως θα λέγεται στο διεθνές ημερολόγιο.

Ο κ. Αυγενάκης με την ομάδα του από την Motosport Greece, τον Τάκη Πουρναράκη και τον Νίκο Κερερέ, έγινε δεκτός στο γραφείο του Carmelo Ezpeleta (CEO της DORNA), με τον Carlos Ezpeleta (Sporting Director Dorna) να φροντίζει για τις τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου και με την παρουσία του Δημήτρη Διατσίδη, που από το 2005 έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία από Ελληνικής πλευράς στο MotoGP.

H πρώτη αυτή επαφή πήγε θαυμάσια, καθώς η DORNA επιβεβαίωσε ρητά την επιθυμία της στο να συμπεριλάβει το Ελληνικό GP στο πρόγραμμα, μειώνοντας τον αριθμό των GP στην Ιβηρική χερσόνησο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ezpeleta.

H επιλογή τοποθεσίας θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο κατασκευής μέχρι τα τέλη του 2024, ώστε να μπει στο πρόγραμμα του 2025. 

Τα οικονομοτεχνικά στοιχεία μπήκαν στο τραπέζι και έγινε ξεκάθαρο από τις δύο πλευρές ότι είναι ένα έργο που χρειάζεται πολύ δουλειά και φυσικά η Ελληνική πλευρά ενημερώθηκε και επίσημα για τα οφέλη μιας χώρας που έχει έναν τέτοιο Αγώνα. 

Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και έτσι οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια, σηματωδοτώντας το ξεκίνημα της “επιχείρησης” Ελληνικό MotoGP!

Οι δηλώσεις των δύο στην τηλεόραση COSMOTE TV είναι χαρακτηριστικές:

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

“Όπως γνωρίζετε είμαστε οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η κυβέρνησή μας στοχοπροσηλωμένη στην ανάδειξη όλων των αθλημάτων και πολύ περισσότερο του μηχανοκίνητου, το οποίο το συνδέουμε και με την οδική ασφάλεια και τον αθλητικό τουρισμό, κάναμε μια πρώτη κουβέντα, θα έλεγα πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, με το “αφεντικό” του MotoGP και γι αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε μαζί με τον Καρμέλο. Ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με την εξέλιξη του MotoGP παγκοσμίως. Και βλέπουμε...”

 

ΚΑΡΜΕΛΟ ΕΣΠΕΛΕΤΑ – CEO DORNA

“Eίμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ευχαριστούμε τον υπουργό Αυγενάκη που ήρθε εδώ, είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Η Ελλάδα η πιο αρχαία χώρα του κόσμου στα σπορ, έκανε τους Ολυμπιακούς στην αρχή και είμαστε πολύ χαρούμενοι να συνεργαστούμε. Έχουμε ένα κοινό σχέδιο που ξεκίνησε σήμερα, η αίσθηση είναι πολύ καλή και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά μαζί, γιατί για μας η πιθανότητα να έρθουμε στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό!”

 

O Λευτέρης Αυγενάκης συμπλήρωσε:

“Έχω μάθει να είμαι πολύ προσγειωμένος και κυρίως ρεαλιστής. Και αυτή ήταν άλλωστε η βάση της συζήτησης που κάναμε. Δηλαδή μετρημένα βήματα, κοστολογημένα, βασισμένα στις πραγματικές μας δυνάμεις. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, έχει αποδείξει και ο ιδιωτικός τομέας ότι μπορεί να στηρίξει τέτοια εγχειρήματα, το είδαμε άλλωστε και με το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις δύο χρονιές, το είδαμε και με άλλες διοργανώσεις και ναι, είμαστε περισσότερο έτοιμοι από πριν ενάμιση – δύο χρόνια. 

Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, πιστεύουμε στη στήριξη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας που μπορεί να μην είναι δυνατή στο μηχανοκίνητο, αλλά αποκτά ο χώρος αυτός διαρκώς και περισσότερους φίλους, πράγμα που το βλέπουμε, το ακούμε, το διαπιστώνουμε στις μετρήσεις μας. Είναι το 4ο άθλημα, με διαρκή αύξηση της δημοφιλίας στη χώρα μας, ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός και καλά κάνει και αναζητά και μια τέτοια διοργάνωση. Είμαστε εδώ με πραγματικά πολύ ευθύνη και με πολύ ικανοποίηση και πολύ χαρά, να προχωρήσουμε τις συζητήσεις και σύντομα θα έχουμε νέα. Αλλά σε μια βάση – επαναλαμβάνω – ρεαλισμού. 

 

Ο Καρμέλο Εσπελέτα έκλεισε τη συνέντευξη με το εξής:

“Είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι από αυτήν την πρώτη επίσκεψη και τις συζητήσεις μας με τον Υπουργό, θεωρώ ότι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και έχω επίσης την ιδέα ότι μπορεί να είναι εφικτό και να κάνεις όλους εμάς στην Dorna και όλους τους ανθρώπους του MotoGP ιδιαίτερα ευχαριστημένους”. 

H Ελλάδα λοιπόν μπαίνει στο προσκήνιο και για πρώτη φορά μπορεί να διεκδικήσει έναν Αγώνα MotoGP, που για τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να είναι κάτι σαν τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων! Ας ελπίσουμε ότι το εγχείρημα θα σκεφθεί με επιτυχία.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Ένιωθα το βάρος του να επιστρέψω το Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

O Augusto Fernandez είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα