• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα σειρά Ducati Scrambler 2023 με σημαντικές βελτιώσεις
Νέα Αγοράς 08/11/2022 - 02:01

Κατά τη διάρκεια του έβδομου επεισοδίου της διαδικτυακής σειράς παρουσιάσεων Ducati World Première 2023 η Μπολονέζικη μάρκα, όπως είχε προαναγγείλει, παρουσίασε τη Next Gen Freedom, ή πιο απλά τη νέα σειρά Ducati Scrambler.

Η νέα Scrambler έχει δεχθεί αρκετές τεχνικές αλλαγές που είχαν σαν όφελος την μείωση του βάρους κατά 4 κιλά με αποτέλεσμα μια πιο ευχάριστη και πιο εύκολη στην οδήγηση μοτοσυκλέτα.



Το εντελώς νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα, που τώρα έχει ξεχωριστό πίσω υποπλαίσιο, συμβάλλει σημαντικά στη συνολική μείωση του βάρους, νέο επίσης είναι το ψαλίδι που τώρα έχει το ένα αμορτισέρ πιο κεντρικά τοποθετημένο.

Η νέα γεωμετρία στο μπροστινό σύστημα βοηθάει στην ευκολία χρήσης μέσα στην πόλη. Επίσης νέας σχεδίασης είναι και οι τροχοί σε διατάσεις 18" και 17" εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Ο χαρακτηριστικός αερόψυκτος κινητήρας Desmodue της σειράς Ducati Scrambler, με απόδοση 73 ίππων, παραμένει αλλά έχει εκσυγχρονιστεί και τώρα είναι περίπου 2,5 κιλά ελαφρύτερος.

Επίσης έχει νέο συμπλέκτη που θέλει μικρότερη δύναμη στη μανέτα και τύμπανο αλλαγής ταχυτήτων με ρουλεμάν για πιο ομαλή και ακριβέστερη αλλαγή. 

Νέο είναι και το σύστημα Ride by Wire που προσφέρει καλύτερη απόκριση του κινητήρα στο άνοιγμα του γκαζιού και συνεργάζεται καλύτερα με τα δυο προγράμματα (Road & Wet) του Ducati Traction Control.

Τον στάνταρ ηλεκτρονικό εξοπλισμός συμπληρώνει το Cornering ABS και το, στάνταρ στην έκδοση Full Throttle, Quick Shift για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη. 

Η σειρά των Ducati Scrambler 2023, έχοντας σαν βάση το νέο πλαίσιο, το βελτιωμένο κινητήρα και τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό, περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις: Την Icon, την σπόρ Full Throttle και την κομψή Nightshift.

Η Icon που αποτελεί τη βάση της σειράς είναι εφοδιασμένη με ένα νέο μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου που έχει δυνατότητα αντικατάστασης του βαμμένου τμήματος του για να διευκολύνει την εξατομίκευση. Με το ίδιο σκεπτικό τα φτερά, τα αυτοκόλλητα στους τροχούς και τα μικρά φέρινγκ στον προβολέα μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα διαφορετικού χρώματος. Τα τρία βασικά χρώματα - '62 Yellow, Thrilling Black και Ducati Red – συμπληρώνουν άλλα έξι, διαθέσιμα σαν κιτ αξεσουάρ, χρώματα προσφέροντας συνολικά εννέα διαφορετικούς  χρωματικούς συνδυασμούς για τη νέα Scrambler Icon.

Η Full Throttle είναι η σπορ έκδοση με στυλ εμπνευσμένο από τους αγώνες Flat Track των ΗΠΑ. Τα πλαϊνά καπάκια (number plates) έχουν τον αριθμό 62, από το 1962 που έκανε το ντεμπούτο της η πρώτη Ducati Scrambler. Τη σπορ εικόνα συμπληρώνουν η προστατευτική ποδιά του κινητήρα, το κάλυμμα της σέλας με σπορ εμφάνιση, ο σπέσιαλ χρωματικός συνδυασμός GP19 Red/Dark Stealth, το κοντό μπροστινό φτερό, η ουρά χωρίς πίσω φτερό, το ομολογκαρισμένο τελικό της Termignoni, και το στάνταρ Quick Shift up/down.

Η Nightshift, η κομψή της σειράς, ξεχωρίζει από λεπτομέρειες όπως: H σέλα σε στυλ Café Racer με χαρακτηριστικές ραφές, οι μαύροι τροχοί με ακτίνες, η εναλλαγή γυαλιστερών και ματ επιφανειών και το μαύρο φινίρισμα σε ορισμένες λεπτομέρειες. Ο χρωματισμός Nebula Blue με τους μαύρους τροχούς δίνουν στην Nightshift μια μοναδική και πιο “σοβαρή” εμφάνιση.

Ducati Scrambler Icon
Ducati Scrambler Icon
Ducati Scrambler Full Throttle
Ducati Scrambler Full Throttle

 

 

Ducati Scrambler Nightshift
Ducati Scrambler Nightshift

Επόμενο άρθρο »

Δυο ρεκόρ Guinnes κατέκτησε το νέο SEAT MÓ 125 Performance

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ducati γιορτάζει την τριπλή κατάκτηση του Πρωταθλήματος MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα