• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ινδονησία Πρώτος Αγώνας
Νίκη του Toprak Razgatlioglu
Νέα 12/11/2022 - 10:08

Αφού πήρε την pole position νωρίτερα σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM, ο Toprak Razgatlioglu έφτασε σε μια επιβλητική νίκη στον πρώτο αγώνα, έχοντας διαφορά μεγαλύτερη των για τεσσάρων δευτερόλεπτων. 

Καθώς τα φώτα έσβησαν για τον 900ο αγώνα των WorldSBK, ο Razgatlioglu κράτησε το προβάδισμα, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Andrea Locatelli, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον Jonathan Rea στη δεύτερη θέση. Ο Rea κατάφερε να περάσει τον Locatelli στον δεύτερο γύρο, ενώ ο Bautista, ο οποίος ξεκίνησε πέμπτος τον αγώνα, πέρασε τον Locatelli για να παρει την τρίτη θέση στην 13η στροφή του 3ου γύρου. 

Ο  Razgatlioglu μπόρεσε να ανοίξει μια μικρή διαφορά, καθώς οι υπόλοιποι πάλευαν να περάσουν τον Locatelli και σύντομα ήταν ο Rea εναντίον του Bautista για τη δεύτερη θέση. Ο Bautista έκανε την κίνησή στην 15η στροφή και στη φουρκέτα της 16ης και κατάφερε να ανοίξει την διαφορά από τον Βορειοϊρλανδό. Στον 13ο γύρο, ο Razgatlioglu έχασε δύο δευτερόλεπτα καθώς βγήκε εκτός στην 7η στροφή, με τον Bautista να μειώνει τη διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο, αλλά, έναν γύρο αργότερα, ο Razgatlioglu κατάφερε να βρει μισό δευτερόλεπτο για να την ανεβάσει ξανά σε 1,5 δευτερόλεπτο. 


Ο Razgatlioglu συνέχισε να επεκτείνει τη διαφορά του από τον Bautista στα τέσσερα δευτερόλεπτα, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ γύρου αγώνα, για να πάρει την 30ή του νίκη στην καριέρα του στον 90ο αγώνα του για τη Yamaha καθώς και το 78ο βάθρο του στο WorldSBK. 28 από τις νίκες του Razgatlioglu έχουν έρθει με τη Yamaha και, όσον αφορά τις νίκες, γίνεται ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του Ιάπωνα κατασκευαστή. Με τον Bautista στη δεύτερη θέση, καταλαμβάνοντας το 55ο βάθρο του, ο Razgatlioglu κατάφερε να μειώσει πέντε βαθμούς από το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα με τον Ισπανό αναβάτη να προηγείται με 77 βαθμούς. Ο Bautista θα μπορεί να πάρει τον τίτλο την Κυριακή στην Ινδονησία. Ο Rea είναι πλέον μαθηματικά εκτός διεκδίκησης τίτλου καθώς έχασε έδαφος από τον Bautista με την τρίτη θέση, αλλά ανέβηκε στο 240ο βάθρο του στα WorldSBK. Με 900 αγώνες WorldSBK να έχουν πραγματοποιηθεί τώρα, ο Rea έχει ανέβει στο βάθρο στο 26% των αγώνων των WorldSBK.

Πιο πίσω, έγινε μια σκληρή μάχη για την τέταρτη θέση μεταξύ του Locatelli και του Michael Ruben Rinaldi, με τον Rinaldi να κάνει ένα πέρασμα στον Locatelli στον 16ο γύρο, αλλά, έναν γύρο αργότερα, βγήκε εκτός στην 16η στροφή, κάτι που επέτρεψε στο Locatelli να περάσει και πάλι στην 4η θέση και να πάρει τον πρώτο του τερματισμό στην πεντάδα από το Estoril. Ο Rinaldi πάλεψε από την ένατη θέση στη σχάρα εκκίνησης, για να πάρει την πέμπτη θέση, περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Locatelli στο τέλος του αγώνα. Ο Xavi Vierge, ο μοναδικός αναβάτης της Team HRC στον πρώτο αγώνα, κατέλαβε την έκτη θέση αφού αμύνθηκε της επίθεσης του Garrett Gerloff με τον Αμερικανό να καταλαμβάνει την έβδομη θέση.
Ο Axel Bassani ήταν όγδοος, μπροστά από τον Alex Lowes, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Loris Baz.

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν θα επαναλάβω τα ίδια λάθη του χρόνου

« Προηγούμενο άρθρο

Η σεζόν της Ducati σε αριθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα