• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Phillip Island Superpole Race και δεύτερος αγώνας
Διπλή νίκη του Bautista
Νέα 20/11/2022 - 10:23

Αγώνας Superpole

 

Ο τελευταίος αγώνας Tissot Superpole της σεζόν του 2022 ήταν ένας αγώνας που θα μείνει για πολύ καιρό στη μνήμη μας, μετά από ένα εκπληκτικό ρίσκο με σλικ ελαστικά σε μια βρεγμένη πίστα από τον Alvaro Bautista. Ο Ισπανός ήταν ο μόνος αναβάτης στην πρώτη 9αδα που ξεκίνησε με slick ελαστικά και τα κατάφερε καθώς ανέκαμψε από μια δύσκολη αρχή για να πάρει τη νίκη με περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Bautista ξεκίνησε από την pole position αλλά, με slick ελαστικά σε μια πίστα που ήταν ακόμα βρεγμένη, έχασε γρήγορα θέσεις και βρισκόταν 14ος τέλος του πρώτου γύρου. Ωστόσο, καθώς η πίστα στέγνωνε σιγά σιγά μετά από μια βροχόπτωση πριν από τον αγώνα, οι χρόνοι του Bautista γίνονταν όλο και πιο γρήγοροι και άνοιξε το δρόμο του περνώντας τους υπόλοιπους αναβάτες, για να πάρει την 15η νίκη του στη σεζόν. Ο Jonathan Rea υπέκυψε στην πίεσή του στην 2η στροφή του ένατου γύρου και ο Toprak Razgatlioglu έχασε την πρώτη θέση στην 9η στροφή του 10ου γύρου. Ο Razgatlioglu και ο Rea περιορίστηκαν τελικά στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Alex Lowes κατέλαβε την τέταρτη θέση, 6.670 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bautista, μπροστά από τον Andrea Locatelli στην πέμπτη θέση. Ο Locatelli έπρεπε να αποκρούσει τον Scott Redding, ο οποίος, όπως ο Bautista, πήρε ένα ρίσκο, αν και αργότερα στη διαδικασία. Παρατάχθηκε στην σχάρα εκκίνησης με τα ελαστικά βροχής της Pirelli, αλλά ο Βρετανός αναβάτης μπήκε στα pits στο τέλος του γύρου προθέρμανσης για να αλλάξει σε slick και να πάρει την έκτη θέση.

Ο Garrett Gerloff κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ ο Xavi Vierge ήταν όγδοος. Ο Vierge είχε ένα δυνατό ξεκίνημα με ενδιάμεσα ελαστικά, αλλά έχασε θέσεις μετά, τερματίζοντας μπροστά από τον Xavi Fores που πήρε τον τελευταίο βαθμό στον αγώνα Superpole, και εξασφάλισε επίσης μια τρίτη σειρά εκκίνησης για τον δεύτερο αγώνα, το καλύτερό του αποτέλεσμα από τότε που επέστρεψε στην ομάδα της Barni Ducati.

Δεύτερος Αγώνας

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2022 ολοκληρώθηκε νωρίς μετά από μια κόκκινη σημαία στο τέλος του 18ου γύρου με τον Alvaro Bautista να παίρνει τη νίκη στον 2ο αγώνα στο Phillip. Αμύνθηκε του Jonathan Rea καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και εξασφάλισε την 16η νίκη του στη σεζόν.

Ο Bautista ξεκίνησε από την pole position μετά τη νίκη του στον αγώνα Superpole και τερμάτισε εκεί στο τέλος του αγώνα, αλλά δεν ήταν τόσο γραμμικά εύκολο  για τον Ισπανό αναβάτη. Ο Bautista έχασε έδαφος στην αρχή, αλλά πέρασε τον Scott Redding για την τρίτη θέση στην 2η στροφή, πριν περάσει τον Rea στην πρώτη στροφή του έβδομου γύρου.

Ωστόσο, ο Rea δεν άφησε τον Bautista να απομακρυνθεί και έμενε πάντα σε απόσταση ενός δευτερολέπτου από τον Ισπανό, αλλά δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει, με τον Πρωταθλητή του 2022 να έχει 0,357 δευτερόλεπτα διαφορά όταν τελείωσε ο αγώνας. Ο αγώνας έληξε με κόκκινη σημαία μετά από μια σύγκρουση μεταξύ των Xavi Fores και Eugene Laverty στην πρώτη στροφή, με τον Laverty να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω έλεγχο, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Ο Laverty διαγνώστηκε με τραυματισμό της λεκάνης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Alfred στη Μελβούρνη με ελικόπτερο για περαιτέρω εκτιμήσεις.


Πίσω από το δίδυμο, έγινε μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ του Alex Lowes και του Toprak Razgatlioglu με τον Lowes να παίρνει την τρίτη θέση, αφού έκανε την κίνηση στην  στην 1η στροφή αρχή του 15ου γύρου. 


Παρά το γεγονός ότι ήταν στην πρώτη ομάδα, ο Toprak Razgatlioglu κατέλαβε την τέταρτη θέση, κάνοντας τον τελευταίο του αγώνα με το #1. Πίσω του ήταν ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, που ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα. Ο Redding βρισκόταν στις θέσεις του βάθρου στους πρώτους γύρους της αναμέτρησης των 18 γύρων, αλλά έπεσε πίσω καθώς ο αγώνας προχωρούσε και τελικά κατέλαβε στην έκτη θέση.


Η έβδομη θέση πήγε στον Michael Ruben Rinaldi, μπροστά από τον Philipp Oettl που τερμάτισε ως ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο Tetsuta Nagashima ολοκλήρωσε ένα δυνατό ντεμπούτο, καθώς αντικαθιστούσε τον Iker Lecuona, με την ένατη θέση, ενώ ο Loris Baz κατέλαβε τη δέκατη θέση.

Επόμενο άρθρο »

Αποχωρεί η Avintia από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Οι θέσεις που κέρδισαν και έχασαν οι αναβάτες στους αγώνες του 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα