• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Petrucci στα Superbikes το 2023!
Με την Barni Ducati
Νέα 24/11/2022 - 10:11

Ο Danilo Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL FIM Superbike το 2023, αφού υπέγραψε με την BARNI Spark Racing Team για την επόμενη σεζόν, με τον Petrucci να επιστρέφει στο Πρωτάθλημα όπου άρχισε να γίνεται γνωστό το όνομά του. Ο Petrucci αγωνίστηκε για τον τίτλο STK1000 το 2011 με την ομάδα της Barni Ducati και επιστρέφει στην ομάδα αυτή για την σεζόν WorldSBK 2023, μετά από ένα χρόνο όπου αγωνίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Petrucci έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο paddock των WorldSBK το 2007, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία STK600 με την Yamaha, μένοντας στο Πρωτάθλημα για τρεις σεζόν μετά από έξι pole position και τρεις νίκες. Για το 2010, μετακόμισε στην STK1000 για δύο σεζόν, πρώτα με την Team Pedercini με μοτοσυκλέτα Kawasaki και στη συνέχεια με την Barni Ducati. Ακολούθησαν τέσσερις νίκες και έξι pole position σε δέκα αγώνες καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, πριν περάσει στα MotoGP.

Πέρασε δέκα ολόκληρες σεζόν αγωνιζόμενος στα MotoGP και έχει δύο νίκες, κερδίζοντας το Ιταλικό Grand Prix του 2019 στο Mugello και το Γαλλικό Grand Prix του 2020 στο Le Mans.

Μετά την τελευταία του σεζόν στα MotoGP, ο Petrucci επέστρεψε στις μοτοσθκλέτες που βασίζονται στα μοντέλα παραγωγής με μια μετακόμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο MotoAmerica (αφού πέρασε πρώτα από το Rally Dakar), πάνω στην Ducati Panigale V4 R. Ο Ιταλός αναβάτης πάλεψε για το Πρωτάθλημα, παίρνοντας πέντε νίκες και τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Jake Gagne.

Για το 2023, ο Petrucci θα παραμείνει πάνω σε μια Ducati Panigale V4 R καθώς επιστρέφει στην Barni Ducati. 


"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω με την Barni. Το 2011 ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν μου, αλλά, το πιο σημαντικό, δεν μπορούσα να πω όχι στην ευκαιρία να αγωνιστώ στα World Superbikes με μια τόσο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Είναι ένα Πρωτάθλημα στο οποίο δεν έχω αγωνιστεί ποτέ και ανυπομονώ να ανταποκριθώ στον ανταγωνισμό. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα της Barni που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας".

Επόμενο άρθρο »

Ενθουσιασμένος με την Ducati ο Alex Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Ντοκιμαντέρ της ανάρρωσης του Marc Marquez από την Amazon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα