• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Epsargaro: Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα της καριέρας μου
Το 2022 δεν ένιωθα εργοστασιακός αναβάτης
Νέα 29/11/2022 - 16:23

Ο Pol Espargaro, ο οποίος επιστρέφει στην KTM με την Tech3 GasGas για τη σεζόν του 2023, είπε ότι ήταν «δύσκολο να αποδεχτεί» την απόφαση της ομάδας να σταματήσει την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας του πριν από την αναχώρησή του.

Ο Espargaro δυσκολεύτηκε αυτή τη σεζόν, τερμάτισε 16ος στη βαθμολογία με καλύτερο αποτέλεσμα την τρίτη θέση στην έναρξη της σεζόν στο Κατάρ και δήλωσε επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά του αργότερα μέσα στη χρονιά, όταν η Honda επέλεξε να σταματήσει να του δίνει νέα ανταλλακτικά μετά τα νέα της επιστροφής του στην KTM.

Λέει ότι ένιωθε σαν εργοστασιακός αναβάτης της Honda μόνο για ένα χρόνο λόγω ενός «εντελώς περιττού» 2022 κατά το οποίο αντιμετώπιζε «τα ίδια προβλήματα κάθε Σαββατοκύριακο».

"Έτσι δούλευα στην KTM. Στην KTM, μέχρι τη Valencia, δοκίμαζα νέα πράγματα", είπε ο Pol συγκρίνοντας τους 2 κατασκευαστές. "Στη Valencia, ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζα την πίσω συσκευή ρύθμισης ύψους για αυτούς, κάτι που είναι σημαντικό τώρα, οπότε δοκίμαζα στον τελευταίο αγώνα την πίσω συσκευή για αυτούς και τους βοήθησα να τη βελτιώσουν".

"Είναι διαφορετικοί τρόποι εργασίας. Νομίζω ότι αυτός από τον οποίο φεύγω είναι ο λάθος, το πιστεύω πραγματικά, αλλά είναι ο τρόπος τους να κάνουν τα πράγματα. Δεν είμαι κάποιος εγώ για να τους πω πώς να κάνουν τα πράγματα, είμαι απλά ένας αναβάτης οδηγεί την μοτοσυκλέτα, αυτό είναι όλο"..

"Είναι δύσκολο να το δεχτώ, αλλά στο τέλος της ημέρας, καταλήγει στο ίδιο μέρος. Δεν είναι το εργοστάσιό μου, δεν είναι η μοτοσυκλέτα μου, είμαι απλά ένας τύπος που πληρώνουν για να την οδηγεί, αυτό είναι. κάνουν ότι θέλουν".

"Σίγουρα, δεν μου αρέσει και νιώθω ότι σπαταλούν τον χρόνο και τα χρήματά τους μαζί μου, γιατί θα μπορούσα να έχω κίνητρα και πλήρη δύναμη και να φέρω αποτελέσματα και να απολαμβάνω τα πράγματα περισσότερο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν ξέρω αν δεν το κάνουν επειδή δεν θέλουν ή επειδή δεν μπορούν, οπότε αυτό είναι το σημείο που βρισκόμουν".

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Valencia, του τελευταίου του με την ομάδα, ο Espargaro εξέφρασε την απογοήτευσή του για την περίοδο που ήταν στην ομάδα και είπε ότι ήταν «λυπημένος» για την κατάσταση.

"Ένιωσα ότι ήμουν εργοστασιακός αναβάτης της Honda για ένα χρόνο. Φέτος ήμουν εντελώς περιττός, με τα ίδια προβλήματα κάθε Σαββατοκύριακο, σε κάθε αγώνα και πραγματικά δυσκολευόμουν".

 

"Όταν δυσκολεύομαι κανονικά, ο τρόπος είναι να βρω μια λύση. Δεν έχουν όλοι οι αναβάτες το ίδιο στυλ οδήγησης, επομένως πρέπει να προσαρμοστεί η μοτοσυκλέτα σε κάθε αναβάτη, αυτός είναι ο τρόπος για να βελτιωθεί κανείς, αλλά δεν ήταν έτσι. Λυπάμαι λοιπόν για αυτή την κατάσταση γιατί πιστεύω ότι έχω τεράστιες δυνατότητες. Ήμουν ένας από τους καλύτερους στην προετοιμασία αλλά και στο Qatar, αλλά από τότε τα αποτελέσματα άρχισαν να πέφτουν λίγο γιατί εμφανίστηκαν φυσιολογικά προβλήματα".

"Αυτά είναι τα MotoGP, δεν είναι ποτέ τα ίδια. Πρέπει να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι και να κάνεις πράγματα για να είσαι καλύτερος, αλλά εμείς δεν το κάναμε. Λοιπόν, δεν το έκανα, στην πλευρά μου στο γκαράζ".

"Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που συνεχίζω να ζορίζομαι τόσο πολύ και στο τέλος της ημέρας είναι λυπηρό, γιατί πιστεύω ότι έχω δυνατότητες και ελπίζω ότι θα το δείξω στο μέλλον".

Ο Espargaro είπε ότι τα δύο χρόνια του στη Honda ήταν "τα πιο δύσκολα δύο χρόνια στην αθλητική μου καριέρα" και είχαν επίσης επηρεάσει την προσωπική του ζωή.

"Από τα καλά πράγματα μαθαίνεις πολλά, αλλά από τα άσχημα νομίζω ότι μαθαίνεις ακόμα περισσότερα – πώς να διαχειρίζεσαι τις κακές και αγχωτικές καταστάσεις. Μπορώ να σας πω ότι αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα δύο χρόνια στην αθλητική μου καριέρα, γιατί δεν είναι το ίδιο με το να έχω άσχημα αποτελέσματα φορώντας κανονικά χρώματα σε μια κανονική μοτοσυκλέτα".

«Το να κάνω άσχημα αποτελέσματα φορώντας αυτά τα χρώματα είναι εξαιρετικά επίπονο. Ειλικρινά, στην προσωπική μου ζωή, αυτό με επηρεάζει αρκετά. Έχω δύο κόρες στο σπίτι που είναι δύο ετών και το να τις απολαύσω όσο είχα αυτά τα αποτελέσματα ήταν αρκετά δύσκολο για μένα".


"Ελπίζω λοιπόν ότι την επόμενη χρονιά και τα επόμενα δύο χρόνια, θα έρθουν καλά πράγματα και θα μπορέσω να τα απολαύσω λίγο περισσότερο εξαιτίας αυτών των δύο χρόνων που πέρασα".

Επόμενο άρθρο »

Οι 8 Ducati δεν είναι ιδανικές μακροπρόθεσμα

« Προηγούμενο άρθρο

Domenicali: Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τον Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα