• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Ποτέ δεν ένιωσα κατώτερος
Απέναντι στον Stoner και στον Marquez
Νέα 03/01/2023 - 12:14

Παρά το γεγονός ότι είχε δύο από τους σπουδαιότερους αναβάτες MotoGP ως ομόσταυλούς του στη Repsol Honda, ο Dani Pedrosa ένιωσε ότι ήταν συχνά ένας ισάξιος με τους Casey Stoner και Marc Marquez κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Και παρόλο που ο Pedrosa δεν κέρδισε ποτέ έναν τίτλο στην κορυφαία κατηγορία, ο (πλέον) δοκιμαστής αναβάτης της KTM απόλαυσε το μερίδιο επιτυχίας του έναντι των δύο αναβατών.

Ο Stoner κέρδισε δύο τίτλους στα MotoGP - ο ένας εκ των οποίων ήταν με τη Honda - ενώ ο Marquez έχει κατακτήσει έξι Πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία.

Πέντε από αυτούς ήρθαν ενώ ήταν ομόσταυλος με τον Pedrosa, με την τελευταία του κατάκτηση του τίτλου μέχρι σήμερα να έρχεται το 2019 όταν οδηγούσε δίπλα στον Jorge Lorenzo, ο οποίος αντικατέστησε τον Pedrosa.

Αλλά ακόμη και ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες τόσο του Stoner όσο και ιδιαίτερα του Marquez, ο Pedrosa δεν ένιωσε ποτέ «κατώτερος» παρόλο που η αντιστοίχιση της απόδοσής τους ήταν αδύνατη μερικές φορές.

Μιλώντας στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του DAZN «Cuatro Tiempos», ο Pedrosa είπε: "Είχα δυνατούς αναβάτες όπως ο Stoner ή ο Marc για ομόσταυλους, αλλά εκείνη τη στιγμή θεωρούσα τον εαυτό μου ίσο με αυτούς, όχι κατώτερο. Ο Marc είναι ένας διαφορετικός αναβάτης. Ήταν εντυπωσιακός στην πίστα γιατί έκανε πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω".

"Ήξερα ότι αν πέσω όπως αυτός θα κατέληγα στο νοσοκομείο γιατί κάτι θα είχα σπάσει. Ήξερα ότι διακινδύνευα περισσότερο".

Ο Pedrosa, ο οποίος είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP που δεν κέρδισε ποτέ το Πρωτάθληματ, πήρε 31 νίκες και πάνω από 100 βάθρα σε μια λαμπρή καριέρα.

Ωστόσο, μια από τις μεγάλες αλλαγές που φάνηκε να επηρέασε περισσότερο τον Pedrosa από τον Marquez, ήταν η μετάβαση από τα ελαστικά Bridgestone σε Michelin.


Ο Pedrosa δεν γνώρισε ποτέ την ίδια επιτυχία με τα ελαστικά της Michelin, ενώ ο Marquez συνέχισε να είναι μια μηχανή που κερδίζει παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει τους Lorenzo και Valentino Rossi, πριν ο Andrea Dovizioso και η Ducati γίνουν οι κύριοι αντίπαλοί του.

Υπενθυμίζοντας την «ειδική» ικανότητα του Marquez να κάνει μια τέτοια αλλαγή να φαίνεται εύκολη και να κερδίζει με μοτοσυκλέτες που είναι αρκετά μακριά από το να χαρακτηριστούν τέλειες, ο Pedrosa συνέχισε: "Υπήρχαν στιγμές που η μοτοσυκλέτα πήγαινε πολύ καλά και ήμουν γρήγορος, αλλά αν δεν πήγαινε καλά, δυσκολευόμουν".

"Ο Marc, όχι. Έχει αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα να κερδίζει με μη τέλειες μοτοσυκλέτες. Όταν αλλάξαμε από την Bridgestone στη Michelin είχαμε δυσκολίες, ειδικά εγώ, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί στα ελαστικά και να κερδίσει το Πρωτάθλημα".

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 3η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Νεκρός ο Ken Block μετά από δυστύχημα με snowmobile

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα