• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Supersport κατηγορία αλλάζει, η Yamaha R9 έρχεται
Νέα Αγοράς 07/01/2023 - 08:54

Εν αρχή ην ο Λόγος, λέει το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, όπου το λόγος αναφέρεται στη λογική και η μοτοσυκλετιστική λογική μέχρι τώρα έχει την κατηγορία Supersport να ακολουθεί αυτήν των Superbike, με τη λογική του μικρότερου, σχεδόν μισού κυβισμού.

Έτσι μετά τις “χιλιάρες” που ήταν οι πιο τεχνολογικά προηγμένες, ακολούθησαν οι “εξακοσάρες”, που είχαν τετρακύλινδρους εν σειρά κινητήρες που ανέβαζαν στις 15,000 στροφές και απόδοση για το δρόμο κοντά στους 120 ίππους.

Όμως η λογική ακολουθεί και την αγορά και τις δεσμεύσεις από τις νόρμες για τους ρύπους και η μετακίνηση των οπαδών αυτής της κατηγορίας προς τους μεγαλύτερους κυβισμούς των Superbike, αλλά και οι προδιαγραφές Euro5 φαίνεται ότι ωθούν τη μεσαία κατηγορία προς το θάνατο.

Οι σχεδιαστές της Yamaha αφουγκραζόμενοι την αγορά παρουσίασαν την R7 και οι φήμες έλεγαν ότι η R9 θα μπορούσε να έρθει ακόμη και μέσα στο 2022 για να αποτελέσει μοντέλο του '23.

Τελικά όλα δείχνουν ότι θα περιμένουμε ακόμη ένα χρόνο μέχρι η βασισμένη στην ΜΤ-09 και το γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα, να φτάσει στην παραγωγή.

Η τετρακύλινδρη R6 παρά το ότι πήρε και το 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP (Supersport) βγαίνει μόνο σε έκδοση για πίστα και όχι για δρόμο και ουσιαστικά η Ιαπωνική εταιρία δεν έχει μεσαίο μοντέλο να πουλήσει στους οπαδούς της σπορ οδήγησης.

Έτσι η R9 είναι απαραίτητο να προχωρήσει για να καλύψει το κενό μεταξύ της κορυφαίας R1 και της R7 που με το δικύλινδρο κινητήρα της ΜΤ-07 μπορεί να θεωρηθεί μόνο μοντέλο εισαγωγής στη σπορ οδήγηση, λίγο μετά τις R125 και R3.

Η τρικύλινδρη R9, της οποίας οι φωτογραφίες είναι όχι της Yamaha αλλά όσων προσπαθούν να προβλέψουν το πως θα είναι, θα έχει μάλλον λίγη παραπάνω δύναμη από τους 119 ίππους που παράγει για την ΜΤ-09 και βασισμένη στο καλό πλαίσιο της πετυχημένης ΜΤ θα έχει και τα ανάλογα σπορ φέρινγκ και τις αναβαθμισμένες αναρτήσεις και ηλεκτρονικά που χρειάζονται “για να παίξει μπάλα” σε αυτήν την κατηγορία.

Για να δούμε λοιπόν πότε θα κάνει την κίνησή της η Ιαπωνική εταιρία και το πόσο κοντά στα σχέδιά της θα είναι οι φωτογραφίες μας.

 

Πηγή: zougla.gr

 

Επόμενο άρθρο »

Συνάντηση Αθηνών 2023 στο Καλλιμάρμαρο

« Προηγούμενο άρθρο

Τα προβλήματα του ταξιδιού με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Χορηγοί