• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stefan Bradl και Marc Marquez σχολιάζουν τον ρόλο του δοκιμαστή
Στα σύγχρονα MotoGP
Νέα 09/01/2023 - 18:55

Ο Marc Marquez και ο δοκιμαστής αναβάτης της Repsol Honda, Stefan Bradl, περιγράφουν λεπτομερώς τις προκλήσεις του να είσαι δοκιμαστής αναβάτης στα MotoGP.

Ο Marquez έχασε αγώνες σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες σεζόν MotoGP, γεγονός που, ως εκ τούτου, οδήγησε στον Bradl να είναι ο πιο δραστήριος από όλους τους δοκιμαστές αναβάτες στο grid, παίρνοντας την θέση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή. 

Ο Bradl έτρεξε σε 11 από τους 13 γύρους κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020, πριν λάβει μέρος σε πέντε αγώνες το 2021 και σε οκτώ την περασμένη σεζόν.

Και ενώ ο Bradl ήταν γρήγορος κατά καιρούς ενώ δοκίμασε επίσης διάφορα νέα εξαρτήματα κατά τη διάρκεια τριών πολύ δύσκολων σεζόν για την Honda, η αντικατάσταση ενός αναβάτη του βεληνηκούς του Marquez έβαλε πολύ «βάρος στους ώμους του».

Μιλώντας στη σειρά ντοκιμαντέρ Behind the Dream που δημιουργήθηκε από το HRC, ο Bradl είπε: "Το να αντικαταστήσεις τον Marc δεν είναι ποτέ εύκολο. Είναι ένας μεγάλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είχε τόσες επιτυχίες με αυτή την ομάδα, με αυτούς τους ανθρώπους. Από τη μια νιώθω πολύ προνομιούχος, αλλά από την άλλη έχω μεγάλο βάρος στους ώμους μου".

Στη συνέχεια, ο Bradl εμβάθυνε στο ρόλο του ως δοκιμαστή, λέγοντας: "Είμαι ικανοποιημένος όταν βλέπω τα σχόλιά μου να ταιριάζουν με τα δεδομένα. Ξέρεις, δεν έχεις αυτή την αίσθηση του "εντάξει, κάνεις έναν αγώνα και έχεις άμεσα το αποτέλεσμα, η θέση σου είναι καλή ή κακή, έχεις τα συναισθήματα. Ως δοκιμαστής αναβάτης δεν το έχεις αυτό. Αλλά οδηγείς ενάντια στον χρόνο του γύρου".

"Δεν ξέρω, μπορεί να έχω λίγο ταλέντο στο να εκφραστώ για να μεταφράσω βασικά τα συναισθήματά μου στη μοτοσυκλέτα. Στους ανθρώπους, στους τεχνικούς και μετά μπορούμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι ξεχωριστό".

Ενώ ανάρρωνε από την τέταρτη επέμβαση στον ώμο του, ο Marquez ήθελε να βοηθήσει τον Bradl και τη Honda κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής να επιστρέψει στο paddock στο Grand Prix της Αυστρίας και της Emilia-Romagna, πριν επιστρέψει στην πίστα κατά το τεστ μετά τον αγώνα στο Misano.

Ο Marquez, ο οποίος εργάζεται δίπλα στον Bradl για περισσότερα από τέσσερα χρόνια στη Repsol Honda, δήλωσε γιατί το να έχεις έναν καλό δοκιμαστή αναβάτη είναι ζωτικής σημασίας στα MotoGP.

"Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις έναν καλό τρίτο αναβάτη γιατί ένας τρίτος αναβάτης πρέπει να είναι γρήγορος, αλλά αν είναι πολύ γρήγορος θα είναι επίσημος αναβάτης", πρόσθεσε ο Ισπανός. "Αν είναι πολύ αργός, δεν δοκιμάζει τα πράγματα όπως θέλουμε. Πρέπει να είναι ακριβής στα σχόλια, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος".

Επόμενο άρθρο »

Johann Zarco και Jean Michel Bayle λήγουν την συνεργασία τους...

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Sito Pons ήθελε να αντικαταστήσει την Suzuki στα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα