• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Θα υπάρξει χάος με τους αγώνες Sprint και τα μπόνους"
Σύμφωνα με τον Carlo Pernat
Νέα 10/01/2023 - 11:45

Το ημερολόγιο MotoGP του 2023 θα περιλαμβάνει έναν αγώνα Sprint σε κάθε γύρο, αλλά οι αναβάτες ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να πληρωθούν επιπλέον για αυτούς.

Οι αγώνες Sprint τα απογεύματα του Σαββάτου θα είναι μισής απόστασης και θα δίνονται μισοί βαθμοί, αλλά υπάρχει ένα κύμα δυσαρέσκειας στο paddock.

"Μετά από τρεις αγώνες, οι αναβάτες θα φρικάρουν", είπε ο Carlo Pernat, μάνατζερ του Enea Bastianini.

"Προς το παρόν δεν υπάρχει μπόνους αγώνα (για τους αγώνες Sprint) στα συμβόλαια και αν δεν μας τα δώσουν, δεν νομίζω ότι θα αγωνιζόμαστε".

"Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τον Albert Valera [μάνατζερ των Aleix Espargaro και Jorge Martin] και με τον Giovanni Balestra [ μάνατζερ του Maverick Vinales]. Είναι μισοί βαθμοί, θέλουμε το μισό μπόνους. Με τους χορηγούς έχουμε ήδη συμπεριλάβει στο συμβόλαιο τα μπόνους για τους αγώνες Sprint".

Ο μάνατζερ του Μπαστιανίνι υποστηρίζει ότι όλοι αποποιούνται την ευθύνη στο paddock για αυτή τη νέα ρύθμιση.

"Είναι μια μάχη μεταξύ της Dorna, των ομάδων και των αναβατών", είπε. "Ζήτησα χρήματα από τη Ducati και μου είπαν «πήγαινε στη Dorna», η Dorna απάντησε «πήγαινε στην ομάδα, είναι δική τους δουλειά»".

"Οι οδηγοί θα κάνουν τους δύο πρώτους αγώνες γιατί είναι υποχρεωμένοι, αλλά αν δεν δώσουν μπόνους τότε θα ξεσπάσει χάος. Αυτή είναι μια επιβολή που δεν μπορείς να κάνεις".

Ο Bastianini, και οι αντίπαλοί του στο grid, θα αναγκαστούν επίσης να αλλάξουν τη ρουτίνα και τη νοοτροπία τους για να ανταπεξέλθουν στους αγώνες Sprint.

"Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία γιατί είναι κάποιος που είναι δυνατός στους τελευταίους πέντε γύρους και εδώ (ολος ο αγώνας) είναι οκτώ γύροι", ανέφερε ο Pernat. "Στους πρώτους γύρους ζορίζεται περισσότερο, πρέπει να κάνει "επανεκκίνηση" στο μυαλό του. Θα υπάρξει πρόβλημα με τους αναβάτες".

 

Επεξήγηση των αγώνων MotoGP Sprint


*Θα υπάρχουν και στα 21 Grand Prix, κάθε Σάββατο απόγευμα


*Δεν θα αντικαταστήσουν τις KAT1 και τις ΚΑΤ2


*Οι αγώνες Sprint θα έχουν την μισή από τη συνηθισμένη απόσταση αγώνα, με τους μισούς βαθμούς που απονέμονται


*Οι αγώνες σπριντ δεν θα υπολογίζονται ως «νίκες αγώνων» στα βιβλία ιστορίας των MotoGP

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 10η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: 9η Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα