• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πώς θα είναι η δομή ενός Grand Prix το 2023;
Νέα 01/02/2023 - 17:09

Νέα χρονιά, νέα MotoGP! Η επόμενη σεζόν θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα, με περισσότερα Grand Prix σε περισσότερες χώρες να προσεγγίζουν περισσότερους οπαδούς από ποτέ. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς οι αγώνες Sprint ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο ημερολόγιο και να φέρουν ακόμα περισσότερη δράση στην πίστα.


Πώς θα είναι λοιπόν η νέα δομή ενός τριήμερου Grand Prix;

 

 

Παρασκευή


Η Παρασκευή θα παραμείνει ημέρα δοκιμών και θα περιλαμβάνει δύο περιόδους για τα MotoGP. Η πρώτη θα ξεκινά στις 10:45 (όλες οι ώρες αναφέρονται στην τοπική ώρα) και θα διαρκεί 45 λεπτά, ενώ η δεύτερη έχει παραταθεί στα 60 λεπτά. Αυτή θα ξεκινά στις 15:00, με τους συνδυασμένους χρόνους από  αυτές τις 2 δοκιμές να καθορίζουν τους άμεσους συμμετέχοντες στις ΚΑΤ1 και στις ΚΑΤ2. Δεν θα ονομάζονται πλέον ελεύθερες δοκιμές – γιατί δεν είναι!

Η Moto2 θα έχει δύο περιόδους δοκιμών 40 λεπτών την Παρασκευή και η Moto3 δύο περιόδους 35 λεπτών. Και οι δύο μετρούν στους συνδυασμένους χρόνους, αλλά για τις μικρότερες κατηγορίες θα λαμβάνεται υπόψη και η τρίτη περίδοος δοκιμών του πρωινού του Σαββάτου.


Σάββατο


Το Σάββατο θα είναι πλέον μια απόλυτη υπερπαραγωγή. Τα MotoGP θα έχουν 30 λεπτά ελεύθερων δοκιμών, παρόμοιες με τις προηγούμενες ΕΔ4, και μετά είναι ώρα να για τις κατατακτήριες, καθώς οι ΚΑΤ1 θα ξεκινούν στις 10:50 πριν οι ΚΑΤ2 οριστικοποιήσουν την υπόλοιπη σχάρα εκκίνησης στις 11:15. Μόλις ολοκληρωθούν οι κατατακτήριες, θα έχουμε μερικές ζωντανές συνεντεύξεις των αναβατών, μπροστά στους οπαδούς. Μετά, είναι η ώρα για Sprint!

O αγώνας Sprint θα έχει τη δική του ταυτότητα. Θα ξεκινά στις 15:00 κάθε Σάββατο και η διαδικασία θα λαμβάνει χώρα σε διαφορετική τοποθεσία - αλλάζει ανάλογα με το Grand Prix - για να φέρει τους εορτασμούς πιο κοντά στους οπαδούς. Στη συνέχεια, στις 4:15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη τύπου, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τους τρεις πρώτους του αγώνα Sprint, τον κάτοχο της pole position και τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος.

Πριν από τον αγώνα Sprint, η Moto2 και η Moto3, το καθένα θα έχουν από μια περίοδο δοκιμών διάρκειας 30 λεπτών, με τους συνδυασμένους χρόνους από τις τρεις δοκιμές να καθορίζουν τους άμεσους συμμετέχοντες στις ΚΑΤ1 και στις  ΚΑΤ2. Η Moto3 θα ξεκινά τις κατατακτήριες στις 12:50 και η Moto2 στις 13:45.

Κυριακή


Δεν θα υπάρχουν περίοδοι ζεστάματος για την Moto2 και την Moto3, επομένως η κατηγορία MotoGP ανοίγει και κλείνει την παράσταση την ημέρα του αγώνα Grand Prix. Στις 9:45 ξεκινά μια περίοδος ζεστάματος, διάρκειας 10 λεπτών, προτού μια "παρέλαση" αναβατών MotoGP στις 10 π.μ. αφήσει τις κατάμεστες κερκίδες να δουν τους ήρωές τους πριν τα φώτα σβήσουν. Οι αναβάτες θα κατευθυνθούν γύρω από την πίστα και θα κάνουν μερικά pitstops πριν ειπστρέψουν στο Hero Walk για περισσότερο χρόνο με τους οπαδούς πρόσωπο με πρόσωπο.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 11:00 για την Moto3 πριν από τον αγώνα της Moto2 στις 12:15.

Ο αγώνας MotoGP ξεκινά στις 14:00. Η δομή του Moto3 – Moto2 – MotoGP πρόκειται να διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ο αγώνας MotoGP θα είναι πάντα η τελευταία δράση στην πίστα την Κυριακή.

Επόμενο άρθρο »

Livio Suppo: Είναι δύσκολο να καταλάβουμε

« Προηγούμενο άρθρο

Θα είναι σημαντικός ο ρόλος του Pol Espargaro στην ανάπτυξη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα