• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ολοκληρώθηκε η διήμερη δοκιμή των Superbikes στο Portimao
O Bautista ήταν ο ταχύτερος, με 4 αναβάτες κάτω από το ρεκόρ
Νέα 02/02/2023 - 11:32

Οι αναβάτες των Superbikes είχαν εκπληκτικό ρυθμό κατά τη διήμερη δοκιμή στο Portimao της Πορτογαλίας, καθώς έκαναν χρόνους κάτω από το ρεκόρ πίστας και παραλίγο να μπουν στο 1:38 για πρώτη φορά. 


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022, Alvaro Bautista, βρέθηκε στην κορυφή τη δεύτερη μέρα, μόλις 0,009 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πολυπρωταθλητή της Kawasaki, Jonathan Rea, με τέσσερις αναβάτες να κινούνται κάτω από το ρεκόρ που πέτυχε ο Rea το 2022.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος από την έναρξη της πρώτης μέρας στην τελευταία δοκιμή πριν οι ομάδες και οι αναβάτες κατευθυνθούν στην Αυστραλία, με τον Bautista να κάνει ένα 1'39.035. Η μέρα του Bautista, με τον Ισπανό αναβάτη να εστιάζει στη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας, διαταράχθηκε από μια πτώση στην 7η στροφή που έφερε την κόκκινη σημαία. Ο ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi, ήταν ένας από τους τέσσερις αναβάτες που βρέθηκαν κάτω από το ρεκόρ γύρου με 1'39.144 για να πάρει την τρίτη θέση, ενώ ήταν και ο ταχύτερος κατά την πρώτη μέρα.

 


Ο Rea πήρε τη δεύτερη θέση και ήταν μόλις 0,009 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Bautista με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δοκιμάζει μερικά νέα αντικείμενα από τη Showa και να κοιτάζει και αυτός την ισορροπία του πλαισίου. Ο Alex Lowes ήταν δέκατος ταχύτερος την δεύτερη μέρα, καθώς δούλευε στη μοτοσυκλέτα του για να μπορέσει να βελτιώσει την έξοδο από τις στροφές.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Toprak Razgatlioglu, ήταν τέταρτος ταχύτερος καθώς ξεπέρασε επίσης το υπάρχον ρεκόρ γύρου του Rea, σημειώνοντας 1'39.441 στο δρόμο του προς την τέταρτη θέση. Όπως και στη Jerez, υπήρχε μεγάλη εστίαση στο πίσω μέρος της Yamaha YZF R1, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσφυση στις στροφές. Ο  Andrea Locatelli ήταν πέμπτος, με τους δύο αναβάτες της Yamaha να απέχουν περίπου τρία δέκατα του δευτερολέπτου ο ένας από τον άλλον. 

Με τις Ducati, Kawasaki και Yamaha να καταλαμβάνουν πέντε από τις έξι πρώτες θέσεις, ο Iker Lecuona της Honda μπόρεσε να βάλει έναν τέταρτο κατασκευαστή στην πρώτη εξάδα την δεύτερη μέρα στο Portimao. Ο Lecuona, ο οποίος είχε μια πτώση στον τελευταίο τομέα το πρωί, έκανε 1'39.803s για να πάρει την έκτη θέση καθώς η Honda προσπαθούσε να εργαστεί στις ρυθμίσεις για την CBR1000RR-R, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμού αγώνα. Ο ομόσταυλός του, Xavi Vierge, ήταν στην όγδοη θέση, με τον δορυφορικό αναβάτη της Yamaha, Remy Gardner, να αναζητά βελτιώσεις με το ελαστικό SCX, χωρίζοντας τους δύο στην έβδομη θέση. Ένας δυνατός γύρος προς το τέλος από τον Πρωταθλητή του 2013, Tom Sykes, τον οδήγησε στην ένατη θέση, ενώ ο Loris Baz ήταν η κορυφαία BMW στην 11η.


Ο Michael van der Mark εστίασε στα νέα ηλεκτρονικά και χρησιμοποίησε τα καλύμματα φρένων της BMW την δεύτερη μέρα στην M 1000 RR του καθώς έψαχνε για περισσότερο χρόνο στην έξοδο από τις στροφές. Ο Ολλανδός αναβάτης ολοκλήρωσε την ημέρα στη 12η θέση αφού σημείωσε 1'40.711, ενώ ο ομόσταυλός του, Scott Redding, ήταν 16ος. Ανάμεσα στους δύο αναβάτες της BMW ήταν ο Philipp Oettl στη 13η θέση με τον Γερμανό αναβάτη να εργάζεται στην νέα Panigale V4 R που περιλαμβάνει ένα διαφορετικό ψαλίδι για το πίσω κράτημα καθώς και τους Garrett Gerloff και Dominique Aegerter.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ανυπομονώ για τη Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Το νέο κράνος του Enea Bastianini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα