• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Davide Tardozzi αποκαλύπτει
Ποιός ήταν ο πιο "δύσκολος" αναβάτης, ποιά ήταν η μεγαλύτερη κόντρα ομόσταυλων; '
Νέα 05/02/2023 - 20:02

Ποιός είναι πιο σκληρός αναβάτης  να έχεις υπό έλεγχο και η ποιά είναι η πιο άσχημη αντιπαλότητα ανάμεσα σε ομόσταυλους; Ο διευθυντής ομάδας της Ducati, Davide Tardozzi απάντησε.

"Ο Jorge Lorenzo, μου πήρε λίγο χρόνο για να τον φέρω στα μέτρα μου", είπε ο Tardozzi στο GPOne για τον πιο δύσκολο αναβάτη που είχε ποτέ υπό την ηγεσία του.

"Τώρα έχουμε ακόμα εξαιρετική σχέση, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος και ένας από τους λόγους ήταν ότι όταν έφτασε στη Ducati ήταν ήδη πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον".


"Για να είμαι ειλικρινής, μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω και τον Francesco Bagnaia. Ο Pecco είναι ένας τύπος με μοναδική πνευματική ειλικρίνεια, αλλά πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα για να μπορείς να του ταιριάζεις, δεν του ταιριάζουν όλοι. Είναι τόσο επιλεκτικός για κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις τι τον ενοχλεί. Είναι απαραίτητο να μην συγκρουστείς μαζί του σε ορισμένες καταστάσεις".

Ο Andrea Iannone και ο Andrea Dovizioso ήταν το δίδυμο της Ducati των οποίων ο ανταγωνισμός ήταν ο πιο σκληρός, λέει ο Tardozzi.

"Απολύτως, αλλά μην νομίζετε ότι ο Dovizioso ήταν εύκολος στη διαχείριση. Το να τον κάνεις να αλλάξει γνώμη μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολο. Είναι πολύ καλός αλλά και λίγο ξεροκέφαλος!".

Πώς όμως μπορεί ο Tardozzi να αποφεύγει τις εντάσεις μέσα στην ομάδα;

"Δεν έχω κανένα μυστικό, αλλά είναι σημαντικό να χτίσεις μια καλή σχέση με έναν αναβάτη, κάτι που δεν σημαίνει να τα πηγαίνεις πάντα καλά. Έχω τσακωθεί με όλους τουλάχιστον μία φορά και με κάποιους ακόμη περισσότερες. Όταν συνειδητοποιούν ότι λες συγκεκριμένα πράγματα, το αναγνωρίζουν".


Τώρα η Ducati είναι έτοιμη να μπει σε άλλη μια περίοδο φαινομενικής αντιπαλότητας μεταξύ των αναβατών της. Enea Bastianini και Francesco Bagnaia ήδη μας χαρίσανε πολύ ωραίες μάχες το 2022 και όλοι περιμένουν ότι αυτοί οι δύο αναβάτες θα κοντραριστούν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας το 2023. Οι ίδιοι το αρνούνται, το ίδιο και ο Tardozzi. 

"Φαίνονται καλά μαζί. Ένα πρωί κατέβηκα για πρωινό και τους βρήκα να μιλάνε μεταξύ τους. Στο μεσημεριανό και το δείπνο ήταν πάντα στο ίδιο τραπέζι, χωρίς κανείς να τους πει να το κάνουν. Έχουν καταλάβει ότι η συνεργασία είναι θεμελιώδης. Ξέρουν επίσης ότι θα βοηθήσουμε με τον ίδιο τρόπο και θα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν".

Επόμενο άρθρο »

Sepang Shakedown: 2η Μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Shakedown: 1η Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα