• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Shakedown: 2η Μέρα
Η βροχή χαλάει τα σχέδια των ομάδων
Νέα 06/02/2023 - 13:17

Η δεύτερη μέρα του Seang Shakedown επηρεάστηκε από τη βροχή στην Sepang International Circuit, καθώς οι αναβάτες δοκιμών και ο Augusto Fernandez έπρεπε να περιμένουν μέχρι την τελευταία ώρα για να τρέξουν σε μια λίγο πιο στεγνή πίστα.

Ωστόσο, εδώ είναι μια σύνοψη όσων είδαμε να εμφανίζονται τη Δευτέρα στη Μαλαισία, ξεκινώντας με τη Yamaha, αφού ο Cal Crutchlow έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνου, καθώς η πίστα στέγνωσε αρκετά ώστε να κάνει λίγους γύρους με σλικ ελαστικά πριν την καρό σημαία:

YAMAHA:


Ο καιρός διατάραξε αρκετά τα σχέδια της Yamaha. Ο Cal Crutchlow ήταν ο μόνος αναβάτης που βγήκε στην πίστα για το εργοστάσιο της Iwata, αλλά η βροχή σήμαινε ότι το σχέδιο δοκιμών του κινητήρα κινητήρα προδιαγραφών 2022-2023 δεν υλοποιήθηκε, σύμφωνα με τον διευθυντή της ομάδας Monster Energy Yamaha MotoGP, Maio Meregalli, ο οποίος παρακολουθούσε την δοκιμή από το γκαράζ της Yamaha.


DUCATI:


Έχοντας φέρει ένα νέο πακέτο αεροδυναμικών μερών την Κυριακή, ο Michele Pirro της έκανε γύρους με το στάνταρ πακέτο αεροδυναμικών τη Δευτέρα. Οι δύο μοτοσυκλέτες του Ιταλού είχαν διαφορετικές εκδόσεις της εξάτμισης - μια μεγάλη και μια κοντή - και έτσι δεν ήταν μια εντελώς χαμένη μέρα για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2022.


KTM:


Έχοντας δουλέψει στην πλευρά του Jack Miller στο γκαράζ Red Bull KTM Factory Racing κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε την έξοδο της Δευτέρας με τους μηχανικούς του Brad Binder καθώς το κύριο σημείο εστίασης της KTM για το Shakedown είναι να συγκρίνει διαφορετικές προδιαγραφές κινητήρα. Ο Jonas Folger ήταν και πάλι δίπλα στον Pedrosa για την δεύτερη ημέρα δοκιμών του.

Μιλώντας στο motogp.com, ο Francesco Guidotti παραδέχτηκε ότι «το σχέδιο ήταν να δοκιμαστούν νέα πακέτα αεροδυναμικών στο τέλος του shakedown», αλλά λόγω της βροχής, φαίνεται ότι ο χρόνος δεν επαρκεί και να το κάνουν κατά την επίσημη δοκιμή που θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Ο Augusto Fernandez συνέχισε να βρίσκει τα πατήματά του σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP και σε αντίθεση με τους περισσότερους, ο Ισπανός δεν βρήκε αρνητική την βροχή, καθώς αυτό θα συμβάλλει στην απόκτηση εμπειρίας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 σημείωσε 2:12.255 στις δύσκολες συνθήκες, έναν χρόνο που τον είδε να βρίσκεται στην δεύτερη θέση πριν αρχίσει να στεγνώνει η πίστα, και τελικά βρέθηκε στην 3η θέση με τα σλικ ελαστικά.


APRILIA:


"Έχουμε κάτι καινοτόμο στο μπροστινό φέρινγκ", ήταν το λιτό, συναρπαστικό μήνυμα από τον Διευθυντή της Aprilia Racing Team, Paolo Bonora. Στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε για τι πράγμα μιλάει. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Bonora εξήγησε επίσης πώς τα αεροδυναμικά «επανασχεδιάζονται» αφού «εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα τον χειμώνα.

Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στον Miguel Oliveira και στον Raul Fernandez, η Aprilia έχει 10 μοτοσυκλέτες για το Sepang Shakedown και το επίσημο τεστ. Το καθήκον του Lorenzo Savadori -σύμφωνα με τον Bonora- είναι να τις ετοιμάσει όλες για τον Aleix Espargaro και τον Maverick Viñales, ενώ παράλληλα «δοκιμάζει μικρά πράγματα». Όπως κάθε εργοστάσιο, η δοκιμή του κινητήρα προδιαγραφών του 2023 αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στη λίστα ελέγχου για την Aprilia.


HONDA:


Ο Stefan Bradl εθεάθη να δοκιμάζει ένα νέο πλαίσιο, το οποίο ο Γερμανός δοκίμασε για πρώτη φορά στη Jerez πρόσφατα. Επιπλέον, όπως και την Κυριακή, ο νέος Τεχνικός Διευθυντής του HRC, Ken Kawauchi, βρισκόταν μέσα στο γκαράζ για να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.


Ευτυχώς για τους αναβάτες και τις ομάδες, η τελευταία μέρα της δράσης shakedown φαίνεται ότι θα εξελιχθεί χωρίς βροχή. Μια κουραστική μέρα δοκιμών περιμένει τις ομάδες πριν ξεκινήσει η Επίσημη Δοκιμή την Παρασκευή.

 

  2023 SEPANG MOTOGP SHAKEDOWN TEST - Δεύτερη Μέρα 
# Αναβάτης Εθνικότητα Ομάδα Χρόνος Γύροι
1 Yamaha Test Bike T3 N/A Yamaha Test Rider (YZR-M1) 2m 2.079s 23
2 Michele Pirro ITA Ducati Test Rider (GP) +0.519s 33
3 Augusto Fernandez SPA Tech3 GASGAS (RC16)* +0.691s 7
4 Lorenzo Savadori ITA Aprilia Test Rider (RS-GP) +0.870s 21
5 Jonas Folger GER KTM Test Rider (RC16) +2.046s 23
6 Michele Pirro ITA Ducati Test Rider (GP) +4.805s 7
7 Lorenzo Savadori ITA Aprilia Test Rider (RS-GP) +5.378s 18
8 Augusto Fernandez SPA Tech3 GASGAS (RC16)* +10.176s 19
9 Stefan Bradl GER Honda Test Rider (RC213V) +11.340s 27
10 Yamaha Test Bike T2 N/A Yamaha Test Rider (YZR-M1) +11.666s 16
11 Yamaha Test Bike T1 N/A Yamaha Test Rider (YZR-M1) +11.968s 5
12 Michele Pirro ITA Ducati Test Rider (GP) +12.715s 1
13 Lorenzo Savadori ITA Aprilia Test Rider (RS-GP) +17.872s 7
14 Jonas Folger GER KTM Test Rider (RC16) +24.109s 2

Επόμενο άρθρο »

Ο Μαριάνος Νικολής στο Idemitsu Asia Talent Cup

« Προηγούμενο άρθρο

O Davide Tardozzi αποκαλύπτει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα