• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εισακούστηκαν οι εκκλήσεις των αναβατών;
Για τις αμμοπαγίδες του Portimao;
Νέα 21/03/2023 - 13:29

Η έναρξη της σεζόν 2023 αυτό το Σαββατοκύριακο, η οποία θα περιλαμβάνει τον πρώτο αγώνα Sprint, θα λάβει χώρα στο Portimao όπου οι αναβάτες παραπονιούνται εδώ και χρόνια για το μέγεθος του χαλικιού που υπάρχει στις αμμοπαγίδες της πίστας, παρομοιάζοντάς το με «βράχους».

Ο Fabio di Giannantonio έπαθε διάσειση μετά την πτώση του κατά τη διάρκεια του τεστ, αφήνοντας τον Aleix Espargaro έξαλλο επειδή οι ανησυχίες των αναβατών δεν είχαν ληφθεί υπόψη.


Ωστόσο, «δεκάδες φορτηγά» που κουβαλούν χαλίκι κανονικού μεγέθους έχουν φτάσει στην πίστα ενόψει του πορτογαλικού MotoGP, σύμφωνα με το Speedweek.

Γίνονταν εργασίες για την πρώτη και την έβδομη στροφή, ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές.

Οι αλλαγές στο χαλίκι θα επιθεωρηθούν από τους υπεύθυνους ασφαλείας της FIM στα μέσα αυτής της εβδομάδας, πριν από το Grand Prix.

Ο  Espargaro θορυβήθηκε αρκετά όταν είδε τον Di Giannantonio να αποκλείεται από την τελευταία ημέρα της προετοιμασίας λόγω διάσεισης που προκλήθηκε από το χαλίκι: "Δεν θέλω να μιλήσω πια γι' αυτό, το συζητάμε τέσσερα χρόνια και κανείς δεν μας ακούει. Το έχουμε πει πολλές φορές".

"Τι κάνουν οι αναβάτες του MotoGP όταν δεν τους ακούνε οι υπεύθυνοι; Τι πρέπει να κάνω; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, τίποτα περισσότερο".


Xαρακτηριστικά, θυμόμαστε τον Francesco Bagnaia το 2020 να παίρνει 2 "βράχους" από την αμμοπαγίδα του Portimao για να τους δείξει στους ανθρώπους της Ducati πίσω στο γκαράζ.


Ο Keith Huewen (παλιός αγωνιζόμενος στα 350cc και στα 500cc και πρώην σχολιαστής αγώνων στο BT Sports) ανέφερε: "Το χαλίκι έχει μέγεθος μισού τούβλου, όταν πρέπει να είναι 8-20 χιλιοστά. Υπάρχει μια δαιβάθμιση στο μέγεθος του χαλικιού που θα πρέπει να βρίσκεται στις αμμοπαγίδες. Το Portimao έχει τούβλα στις αμμοπαγίδες!".

Επόμενο άρθρο »

​Παρουσίαση της MotoE 2023 στη Vallelunga

« Προηγούμενο άρθρο

Di Giannantonio: Είναι σημαντικό να είμαστε γρήγοροι αμέσως

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα