• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Συνέντευξη Τύπου
Δηλώσεις Bagnaia, Quartararo, Marquez
Νέα 23/03/2023 - 22:31

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη της σεζόν του 2023 και οι κορυφαίοι αναβάτες συναντήθηκαν με μέλη του Τύπου στην πίστα του Portimao για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης πριν από το Grand Prix. Η συνέντευξη χωρίστηκε σε διάφορα μέρη, με ένα εξ αυτών να περιλαμβάνει τις δηλώσεις τριών Παγκόσμιων Πρωταθλητών. Του Fabio Quartararo της Yamaha, του Francesco Bagnaia της Ducati και του Marc Marquez της Honda. 

Ο Quartararo μίλησε για τα σημεία που βελτιώθηκε η Yamaha, αλλά αναγνώρισε ότι ακόμα απέχουν από το να φτάσουν τη Ducati. 

"Λοιπόν, βασικά o κινητήρας", απάντησε ο Fabio Quartararo σχετικά με το που βελτιώθηκε περισσότερο η Yamaha το 2023. "Ο κινητήρας είναι αυτό που ζήτησα να βελτιωθεί".

"Κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, ακόμα δεν είναι αρκετό, αλλά (στη Yamaha) δούλεψαν σκληρά και νομίζω ότι αν συνεχίσουν μπορούν να την βελτιώσουν (τη μοτοσυκλέτα). Αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό που πρέπει να έχουμε στη μοτοσυκλέτα".


"Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των δοκιμών μπόρεσα να κάνω έναν υπέροχο γύρο, δύο γύρους στη σειρά με καλό χρόνο. Ακόμα είμαστε πίσω σε σύγκριση με την Ducati, γιατί την τελευταία μέρα όλες οι Ducati ήταν στην πρώτη οκτάδα".

"Φυσικά, είμαστε πιο πίσω, αλλά νομίζω ότι όλοι είναι στο όριο και όλα έχουν να κάνουν με λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε βήματα μέσα στη χρονιά. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο που έχουμε νομίζω, το είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις ξεκινάμε μια σεζόν δεν έχουμε καμία εξέλιξη μέχρι το τέλος. Και νομίζω ότι φέτος, αν θέλουμε να είμαστε στην κορυφή, πρέπει να φέρουμε εξελίξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν".

 

Με την σειρά του ο Bagnaia αναφέρθηκε στην πίεση του να έχει το #1 στη μοτοσυκλέτα του, αλλά ήταν αισιόδοξος για τη νέα χρονιά. 

"Από τότε που θυμάμαι να παρακολουθώ αγώνες, μόνο ο Marc και ο Vale έχουν υπερασπιστεί τον τίτλο τους", είπε ο Bagnaia όταν ρωτήθηκε για το #1 στη μοτοσυκλέτα του το 2023. "Οπότε, είναι κάτι που δουλεύω πολύ στο σπίτι και εδώ για να το καταφέρω".

"Το να έχεις το #1 σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να σεβαστείς, κάτι που πρέπει να δώσεις το μέγιστο για να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αναβάτες εδώ θέλουν να κλέψουν αυτόν τον αριθμό από τη μοτοσυκλέτα μου".

"Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν δουλέψουμε καλά και όλα είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε εκεί (από άποψη δυνατοτήτων)".

 

Tέλος, ο Marquez, σαν τον Quartararo, αναγνώρισε ότι δεν βρίσκονται κοντά στις Ducati αυτή τη στιγμή και ότι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Όμως οι φιλοδοξίες του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν εχουν μικρύνει στο ελάχιστο.

"Σε τελική ανάλυση, είμαστε μια ομάδα και χάνουμε μαζί και κερδίζουμε μαζί", είπε ο Marquez. "Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα, ήταν πολύ δύσκολα για τη Honda και δεν προερχόμαστε από την καλύτερη κατάσταση".

"Για αυτόν τον λόγο, δεν είμαστε διεκδικητές του τίτλου σήμερα στο Portimao. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να χτίζουμε το πρότζεκτ και να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο μέλλον".

"Αλλά η φιλοδοξία μου είναι η ίδια με το 2013. Είμαι εδώ για να προσπαθήσω να παλέψω για την κορυφή, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να παλέψω για αυτές τις κορυφαίες θέσεις".

"Πιστεύω στο πρόζτεκτ, πιστεύω στη Honda. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο, κάθε μέρα η κατάσταση μπορεί να αλλάξει όπως είδαμε πέρυσι με τον Pecco".

"Φυσικά, είναι προφανές ότι η Ducati αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ δυνατό πακέτο, όλοι οι αναβάτες της Ducati, αλλά ειδικά ο Pecco είναι ο ταχύτερος εντός αυτού του ομίλου και εντός του grid".

"Eίμαστε μακριά από αυτούς, αλλά είμαστε ακόμα πιο μακριά από τον Pecco, ο οποίος ήταν απίστευτα γρήγορος στην προετοιμασία. Δουλεύουμε πάνω στη μοτοσυκλέτα για να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι σε ορισμένους τομείς που είναι βασικά ίδιοι με πέρυσι. Επομένως, σε αυτά τα σημεία πρέπει να συνεχίσουμε να διερευνούμε πώς να βελτιωθούμε για να πλησιάσουμε τους κορυφαίους αναβάτες".

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Περισσότερο MotoGP από ποτέ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα