• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans live: στην ίδια στροφή με τον Rossi…
...οδηγούμε την BMW S1000RR!
Τεστ-Μοντέλα 25/05/2010 - 11:17

 


Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

«Σιγά τη διαφορά», είπε ο Tino Martino, ο φίλος φωτογράφος που τράβηξε στην ίδια στροφή τον Valentino Rossi και τον απεσταλμένο μας. «Αυτός είναι -20 κιλά, έχει σλικ και +35 εκατομμύρια το χρόνο», συνέχισε γελώντας ο Tino. «Η τελευταία αυτή διπλή στροφή της πίστας έχει ενδιαφέρον εκεί στην κορυφή της, που οι οδηγοί περνάνε πάνω από το κερμπ της εξωτερικής. Και συ από κει περνούσες», είπε ο φωτογράφος που ήθελε να αναλάβει και χρέη team manager για τον Δ.Δ., αν ήταν 20 χρόνια μικρότερος.

Πέρα από την πλάκα η BMW S1000RR ήταν ευχάριστη στους γύρους που κάναμε στη δύσκολη διαδρομή της πίστας και μια καλή περίπτωση για να πάρεις μια γεύση από το πως βλέπουν την άσφαλτο και τα κερμπ οι οδηγοί του Παγκοσμίου.

Στα δυνατά φρεναρίσματα του stop & go χαρακτήρα του Le Mans, έδειξε καλά στοιχεία και έδινε καλή αίσθηση. Η σχετικά μαλακή ρύθμιση των αναρτήσεων που χρησιμοποιούν οι οδηγοί της BMW SafetyBike, για τους γύρους μπροστά από το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν είναι ότι καλύτερο στις μέτριας ταχύτητας στροφές, αλλά δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να αλλάξουμε κάτι.

Από κει και πέρα μόνο στην ανηφορική μικρή ευθεία εκκίνησης – τερματισμού των 450μ. και στην πίσω λίγο μικρότερη ευθεία μπορούσε η S1000RR να δείξει κάτι λίγο, από τα προσόντα του δυνατού στις ψηλές στροφές κινητήρα της.

Ο χρόνος γύρου στο 1’56.712 δεν είναι κακός, αν σκεφτεί κανείς την ευθύνη της περιγραφής της διαδρομής, στη διάρκεια των 5 γύρωνπου κάναμε και ότι δεν επιτρέπεται να πιέσεις μια μοτοσυκλέτα ασφαλείας. Τα 125 για παράδειγμα, με ίδια περίπου τελική ταχύτητα, «γυρνάνε» στο 1’44’’!, η Moto2 στο 1’39’’ και τα MotoGP στο 1’34’’.

Επόμενο άρθρο »

Mugello live: Οδηγούμε στην καλύτερη πίστα του κόσμου

« Προηγούμενο άρθρο

Με την MV Agusta F4 στο Hockenheim

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα