• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Toni Elias
Νέα 06/06/2023 - 06:15

Ο πρώην αναβάτης MotoGP και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2, Toni Elias, ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική απόσυρσή του από τους αγώνες μετά την πέμπτη θέση του στον αγώνα ΜotoAmerica  της Κυριακής.

Ο Elias είναι 17 φορές νικητής Grand Prix στις κατηγορίες 125cc, 250cc, Moto2 και MotoGP, ενώ ένα κεντρικό στιγμιότυπο στην καριέρα του ήταν η νίκη του επί του Valentino Rossi στη γραμμή του τερματισμού σε μια δραματική αναμέτρηση στο Estoril το 2006.

Ήταν επίσης το πρώτο βάθρο του Elias στην κορυφαία κατηγορία και επρόκειτο να είναι η τελευταία νίκη στο MotoGP από έναν δορυφορικό αναβάτη μέχρι την νίκη του Jack Miller στο Assen το 2016.

Περισσότερα βάθρα, αλλά όχι νίκες, ακολούθησαν για τον Elias τις επόμενες τρεις σεζόν στα MotoGP, προτού "πέσει" στη νεοσύστατη κατηγορία Moto2 το 2010, όπου κατέκτησε το Πρωτάθλημα!

Αυτή η επιτυχία ώθησε τον Elias πίσω στα MotoGP, με την LCR Honda, αλλά δυσκολεύτηκε να έχει επιτυχία, περνώντας  τις επόμενες τρεις σεζόν μεταξύ MotoGP και Moto2.


Ο Ισπανός αναβίωσε την αγωνιστική του καριέρα με μια μετακόμισή στις ΗΠΑ το 2016, κερδίζοντας στο ντεμπούτο του στη MotoAmerica και κατακτώντας τον τίτλο την επόμενη σεζόν.

Τερμάτισε δεύτερος τόσο το 2018 όσο και το 2019, ενώ η τελευταία πλήρης χρονιά του ήταν το 2020.

Όπως και στην καριέρα του στα Grand Prix, ο Elias επέστρεψε για να κάνει περιστασιακές εμφανίσεις τις επόμενες σεζόν πριν υπογράψει με την Team Hammer/Vision Wheel M4 ECSTAR Suzuki για την σεζόν του 2023.

Αλλά μετά από μια μαχητική πέμπτη θέση την Κυριακή, ο Elias ανακοίνωσε ζωντανά στην τηλεόραση ότι ήταν ο «τελευταίος χορός του».

"Είχαμε μια μεγάλη μάχη", είπε ο Elias για τον αγώνα. "Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια και ήταν τόσο ωραίο να τελειώσω έτσι (την καριέρα μου)".


"Λοιπόν, αυτός ήταν ο τελευταίος μου χορός, ο τελευταίος μου αγώνας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Chris Ulrich, τον John Ulrich και την Team Hammer. Όλους όσους με στήριξαν, δούλεψαν και με βοήθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου".

"Η επιστροφή δεν ήταν όπως την περίμενα. Σας ευχαριστώ πολύ. Διασκέδασα πολύ στον τελευταίο αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Πάνος Κουζής με Fantic νικητής στο δύσκολο αγώνα MX της Πτολεμαΐδας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα