• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Superbike με 200 ίππους και V4 κινητήρα από τη CFMOTO;
Νέα Αγοράς 12/07/2023 - 16:23

Από ότι φαίνεται οι τετρακύλινδροι κινητήρες και ειδικά οι V4 είναι δημοφιλής στην Ασιατική ήπειρο, όπου ορισμένα μοντέλα μεσαίου κυβισμού Kawasaki Ninja 250 και σύντομα το Ninja 400, αλλά και το Kove 450 RR από την Κίνα είναι εξοπλισμένα με τετρακύλινδρους κινητήρες. Οι κινητήρες μεγάλου κυβισμού δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένοι στην Ασία, άλλα πρόσφατα η QJ Motor άφησε να εννοηθεί ότι εργάζεται σε ένα κινητήρα V4 1000 cc. σε συνεργασία με την MV Agusta και η CFMOTO, ένας από τους πιο δραστήριους κατασκευαστές της Ανατολής, σίγουρα δεν θα μπορούσε μπορεί να μείνει εκτός παιχνιδιού και πριν ένα χρόνο υπέβαλε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα κινητήρα V4.
Από τα σχέδια που πρόσφατα κυκλοφόρησαν ο κινητήρας δείχνει να προέρχεται από το MotoGP.Συγκεκριμένα, η μονάδα που αναπτύχθηκε από την CFMOTO είναι ένας σύγχρονος μικρός σε διαστάσεις V4 στα 1000cc με φημολογούμενη απόδοση 204 ίππους. Δεν διευκρινίζεται αν αυτή η μονάδα αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τους Κινέζους ή σε συνεργασία με τους τεχνικούς του Mattighofen.
Είναι γνωστό ότι η KTM δεν διαθέτει μοντέλα παραγωγής με κινητήρα με κινητήρα V4, άλλα οι αγωνιστικές MotoGP μοτοσυκλέτες της KTM φοράνε κινητήρα V4.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι απλά υποθέσεις άλλα η θολή φωτογραφία μιας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας δοκιμών που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο πυροδότησε ένα κύμα υποθέσεων ότι ενδεχομένως το πρωτότυπο SR-C21, που παρουσιάστηκε στην Eimca 2021, σε συνδυασμό με τον V4 κινητήρα θα μπορούσε είναι η βάση για τη δημιουργία μιας Superbike 1000 κ.εκ από την CFMOTO.

Επόμενο άρθρο »

Ο Βασίλης Μπούδρος συνεργάτης και πρεσβευτής της BMW Motorrad στην Ελλάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Test Ride CFMOTO στην Ματάκος στην Θεσσαλονίκη από 12 έως 16 Ιουλίου 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα