• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η BMW MOTORRAD κάνει Πρωτάθλημα Custom μοτοσυκλετών
Νέα Αγοράς 19/07/2023 - 19:11

Του Νεκτάριου Διατσίδη

 

Οι εντυπωσιακές τροποποιημένες μοτοσυκλέτες BMW R 18 από όλο τον κόσμο μάχονται για τη νίκη.

Για χρόνια, η BMW R 18 εμπνέει τους θαυμαστές της μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν συναρπαστικές δημιουργίες Custom. Το επερχόμενο Πρωτάθλημα Customizing BMW Motorrad σκοπεύει τώρα να δώσει τη δέουσα αναγνώριση στην εξαιρετική δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική πλευρά που σχετίζεται με την BMW R 18.

Πρωτοβουλία 150 αντιπροσώπων BMW Motorrad από 18 χώρες.

Τέσσερα μοντέλα R 18 ως αφετηρία.

Το Πρωτάθλημα Customizing BMW Motorrad θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023. Αυτός ο συναρπαστικός διαγωνισμός είναι μια πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων BMW Motorrad, με 150 αντιπροσώπους από 18 χώρες να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή. Θα συγκεντρώσουν λάτρεις της μοτοσυκλέτας από όλο τον κόσμο για να επιδείξουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητα τροποποίησης και εξατομίκευσης των μοτοσυκλετών BMW R 18.

Τέσσερα μοντέλα της σειράς BMW Motorrad R 18 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους customizers – τα R 18, R 18 Classic, R 18 B και R 18 Transcontinental. Η BMW R 18 επιδεικνύει καθαρή, σύγχρονη τεχνολογία και κομψή, βελτιωμένη σχεδίαση που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα. Επιτυγχάνοντας τέλεια ισορροπία μεταξύ σχεδιασμού και λειτουργικότητας, η BMW R 18 είναι ένα πραγματικό αριστούργημα μηχανικής και σχεδίασης. Όλα τα μέλη της οικογένειας R 18 προσφέρουν μια αρχιτεκτονική φιλική προς τις μετατροπές για εύκολη προσαρμογή και βέλτιστη εξατομίκευση: αυτό ήταν αρχικά το επίκεντρο στον βασικό σχεδιασμό της σειράς R 18.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα Customizing BMW Motorrad», λέει ο Stephan Reiff, Επικεφαλής Πωλήσεων BMW Motorrad. «Αυτός ο διαγωνισμός είναι μια γιορτή του πάθους και της δημιουργικότητας του δικτύου αντιπροσώπων της BMW Motorrad και των οπαδών της μοτοσυκλέτας και ανυπομονούμε να δούμε ποια νέα μέλη της οικογένειας R 18 θα αναδείξουν οι συμμετέχοντες». Οι νικητές του BMW Motorrad Customizing Championship 2023 θα λάβουν μια σειρά από συναρπαστικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να παρουσιάσουν τις τροποποιημένες μοτοσυκλέτες τους σε μεγάλες εκδηλώσεις μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο.

Μεγάλος παγκόσμιος τελικός στα εγκαίνια της BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο.

Το Πρωτάθλημα Customizing είναι ένας τρόπος για τους αντιπρόσωπους και τους λάτρεις να δείξουν δημιουργικότητα σε μορφή ελεύθερου στυλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν τις μοτοσυκλέτες τους χρησιμοποιώντας τα δικά τους μοναδικά σχέδια και ιδέες, καθώς και την εκτενή γκάμα ανταλλακτικών και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας που προσφέρει η BMW Motorrad. Οι δύο καλύτερες custom μοτοσυκλέτες από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα επιλεγούν στους Εθνικούς Διαγωνισμούς, οι οποίες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διεθνείς ημιτελικούς. Σε αυτόν τον ημιτελικό, έξι μοτοσυκλέτες θα επιλεγούν τελικά από την κριτική επιτροπή των ειδικών και μία μέσω ψηφοφορίας του κοινού για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα εγκαίνια της BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι αντιπρόσωποι BMW Motorrad από τις ακόλουθες χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους για το Πρωτάθλημα Customizing 2023: Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Οι εγγραφές για το Πρωτάθλημα Customizing έχουν ήδη κλείσει και οι συμμετέχοντες έχουν εγγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα της BMW Motorrad.

 

Οι κύριες λεπτομέρειες του Πρωταθλήματος Customizing:

Εθνικά Πρωταθλήματα: 15 Μαΐου – 16 Ιουλίου 2023

Διεθνής ημιτελικός και ψηφοφορία καλύτερης μοτοσυκλέτας: 31 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2023

Παγκόσμιος τελικός στο Βερολίνο: 29 Σεπτεμβρίου 2023

 

Κριτική επιτροπή από διεθνείς εμπειρογνώμονες. Ο διαγωνισμός θα κριθεί από μια ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων customizers που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα της μοτοσυκλέτας, όπως οι Thor Drake, Michael Lichter και Roland Sands. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι τα εξής:

Ο Thor Drake είναι κατασκευαστής μοτοσυκλετών και επιχειρηματίας. Είναι ο ιδρυτής του See See Motorcycles, ενός καταστήματος μοτοσυκλετών και ενός καφενείου με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Ο Drake γεννήθηκε στη Μοντάνα το 1977 και μεγάλωσε με πάθος για τις μοτοσικλέτες, μετατρέποντας τελικά το χόμπι του σε καριέρα.

Ο Michael Lichter είναι φωτογράφος και επιμελητής που είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στη βιομηχανία μοτοσυκλετών. Γεννήθηκε το 1951 στο Boulder του Κολοράντο και ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος τη δεκαετία του 1970. Ο Lichter έχει γίνει από τότε ένας από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς φωτογράφους στην κοινότητα των μοτοσυκλετών.

Ο Roland Sands είναι οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας και σχεδιαστής. Γεννήθηκε στο Long Beach, της Καλιφόρνια το 1974 και μεγάλωσε στη βιομηχανία μοτοσυκλετών, με τον πατέρα του να είναι πρωταθλητής και κατασκευαστής ανταλλακτικών After market. Ο Sands ξεκίνησε τη δική του αγωνιστική καριέρα τη δεκαετία του 1990, αγωνιζόμενος σε αγώνες όπως το AMA 250GP και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Η J. Shia είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη κατασκευάστρια και σχεδιάστρια μοτοσυκλετών. Είναι η ιδρυτής του Madhouse Motors, ενός καταστήματος Custom μοτοσικλετών με έδρα τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η Shia γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1977 και μεγάλωσε με πάθος για τις μοτοσικλέτες, μετατρέποντας τελικά το χόμπι της σε καριέρα.

Ο Giuseppe Roncen, συντάκτης και συγγραφέας του περιοδικού Lowride της ιταλικής κουλτούρας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Γεννήθηκε το 1964. Το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες ξεκίνησε στην Ιταλία όπου έφτιαξε την πρώτη του custom μοτοσυκλέτα αφού δούλεψε στο χώρο του κινηματογράφου νωρίτερα. Από το 1994 εργάζεται ως δημοσιογράφος και έκτοτε γράφει για café racers, cruisers και πολλά άλλα θέματα για μοτοσικλέτες.

Ο Yuichi Yoshizawa είναι ένας πολύ γνωστός κατασκευαστής custom από την Ιαπωνία που δημιουργεί μοτοσυκλέτες σε πολύ στυλ. Είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του Custom Works Zon, ενός διάσημου εργαστηρίου που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και έχει δημιουργήσει το «Departed» μεταξύ άλλων.

 

Δείτε στις φωτογραφίες δημιουργίες cuctom BMW R18 από όλον τον κόσμο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BMW Motorrad Customizing Championship 2023, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων και των λεπτομερειών εγγραφής, επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο στη διεύθυνση https://www.bmw-motorrad.com/en/experience/stories/heritage/customizing-Championship.html

 

Επόμενο άρθρο »

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή μοτοσυκλετιστών το 5ο ετήσιο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας

« Προηγούμενο άρθρο

H Triumph παρουσιάζει τις νέες Tiger 900 Aragon Edition

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα