• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin - Στο Motegi ο καιρός μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο
Νέα 28/09/2023 - 16:35

Η ευελιξία των ελαστικών MICHELIN Power Slick MotoGP™ θα είναι το κλειδί της επιτυχίας στο Motegi

Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην Ινδία, στην ιστορία του MotoGP μόλις είχε τελειώσει και όλοι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος κατευθύνθηκαν προς την Ιαπωνία και τη μεγαλούπολη του Τόκιο.

Από εκεί ταξίδεψαν στην πίστα Motegi, δύο ώρες από την ιαπωνική πρωτεύουσα, προκειμένου να βρουν γρήγορα το ρυθμό τους, σε ένα μέρος που τους είναι πολύ οικείο.

Η πίστα  ‘Twin Ring’ του Motegi των 4.801 χλμ φιλοξενεί το MotoGP από το 2004 και διαθέτει τις τέσσερις ευθείες, έξι αριστερές και οκτώ δεξιές στροφές.

Λόγω της τοπόθεσίας της, καθώς η πίστα Motegi (που ανήκει στη Honda) βρίσκεται στην καρδιά της ιαπωνικής υπαίθρου, σε μια πολύ δασώδη ορεινή περιοχή, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με συνθήκες ανέμου, ομίχλης και βροχής, όπως συνέβη σε μεγάλο βαθμό το 2022.

Για αυτήν τη χρονική περίοδο του 2023, η νομαρχία Tochigi έχει προβλέψει αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί (περίπου 15°C), με υψηλότερες να αναμένεται να αγγίξουν τους 27°C την Παρασκευή και το Σάββατο και  τους 24°C για το Grand Prix.

Για τους περισσότερους από τους 12.000 κατοίκους της πόλης Motegi, που έχουν παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες από την κυκλοφορία της πίστας το 1997, αυτός είναι ένας αγώνας που σίγουρα δεν θα θέλουν να χάσουν.

«Για την ομάδα της Michelin Motorsport και τους συνεργάτες μας, το Motegi είναι ένα μέρος που όλοι γνωρίζουμε καλά γιατί γίνονται πολλές δοκιμές εκεί», σχολίασε ο Piero Taramasso, Michelin Two–Wheel Motorsport Manager. «Είναι μια αρκετά απαιτητική πίστα όσον αφορά τη φθορά των ελαστικών και απαιτεί μεγάλη σταθερότητα από το μπροστινό ελαστικό λόγω των εισόδων των στροφων με έντονο φρενάρισμα. Με τις δύο κλειστές στροφές και την επαναλαμβανόμενη απότομη επιτάχυνση, χρειαζόμαστε επίσης σκελετούς που να αντέχουν σημαντική πίεση και ελαστικά που να προσφέρουν καλή πρόσφυση κατά την έξοδο από τις στροφές. Αυτοί τα ευελικτα και ευπροσαρμοστα στις συνθηκες ελαστικά βρίσκονται στον πυρήνα της γκάμας ελαστικών MICHELIN Power Slick, και είναι αυτά  που θα δώσουν στους αναβάτες τη σιγουριά να πιέσουν τη μοτοσυκλέτα τους στα οριά της. Όπως πάντα, οι συνεργάτες μας θα έχουν διαθέσιμα  τρια μείγματα γόμας για το μπροστινό τροχό και δύο για τον πίσω, σε μαλακό και μεσαίο. Επίσης, δεδομένου του μεγαλύτερου αριθμού στροφών προς τα δεξιά, τα πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρα και πιο ενισχυμένα στη δεξιά πλευρά. Σε περίπτωση βροχής, τα ελαστικά μας MICHELIN Power Rain θα είναι διαθέσιμα σε δύο μείγματα γόμας (μαλακά και μεσαία τόσο για εμπρός όσο και για πίσω) και πάλι πιο ενισχυμένατα τα πίσω στη δεξιά πλευρά».

 

Με τις διαρκώς βελτιωμένες επιδόσεις των μοτοσυκλετών που είναι εξοπλισμένες με ελαστικά MICHELIN που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πρωτάθλημα, οι συνεργάτες της Michelin Motorsport θα είναι πρόθυμοι να σημειώσουν νέα ρεκόρ αγώνα.

Το 2022, ο Jack Miller (Ducati Lenovo Team) κέρδισε το Grand Prix, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ αγώνα, το οποίο χρονολογείται από το 2014.

Κέρδισε τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) σε ένα στεγνό αγώνα που ακολούθησε ένα Σαββατοκύριακο που διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό από βροχή, με μόνο μία περίοδο δοκιμών σε στεγνό.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές , τα ελαστικά MICHELIN κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας σταθερές επιδόσεις και αυτοπεποίθηση στους αναβάτες, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

 

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Στην πίστα Motegi MotoGP,οι μοτοσυκλέτες Grand Prix θα βγουν στην πίστα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου για την πρώτη ελεύθερη δοκιμή (45 λεπτά) προγραμματισμένη για αργά το πρωί. Η δεύτερη ελεύθερη δοκιμή, αυτή τη φορά διάρκειας μίας ώρας, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και αυτό θα επιτρέψει στους 10 ταχύτερους αναβάτες να περάσουν απευθείας στο Q2 την επόμενη μέρα. Το Σάββατο θα ξεκινήσει με 30 λεπτά ελεύθερων δοκιμών το πρωί, ακολουθούμενο από τα προκριματικά Q1 και Q2 (15 λεπτά το καθένα), πριν από τον αγώνα Sprint (12 γύροι) το απόγευμα. Όπως πάντα, το Grand Prix (24 γύροι) θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, μετά από 10λεπτο πρωινό ζέσταμα. Η εκκίνηση τόσο του αγώνα Sprint όσο και του Grand Prix θα γίνει στις 3 μ.μ. τοπική ώρα (8 π.μ. CET).

Επόμενο άρθρο »

Τα παιδία παίζει...

« Προηγούμενο άρθρο

Το ημερολόγιο MotoGP™ 2024 βγήκε με 22 GP σε 18 χώρες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα