• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello live: Οδηγούμε στην καλύτερη πίστα του κόσμου
Η BMW S1000RR SafetyBike έδειξε άνετη
Τεστ-Μοντέλα 04/06/2010 - 21:26

 

Aποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Οι άνθρωποι της BMW ρυθμίζουν πάντα τις δύο SafetyBike, ίσως και μαλακότερα από τις στάνταρ επιλογές της γερμανικής εταιρίας. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να έχουν μια άνετη οδήγηση στον κρίσιμο γύρο που κάνουν λίγο πριν αρχίσει ο γύρος προθέρμανσης των μοτοσυκλετών σε κάθε κατηγορία. Βέβαια αυτή η ρύθμιση δεν μας βολεύει καθόλου, αφού αντίθετα εμείς προσπαθούμε να πάμε σχετικά γρήγορα, χωρίς να μπορούμε να πιέσουμε, αφού μια ενδεχόμενη πτώση θα ήταν καταστροφική για όλους.

Παρά το συγκρατημένο μας ρυθμό και το γεγονός ότι πρέπει να περιγράφουμε τη διαδρομή, μέσα από το ειδικό κράνος, στις ανοικτές και παρατεταμένες στροφές του Mugello, αλλά και στο γρήγορο τελευταίο εσάκι, η κίνηση της S1000RR πάνω στις αναρτήσεις της δεν είναι ό,τι καλύτερο. Βέβαια σκοπός μας ήταν να δούμε την πίστα από τη μέσα μεριά, με τα κερμπ τέλεια βαμμένα, το γρασίδι γύρω άψογα κουρεμένο, τους κριτές και τις κάμερες στις θέσεις τους για τον αγώνα και αρκετούς οπαδούς του Valentino στις εξέδρες.

 

Ναι, ήταν μια μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς αλλάζαμε στην ευθεία τις ταχύτητες με το shifter της μοτοσυκλέτας, χωρίς να κλείνουμε το γκάζι και τα 280 χλμ/ώρα πριν τα φρένα στο τέλος της ευθείας, μπορεί να υπολείπονται κατά 59 από τα 339 του Barbera, αλλά είναι ταχύτητα που σε συναρπάζει. Στο Race υποχρεωτικά από την BMW η ρύθμιση της χαρτογράφησης και τα Metzeler Ratec K3 δούλεψαν όμορφα στην καλή νέα άσφαλτο που έχει αποκτήσει εδώ και δύο χρόνια το Mugello.

Ευχαριστούμε το περιοδικό, αλλά και την BMW Hellas που μας βοηθούν στο να γίνεται πραγματικότητα αυτή η μοναδική εμπειρία.

Επόμενο άρθρο »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: οδηγούμε μια Moto2!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans live: στην ίδια στροφή με τον Rossi…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα