• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: «Έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα»
Νέα 02/01/2024 - 18:39

Το 2024 θα δει τον Luca Marini αναβάτη στην εργοστασιακή Honda RC213V με την εμβληματική ομάδα της Repsol Honda. Για τον 26χρονο Ιταλό, είναι μια κίνηση γεμάτη ευκαιρίες και μελλοντική άνοδο.

Ο Ιταλός Luca Marini θα γίνει ο 20ος αναβάτης στην ιστορία που θα έχει τα χρώματα της Repsol Honda Team με πλήρη συμμετοχή στην ομάδα. Συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε μόνιμη βάση το 2016, ο Marini κέρδισε έξι νίκες, 15 βάθρα και πέντε pole positions στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2 πριν ανέβει στην πρώτη κατηγορία το 2021. Βελτιώνοντας σταθερά την απόδοσή του τα δύο πρώτα του χρόνια στην κατηγορία, το βάθρο στο MotoGP θα έφτανε στο Ώστιν στο Circuit of the Americas, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Alex Rins στη μοτοσυκλέτα LCR Honda.

Έχοντας υπογράψει για να διεκδικήσει τις σεζόν 2024 και 2025, ο Marini συμμετέχει στο έργο της Honda στο MotoGP σε μια κρίσιμη στιγμή. Μετά την πρώτη του δοκιμή στη Repsol Honda Team και τη μοτοσυκλέτα RC213V είχε χρόνο για να σκεφτεί πώς η καριέρα του τον οδήγησε σε αυτό το σημείο.

Πότε ξεκίνησε το πάθος σου για τις μοτοσυκλέτες;

Marini:

«Θέλω να πω ότι αυτό είναι κάτι που χτιζόταν μέσα μου χρόνο με το χρόνο όταν ήμουν παιδί. Απλά οδηγούσα σκούτερ, για να δοκιμάσω νέα πράγματα, και μετά ανέβηκα σε μια μικρή μοτοσυκλέτα σε ηλικία τεσσάρων ετών και ήταν σαν παιχνίδι στην αρχή. Αλλά μετά, άρχισα να το απολαμβάνω πολύ, ακόμα περισσότερο, και μετά οι μοτοσυκλέτες έγιναν όλο και μεγαλύτερες μαζί με τις πίστες και την περισσότερη ταχύτητα. Έτσι, το πάθος μου επίσης μεγάλωνε πολύ με τα χρόνια. Η άφιξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

 

Ποια είναι η πρώτη σου ανάμνηση με μοτοσυκλέτα;

«Δεν έχω πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν μου, αλλά θυμάμαι μια φορά, μια από τις πρώτες φορές στο ποδήλατο, που είχα τρεις τροχούς στο πίσω μέρος. Την πρώτη μέρα ισορροπώντας με τον πατέρα μου είπαμε ότι εντάξει σήμερα, θα προσπαθήσουμε να τις αφήσουμε μακριά τις βοηθητικές ρόδες και ήταν μια μεγάλη μέρα».

 

Μπορείς να μας πεις περισσότερα για τις φωτογραφίες σου με τα δερμάτινα Repsol Honda ως παιδί;

«Αυτό είναι κάτι απίστευτο, κάτι φτιαγμένο από τη μοίρα, δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι πολύ καλά γιατί είχα αυτά τα δερμάτινα. Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα αυτά τα χρώματα γιατί και εκείνη την περίοδο, εκείνα τα χρόνια, ήταν απίστευτα, όπως κάθε χρόνο στην ιστορία του MotoGP με την Repsol Honda Team τα χρώματα ήταν απίστευτα. Οπότε, είναι μεγάλη χαρά να τα φοράω τώρα στο MotoGP».

 

Γνωρίζατε ότι πάντα θέλατε να γίνετε αναβάτης;

«Ήταν κάτι που υπήρχε μέσα στο μυαλό μου και από περίπου 14 χρονών αποφασίζω, εντάξει, αυτή θα μπορούσε να είναι η ζωή μου, η δουλειά μου. Μου αρέσει πολύ να το κάνω αυτό και θα ήθελα να έχω μια δουλειά σαν αυτή. Όταν ήμουν επίσης νεότερος, σκεφτόμουν άλλα αθλήματα, ακόμα και άλλες δουλειές γιατί ήμουν περίεργος να δοκιμάσω πολλά διαφορετικά πράγματα και τότε ήταν αυτό που μου έδινε περισσότερο συναίσθημα».

 

Μπορείτε να μας πείτε για το ταξίδι σας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Ξεκίνησα με τις πολύ μικρές μοτοσυκλέτες και μετά το Mini GP όπως το τρόπαιο Honda NSF με τον τετράχρονο κινητήρα των 100 κυβικών. Ήταν επίσης εκεί μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, πολύ καλές στιγμές, καλές αναμνήσεις και μετά ανέβηκα σε μια μοτοσυκλέτα της Moto3. Αρχικά το Ιταλικό πρωτάθλημα, στο CIV, μετά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρχισα να γίνομαι πολύ ψηλός, οπότε μετακινήθηκα σε μια μοτοσυκλέτα της Moto2 και μετά από ένα χρόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήρθα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν ένα καλό ταξίδι. Έμαθα πολλά και τώρα είμαι καλύτερος αναβάτης και καλύτερος άνθρωπος μετά από όλα τα βήματα που έκανα στο παρελθόν».

 

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στην πίστα;

«Ίσως είναι εύκολο, αλλά το πρώτο βάθρο στην COTA στην Αμερική ήταν απλά εκπληκτικό, ένας πολύ όμορφος Αγώνας – ένα όμορφο μέρος για να ανέβεις στο πρώτο σου βάθρο. Έτσι, έχω πολύ καλές αναμνήσεις, μια στιγμή γεμάτη συναισθήματα και είναι κάτι που θέλω να ξαναβρώ, εδώ με αυτά τα χρώματα».

 

Πώς ήρθες να γίνεις μέλος της Repsol Honda Team;

«Ήταν ένα σοκ αφού ο Marc ανακοίνωσε την αλλαγή του. Έτσι, εγώ και η ομάδα μου μαζί με τον μάνατζέρ μου, προσπαθήσαμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο έργο και να βελτιωθούμε μαζί και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία καλύτερη μοτοσυκλέτα με καλύτερες επιδόσεις, να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε αγώνες και να κερδίσουμε παγκόσμιους τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και πολύ ικανοποιητικές στιγμές».

 

Τι σας έκανε να θέλετε να γίνετε μέλος της HRC;

«Πρώτα από όλα, είναι η καλύτερη στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους, και είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά νομίζω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να δώσω όλες μου τις γνώσεις, την ενέργειά μου σε αυτό το έργο και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τη σωστή κατεύθυνση και θα έχουμε τη δύναμη να παραμείνουμε στην κορυφή για πολλά χρόνια».

 

Ποιος είναι ο στόχος σου για τη σεζόν 2024;

«Θέλω να ξεκινήσω με ανοιχτό μυαλό, πρέπει να καταλάβουμε την ταχύτητά μας, τις δυνατότητές μας μετά το πρώτο επίσημο τεστ και πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας, να βρούμε τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας που είναι συναθλητές μου, με τον ίδιο κατασκευή, με την ίδια μοτοσυκλέτα – αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου, σίγουρα. Αλλά επίσης, θέλω και ανυπομονώ να προσπαθήσω να βρω έναν τρόπο να ανέβω στο βάθρο με αυτή τη μοτοσυκλέτα ή να πάρω μια νίκη. Ξέρω ότι ίσως θα είναι δύσκολο, αλλά χρειάζεται να κοιτάμε μπροστά».

 

Πώς ήταν εκείνη η πρώτη μέρα μέσα στην εργοστασιακή ομάδα της Honda στη Βαλένθια;

«Ήταν καταπληκτική, πέρασε με πολύ γρήγορο τρόπο και η μέρα είχε ήδη τελειώσει! Σίγουρα όμως, θα έχουμε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, κατά τη διάρκεια της σεζόν για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη αυτής της ομάδας γιατί είναι γεμάτη κόσμο, είναι απλώς μια ονειρεμένη δουλειά με όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έτσι έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα και αγαπώ αυτή την κουλτούρα που μπορούμε να έχουμε, μαζί με μια πολύ καλή συνέργεια».

Επόμενο άρθρο »

75 χρόνια: Το MotoGP™ γιορτάζει όλο το 2024!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το 2025!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα