• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024 bike: ξεκίνησε η μεγάλη αγωνιστική περιπέτεια
RALLY DAKAR 06/01/2024 - 14:20

Ο Πρόλογος του Rally Dakar 2024 έγινε χθες και ναι, το όνομα μπορεί να φαίνεται παραπλανητικό, με έναν πρόλογο που αποδείχθηκε ότι είχε μια εξαιρετική διάσταση, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων που ήταν μια συμπυκνωμένη εκδοχή, αν και πολύ προσιτή, ολόκληρης της σειράς εδαφών που θα συναντηθούν από τους αναβάτες στο Ντακάρ. Η περιοχή AlUla είναι ιδανική για ένα τέτοιο δείγμα, με αμμώδεις μερίδες που ακολουθήθηκαν από βραχώδεις ζώνες και μάλιστα αρκετές πλοηγικές δυσκολίες που οδήγησαν σε αρκετούς δισταγμούς για κάποιους. Ωστόσο, οι ειδικοί σε αυτήν την εναρκτήρια άσκηση ήταν και πάλι αυτοί που έλαμψαν: ο Ισπανός Tosha Schareina ξεπέρασε όλους τους άλλους στα “εγκαίνια” του μαραθώνιου αγώνα.

 

Το “Debutant” (πρωτοεμφανιζόμενος) δεν είναι πλέον κατάλληλος όρος για τον Tosha Schareina, ο οποίος τερμάτισε δύο φορές στη 13η θέση στο Dakar και κέρδισε το περασμένο καλοκαίρι στο Desafio Ruta 40, αλλά σήμερα ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα ως επίσημος αναβάτης ομάδας. Η ομάδα της Honda μπορεί να δώσει ένα χτύπημα στην πλάτη στον υπεύθυνο, επειδή στρατολόγησε τον νεαρό Ισπανό, στόχο πολλών ομάδων, που επέλεξαν την ιαπωνική μάρκα για να ανεβάσουν ταχύτητα. Πίσω του, ο Ντάνιελ Σάντερς, ο ρυθμός του οποίου του επέτρεψε να πάρει το προβάδισμα στην αρχή του Ντακάρ το 2022, άφησε επίσης την ταχύτητά του να μιλήσει. Το βάθρο της ημέρας ολοκληρώθηκε από τον Ross Branch. Τα φαβορί του ράλι εξακολουθούν να είναι στον απολογισμό, από τον Adrien Van Beveren (4ος), τα αδέρφια Benavides  (με τον Luciano στην 5η θέση και τον Kevin στην 9η). Ο Quintanilla  (7η) έως του Toby Price (8η). Βέβαια ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει σήμερα, καθώς ο Πρόλογος έδωσε μόνο τη σειρά εκκίνησης των αναβατών.

Μεταξύ των 425 συμμετεχόντων σε οκτώ συνολικά κατηγορίες οχημάτων (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, φορτηγά κ.λπ.) μετέχει και ένας Έλληνας μοτοσυκλετιστής, ο @vasilis_boudros_official με το νούμερο 107. Στον «Πρόλογο» από ένα μικρό λάθος έτρεξε έξι χιλιόμετρα περισσότερα από τα 27 της ειδικής διαδρομής αλλά δεν έχασε κανένα check-point και πλέον εκκινεί από την 121η θέση της γενικής κατάταξης (μεταξύ 142 που τερμάτισαν), ενώ βρίσκεται στην 23η θέση της κατηγορίας του.

Η εκκίνηση του Βασίλη Μπούδρου!

 

 

Δείτε τους 15 πρώτους της κατάταξης:

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2024 Bike: Ο Ross Branch με Hero παίρνει τη νίκη της 1ης Ειδικής

« Προηγούμενο άρθρο

Η KOVE στο Dakar Rally 2024 με τέσσερεις επίσημες συμμέτοχές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα