• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2024: Ο Nacho Cornejo νικητής στην 2η Ειδική
RALLY DAKAR 07/01/2024 - 00:24

Ο δρόμος προς το Al Duwadimi, που περιείχε τους πρώτους αμμόλοφους αυτής της έκδοσης του Dakar, οδήγησε τους αναβάτες και τα πληρώματα σε μια πορεία προς τη γεωγραφική καρδιά της Σαουδικής Αραβίας. Οι αμμόλοφοι δεν ήταν αρκετά σκληροί ή πολυάριθμοι για να ταρακουνήσουν τη βαθμολογία. Αντίθετα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να αξιοποιήσουν καλά το πλεονέκτημά τους για να βγουν από τον ένα λαβύρινθο μετά τον άλλο, εκτός από τη συγκέντρωση των δεξιοτήτων χειρισμού τους για να ξεπεράσουν αυτό το μήκους 462 χιλιομέτρων, παγκοσμίως γρήγορη ειδική. Η πλοήγηση τυγχάνει να είναι το δυνατό ατού του Χιλιανού Nacho Cornejo, ο οποίος πέτυχε την έβδομη νίκη της καριέρας του σε Ειδική Διαδρομή, και επίσης του Stéphane Peterhansel, ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν κορυφαίος, με μια “ερμηνεία” που του χάρισε την 50η νίκη σε Ειδική με αυτοκίνητο!

Η παλίρροια της μοίρας μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή στο Ντακάρ, όπως είδαμε στην 2η Ειδική. Ενώ ο Ross Branch κατάφερε να παραμείνει στο γενικό προβάδισμα, ο άλλος διακεκριμένος “ερμηνευτής” της χθεσινής ειδικής θα κλάψει με πικρά δάκρυα απόψε: ο Αμερικανός Mason Klein που αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα με το Kove του και φαινόταν ότι το θέμα ήταν το «πότε», όχι το «αν». Η καταστροφή χτύπησε στα 46 χιλιόμετρα, αναγκάζοντας τον Αμερικανό να ουρλιάζει και να αφιερώσει δύο ώρες για να επισκευάσει τη μοτοσυκλέτα του. Οι φιλοδοξίες του για το βάθρο είναι νεκρές και θαμμένες, αλλά παραμένει στην κούρσα και θα μπορούσε ακόμα να βγάλει ένα ή δύο κουνέλια από το καπέλο του στο δρόμο προς το Yanbu.

Ο Nacho Cornejo οδήγησε τέλεια για την Monster Energy Honda team

Ο Nacho Cornejo, που δεν είναι ξένος στα τιμητικά μέρη, αξιοποίησε τη ναυτική του οξυδέρκεια. Ξεκινώντας από την τρίτη θέση, σύντομα συνδέθηκε με τον Ricky Brabec και τον Ross Branch για να σχηματίσουν μια καλά λαδωμένη μηχανή τριών οδοντωτών τροχών που διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού μαζί και αύξησαν τα μπόνους χρόνου που διακυβεύονταν. Η έβδομη νίκη του Χιλιανού σε Ειδικές του Ντακάρ τον οδήγησε σε απόσταση 2'55″ από τον οδηγό της Μποτσουάνας, ως το υψηλότερο από τα τρία Honda κοντά στην Hero του Branch.

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το παρατσούκλι "Monsieur Dakar" ταιριάζει στον κάτοχο πολλαπλών ρεκόρ, τον Stéphane Peterhansel που έχει κερδίσει 14 φορές το ράλι, άλλοτε με μοτοσυκλέτα και άλλοτε με αυτοκίνητο, μεταξύ 1991 και 2021, και σήμερα πρόσθεσε ένα νέο ρεκόρ στη συλλογή του με την 50η του νίκη σε Ειδική στο αυτοκίνητο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ari Vatanen. Κατά τη διάρκεια των δύο εξαιρετικά παραγωγικών σταδιοδρομιών του, ο Γάλλος έχει συγκεντρώσει συνολικά 83 νίκες σε Ειδικές. Είναι επίσης ο κοινός κάτοχος του ρεκόρ της κατηγορίας μοτοσυκλετών μαζί με τον Cyril Despres, με 33 ο καθένας. Ο απόλυτος κυνηγός δεν είναι ένας για στατιστικές, αλλά η απόδοσή του σήμερα επανέφερε το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων της Audi. Ο Peterhansel, ένας γρήγορος οδηγός με αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι του RS Q e-Tron, μπορεί να επιστρέψει στην επίθεση, κυρίως επειδή ο ομόσταυλός του Carlos Sainz είναι σκαρφαλωμένος στην κορυφή της κατάταξης και ο τρίτος οδηγός της Audi “πυροβολεί” επίσης (6ος συνολικά).. Όλα δείχνουν να μπαίνουν στη θέση τους για τον Γερμανό κατασκευαστή.

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος που συμμετέχει στον Αγώνα με μια Husqvarna πήγε εξαιρετικά και πάλι. Από τους 142 συμμετέχοντες ήδη 8 έχουν εγκαταλείψει και ο Έλληνας αναβάτης στην 2η Ειδική ήταν 41ος στην κατηγορία R2, 62ος στη Γενική κατάταξη και 12oς στην ξεχωριστή κατηγορία “Original by Motul”.

Αντίστοιχα στην Κατάταξη του Αγώνα, μετά τις δύο πρώτες Ειδικές είναι 38ος της κατηγορίας του, 63ος στη Γενική (ανέβηκε τρεις θέσεις σε σχέση με την 1η Ειδική) και 10ος στην ξεχωριστή κατηγορία “Original by Motul”.

 

Δείτε τα αποτελέσματα της Ειδικής #2


 

Δείτε τα αποτελέσματα του Αγώνα

 

Επόμενο άρθρο »

Ράλι Ντακάρ: Ο Carles Falcón μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό ατύχημα

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2024 Bike: Ο Ross Branch με Hero παίρνει τη νίκη της 1ης Ειδικής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα