• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Luca Marini:
«Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο μίλησα για τη Honda ήταν ο Βαλεντίνο»
Αγώνες 20/01/2024 - 11:45

«Νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος αναβάτης για την HRC και ότι είναι η ιδανική ομάδα για μένα, είναι σαν να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα. Μπορούμε μόνο να βελτιωθούμε, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε».

Η μετάβαση του Luca Marini από την Ducati της ομάδας VR46 στη Honda ήταν μια από τις εκπλήξεις της μεταγραφικής περιόδου του MotoGP του 2023. Αφήνοντας την ομάδα του Valentino Rossi και την πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, για να μετακομίσει στη Honda ήταν σίγουρα μια πράξη θάρρους. Ο Λούκα το σκέφτηκε πολύ πριν αποφασίσει και συμβουλεύτηκε ένα άτομο που εμπιστεύεται.

«Ειλικρινά, το πρώτο άτομο που τηλεφώνησα ήταν ο αδερφός μου» ομολόγησε στην αποκλειστική συνέντευξη για την ιστοσελίδα Motorsport. «Πρώτα από όλα γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο ιδιοκτήτης. Αλλά και γιατί είναι άνθρωπος με μεγάλη ευφυΐα και με μεγάλη εμπειρία. Του εξήγησα τι είχα μέσα στο μυαλό μου, τι σκεφτόμουν, ότι θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την καριέρα μου, για τη ζωή μου, και μαζί, με την Ακαδημία, με τον μάνατζέρ μου και με τη Honda, αρχίσαμε να μιλάμε και από αυτές τις συζητήσεις προέκυψαν όλα αυτά».

Για τον Μαρίνι αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα είναι αυτό που έψαχνε: να είναι σε επίσημη ομάδα και να μπορεί να αναπτύξει μόνος του μια μοτοσυκλέτα.

«Πιστεύω ότι είμαι ο κατάλληλος αναβάτης για τη Honda αυτή τη στιγμή και επίσης πιστεύω ότι, για μένα, η Honda είναι η ιδανική ομάδα, γιατί είναι ένα όνειρο, είναι σαν να πρόκειται να παίξω για τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα - ήταν η πεποίθησή του - νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε μόνο να βελτιωθούμε. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να αφιερώσουμε χρόνο, δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Το MotoGP είναι ένα πραγματικά πολύπλοκο άθλημα, με πολύ ανταγωνισμό: δεν υπάρχει μόνο η Ducati, υπάρχουν επίσης οι KTM, Aprilia, Yamaha, που πιέζουν πολύ για να βελτιώσουν τις μοτοσυκλέτες τους. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα από τους αντιπάλους μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το κάνουμε».

 

Σίγουρα τον περιμένει μια αλλαγή νοοτροπίας, συνηθισμένος σε έναν εξ ολοκλήρου Ιταλό κατασκευαστή και ομάδα.

«Η συνεργασία με έναν Ιάπωνα κατασκευαστή είναι πολύ διαφορετική, στην επικοινωνία, στον τρόπο σκέψης - είπε ο Luca - Η κουλτούρα είναι πολύ διαφορετική και πρέπει να έρθουμε πιο κοντά. Προσπαθώ να καταλάβω την άποψή τους όσο το δυνατόν περισσότερο και προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα προς την Ευρώπη. Στη Honda υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι που είναι Ιταλοί και Ισπανοί, πρέπει να συνεργαστούμε προς την ίδια κατεύθυνση και να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε καλά, γιατί αυτό θα είναι θεμελιώδες. Δεν ήταν μόνο ο Valentino που μου έδωσε συμβουλές για το πώς να συνεργαστώ με τους Ιάπωνες, αλλά και με πολλούς άλλους ανθρώπους».

 

Ωστόσο, ο Marini θα έχει δίπλα του έναν Ιταλό: τον επικεφαλής της ομάδας των μηχανικών Giacomo Guidotti, ο οποίος μετακόμισε από το γκαράζ του Joan Mir στο δικό του.

«Τα πάω πολύ καλά με τον Giacomo, είναι Ιταλός και θα είναι πολύ εύκολο να μιλήσουμε μαζί και να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Όταν πρέπει να κάνουμε τις τελευταίες ρυθμίσεις για να τελειοποιήσουμε και να κερδίσουμε αυτό το επιπλέον μισό δέκατο του δευτερολέπτου, σίγουρα θα καταλάβουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Η Honda αποφάσισε να αλλάξει την ομάδα, δεν είμαι σίγουρος γιατί. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να δουλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχω καλή σχέση μαζί τους γιατί τελικά είναι η δεύτερη οικογένειά μου και πρέπει να περάσουμε πολλές μέρες μαζί όλο τον χρόνο και σίγουρα θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία».

Επόμενο άρθρο »

Ο Alex Lowes στην κορυφή την Παρασκευή μπροστά από τον Bulega

« Προηγούμενο άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο Anthony Gobert

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα