• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η GASGAS MotoGP™ με την Red Bull το 2024!
Νέα 30/01/2024 - 13:40

Δυνατό ξεκίνημα με γκάζι και φτερά για το 2024 και επιπλέον ενθουσιασμό!

 

Οι Augusto Fernandez, Pedro Acosta και Red Bull GASGAS Tech3 επιταχύνουν τις αλλαγές για την επόμενη σεζόν.

Η εισαγωγή για το 2024 της Red Bull GASGAS Tech3, που είναι η νεότερη και πιο επιθετική ομάδα στο MotoGP™ εγκαινιάζει τη δεύτερη σεζόν της δράσης των Grand Prix!

Πρώτα ξεκίνησαν οι επίσημες δοκιμές προετοιμασίας στη Μαλαισία και το Κατάρ, αλλά στη συνέχεια υπάρχει πολύ αναμονή για τη νέα σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που θα ξεκινήσει με το Grand Prix του Κατάρ στο Lusail International Circuit στις 9-10 Μαρτίου.

Η Red Bull GASGAS Tech3 ανυπομονεί να σβήσουν τα κόκκινα φώτα χάρη στους  αναβάτες της που είναι έτοιμοι για δράση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2™ του 2022 και ο Augusto Fernandez με τον τίτλο Rookie of the Year του 2023 στο MotoGP, θα αντιμετωπίσουν την προσπάθεια της δεύτερης χρονιάς στην κορυφαία κατηγορία με την μοτοσυκλέτα GASGAS RC16 που θα επιδιώξει να βελτιώσει τα αποτελέσματα του 2023 καθώς και να μπει στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Μαζί με τον 26χρονο, φυσικά, είναι ο επίσης Ισπανός #1 της Moto2 Pedro Acosta. Ο 19χρονος έχει ήδη τίτλους στη Moto3™ και Moto2™ σε μόλις τρία χρόνια στα GP και έρχεται στη μάχη του MotoGP™ με μεγάλες προσδοκίες. Το 2024 θα είναι η πρώτη του γεύση από τις απαιτήσεις και τις τεχνικές πολυπλοκότητες του MotoGP™ και το αρχικό βήμα για μια πραγματικά θεαματική καριέρα.

Η Red Bull GASGAS Tech3 ηγείται και πάλι από τον Nicolas Goyon, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, και με εξαιρετική υποστήριξη από τον Pol Espargaro ως δοκιμαστικό αναβάτη έχοντας βοηθητικό ρόλο με τους συνεργάτες και προμηθευτές της ομάδας.

 

Augusto Fernandez:

«Όλα ήταν καινούργια και υπήρχαν πολλά να μάθω πέρυσι, αλλά υπήρχαν σημεία προς το τέλος της σεζόν όπου ένιωθα γρήγορος και σαν να είχα την ταχύτητα. Ένιωθα άνετα όταν οδηγούσα τη μοτοσυκλέτα, αλλά ως πρωτάρης έπρεπε να είμαι πολύ υπομονετικός και συνηθίσω τη διαδικασία. Όταν τελείωσα το 2023, ανέλυσα τη σεζόν και είδα ότι είχα κάνει τα βήματα που έπρεπε να κάνω. Ανυπομονώ για φέτος γιατί τώρα έχω τις αναφορές κάθε πίστας με την GASGAS RC16 και ξέρω ότι τις Παρασκευές πρέπει να κάνουμε πολύ προσπάθεια γιατί μπορεί αυτό να καθορίσει μεγάλο μέρος του Σαββατοκύριακου. Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με τη Red Bull και τους έχω μαζί στη μοτοσυκλέτα. Είναι ένα όνειρο και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να το κάνουμε πραγματικότητα. Είναι στο χέρι μας, οπότε ας το κάνουμε».

 

Pedro Acosta:

«Αν σκεφτώ την καριέρα και το ταξίδι μου μέχρι τώρα, τότε είναι πολύ ωραίο! Είναι ωραίο να πω ότι είχα την ευκαιρία να οδηγήσω για μια εργοστασιακή ομάδα την πρώτη μου σεζόν, είναι ωραίο να πω ότι κέρδισα δύο τίτλους σε τρία χρόνια, είναι ωραίο να πω ότι μπαίνω σε μια εργοστασιακή ομάδα για την πρώτη σεζόν στο MotoGP. Αλλά είναι επίσης πολύ δύσκολο να διαχειριστείς την πίεση και τα σχόλια. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή. Έχω μόνο μια μέρα στη μοτοσυκλέτα, και δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αποτελέσματα ή στόχους γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Θα προσπαθήσω να απολαύσω τη δοκιμή της Μαλαισίας και θα προσπαθήσω να αποκτήσω όση περισσότερη εμπειρία μπορώ για να είμαι ανταγωνιστικός στην αρχή της σεζόν, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής πρέπει επίσης να αποκτήσουμε αγωνιστική εμπειρία για να αναπτυχθούμε βήμα-βήμα».

 

 

Nicolas Goyon, Red Bull GASGAS Tech3 Team Manager

«Το 2023 είχαμε πολλές αλλαγές. Είχαμε αυτό το νέο πρόγραμμα με τους Αγώνες Sprint και τη νέα δομή της ομάδας, αλλά αυτό σημαίνει ότι είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για την επόμενη σεζόν. Ο Augusto ήταν δυνατός για τη σεζόν ως rookie. Φυσικά, όλοι τον περιμένουμε να βελτιωθεί για το 2024. Είναι πολύ ήρεμος! Πάντα παίρνει λίγο χρόνο για να σκεφτεί τι έχει συμβεί στην πίστα και μετά να εξηγήσει την τεχνική και τα συναισθήματά του. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα για να αναπτύξει και να στήσει σωστά τη μοτοσυκλέτα. Ο Pedro είναι ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά το μήνυμά μου για τους οπαδούς θα ήταν να έχουν υπομονή. Η μορφή του Σαββατοκύριακου είναι επίσης περίπλοκη και πρέπει να τη μάθει. Ας του δώσουμε χρόνο. Για μένα, η Red Bull GASGAS Tech3 του 2024 θα είναι ακόμα πιο κοντά στους οπαδούς. Και οι δύο αναβάτες είναι νέοι και ξέρουμε ότι αυτός είναι ο κύριος στόχος για την GASGAS, για να συνδεθεί και να ενθουσιάσει όλους όσους παρακολουθούν MotoGP».

 

Herve Poncharal, Red Bull GASGAS Tech3 Team Principal

«Ένα από τα πολύ συναρπαστικά πράγματα που συνέβησαν αυτόν τον χειμώνα είναι η επιστροφή της Red Bull με την Tech3, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους έχουμε ξανά στη μοτοσυκλέτα μας του MotoGP™. Αυτή η σεζόν θα είναι πιο συναρπαστική από ποτέ, με ένα πολύ ανταγωνιστικό grid: οι αναβάτες και οι μοτοσυκλέτες με τα τεχνικά πακέτα είναι τόσο κοντά, οπότε πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε έτοιμοι για ένα καταπληκτικό σόου. Ο Augusto Fernandez έμαθε πολλά πέρυσι και είναι έτοιμος να αγωνιστεί για κορυφαίες θέσεις. Μία από τις πιο συναρπαστικές προοπτικές που γνωρίζει το MotoGP™ τα τελευταία χρόνια, ο Pedro Acosta, θα μας δείξει πολλά στο μέλλον. Η πρώτη του μέρα στο τεστ της Βαλένθια, μας έδωσε την βεβαιότητα ότι έχει τα πάντα για να έχει μια λαμπρή σεζόν και ανυπομονούμε να πάμε στη Σεπάνγκ για να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα»!

 

Pit Beirer, Διευθυντής GASGAS Motorsport

«Το 2023 ήταν μια πολύ έντονη χρονιά για την πρώτη μας σεζόν με την GASGAS στο grid, αλλά ο Augusto μπήκε με μια εξαιρετική προσέγγιση – είναι υπερθετικός και μαχητής – και μας έδωσε το αποκορύφωμα στο Le Mans με την 4η θέση του. Η ομάδα προσαρμόστηκε πολύ καλά σε όλη τη σεζόν και ανυπομονώ να δω τι μπορεί να κάνει ο Augusto στη δεύτερη μετάβασή του. Με τον Pedro νομίζω ότι ολόκληρη η ομάδα και η κοινότητα συμφωνούν ότι υπάρχει ένα διαμάντι που έρχεται σε αυτό το άθλημα. Είναι πολύ ειδικός αναβάτης, ένας μοναδικός αναβάτης που έχει ήδη καταρρίψει τόσα πολλά ρεκόρ σε νεαρή ηλικία. Ο Pedro θα μας κάνει καλύτερους και πιο δυνατούς για το μέλλον, οπότε χαιρόμαστε που τον έχουμε. Νιώθω ότι η GASGAS είναι μια πολύ δυναμική μάρκα και κοιτάζει το ομαδικό πνεύμα με αυτούς τους δύο φανταστικούς αθλητές που είναι σίγουρα αυτό που πρέπει να δούμε προσεκτικά το '24».

 

Hubert Trunkenpolz, Μέλος Pierer Mobility Group

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους πήγαμε με την GASGAS στο MotoGP ήταν για να δημιουργήσουμε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και αυτό λειτούργησε τέλεια. Το MotoGP είναι, μακράν, η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη πλατφόρμα επειδή η αξία των μέσων και η προσέλευση του κοινού είναι τεράστια και είμαστε απολύτως χαρούμενοι που κάναμε αυτή την κίνηση. Τώρα έχουμε έναν πολύ συναρπαστικό συνδυασμό Augusto και Pedro και μια μοτοσυκλέτα που έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη για τρόπαια. Ξέρουμε ότι θα είναι μια μακρά σεζόν και τα Sprints ήταν προκλητικά: το πραγματικά θετικό είναι ότι οι οπαδοί εκτιμούν πραγματικά τα Sprints, τη δράση του Σαββάτου, και ειλικρινά μιλώντας μου αρέσει επίσης. Στο τέλος της ημέρας τα παιδιά έχουν κάνει όλη την προσπάθεια. Είναι υπέροχο που έχουμε τη Red Bull φέτος και νομίζω ότι η ζωντάνια του 2024 φαίνεται φανταστική».

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Razgatlioglu ολοκληρώνει πρώτος το τεστ στο Portimao

« Προηγούμενο άρθρο

Οι δοκιμές συνεχίζονται στο Portimao, καλωσορίζοντας νέους καλεσμένους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα