• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι GSX-8R και GSX-8S της Suzuki στο MotoAmerica Twins Cup
Νέα Αγοράς 01/02/2024 - 19:24

Η εν σειρά δικύλινδρη διάταξη κινητήρα της μεσαίας κατηγορίας της Suzuki ενώνεται με τις Aprilia RS 660 και Yamaha YZF-R7.

Ενώ οι κορυφαίες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες όπως η Ducati Panigale και η BMW S 1000 RR αποτελούν αντικείμενο φιλοδοξίας για τους περισσότερους λάτρεις των σπορ μοτοσυκλετών, πολλοί άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι οι σπορ μοτοσυκλέτες της μεσαίας κατηγορίας είναι πολύ πιο διασκεδαστικές στην οδήγηση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

Υπάρχει κάτι σχετικό με το ελαφρύ πλαίσιο που συνδυάζεται με έναν ζωηρό κινητήρα και που απλώς εγγυάται μια υπέροχη οδήγηση, και η σημερινή γκάμα μοτοσυκλετών με δικύλινδρο κινητήρα είναι η ενσάρκωση αυτού. Πράγματι, οι μοτοσυκλέτες όπως η Yamaha YZF-R7 και η Aprilia RS 660 είναι εξαιρετικές και είναι εύκολες στην οδήγηση τόσο για αρχάριους όσο και για βετεράνους αναβάτες.

Στην EICMA 2023, η Suzuki παρουσίασε στον κόσμο την GSX-8R, τη νεότερη sportbike της μάρκας που βασίζεται στη γυμνή streetfighter GSX-8S που κυκλοφόρησε στο παρελθόν. Φυσικά, ο σκοπός μιας σπορ μοτοσυκλέτας είναι να έχει απόδοση σε αγώνες και τώρα, η νέα GSX-8R ενώνεται με τις R7 και RS 660 στο πρωτάθλημα MotoAmerica Twins για τη σεζόν 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, η SV650 της Suzuki θεωρούνταν το χρυσό πρότυπο όταν επρόκειτο για προσιτές δικύλινδρες μοτοσυκλέτες. Ο ανταγωνισμός έχει ξεπεράσει την παλιά καλή SV, με τα νέα μοντέλα να διαθέτουν πλέον περισσότερη ισχύ και τεχνολογία. Έτσι, η GSX-8R της Suzuki δεν θα μείνει πίσω και τώρα επιδεικνύει τεχνολογία που δεν είχε ξαναδεί η σειρά της μεσαίας κατηγορίας της Suzuki. Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας, των 776 κ.εκ., υδρόψυκτος, με έγχυση καυσίμου και με διάταξη δυο κυλίνρων εν σειρά, αποδίδει 83 ίππους στις 8.500 σ.α.λ.. Εκτός από την GSX-8R, αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η γυμνή GSX-8S, έχει επίσης ενταχθεί στο MotoAmerica Twins Cup.

«Τα νέα μας μοντέλα GSX-8R και GSX-8S έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν τη σειρά GSX-R και να προσφέρουν στους αναβάτες μια εντελώς διαφορετική εμπειρία οδήγησης. Μερικοί αναβάτες προτιμούν την αίσθηση και τις επιδόσεις που παρέχονται από έναν ενσωματωμένο τετρακύλινδρο κινητήρα με υψηλές στροφές ενώ άλλοι προτιμούν τη ροπή και τη γραμμική αίσθηση ενός δικύλινδρου. Είτε η χρήση των σπορ μοτοσυκλετών είναι η καθημερινή οδήγηση στο δρόμο, οι περιστασιακές ημέρες πίστας ή η πλήρης δέσμευση να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα, η ολοκληρωμένη σειρά σπορ μοτοσυκλετών μας διασφαλίζει ότι έχουμε την τέλεια επιλογή για όλους», εξήγησε ο Kerry Graeber, Αντιπρόεδρος της Suzuki Motor USA.

Ακόμη κι αν η Suzuki, έχει σε μεγακλυτερο ποσοστό εγκαταλείψει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της σε παγκόσμιο επίπεδο, η μάρκα παραμένει εξέχουσα στην ερασιτεχνική και προνομιακή αγωνιστική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Η νέα GSX-8R υπογραμμίζει τη δέσμευση της μάρκας να παρέχει στους επίδοξους αγωνιζόμενους μια δυνατότητα να συμμετέχουν στη μεσαία κατηγορία, μαζί με τα άλλα μοντέλα GSX-R όπως GSX-R750, GSX-R600 και GSX-R1000/R.

Αναμένουμε να δούμε τη νέα GSX-8R σε δράση στο Twins Cup του 2024 που ξεκινά στην πίστα Daytona International Speedway στις 7 έως τις 9 Μαρτίου του 2024. H Suzuki GSX-8R κοστίζει 10.295 €. Εν τω μεταξύ, η πιο ευέλικτη γυμνή GSX-8S, είναι πιο προσιτή, ενώ είναι και καλύτερα εξοπλισμένη για καθημερινές μετακινήσεις και οδήγηση μεγάλων αποστάσεων. Έχει τιμή 9.295 € και μόνο η κάλυψη του αέρα στις υψηλές ταχύτητες δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση για τον αναβάτη.

Επόμενο άρθρο »

SYM: Μία δεκαετία στην κορυφή!

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για οδήγηση σε χιόνι, πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα