• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο PEDRO ACOSTA ξεκινάει το MotoGP με επιτυχία
Νέα 04/02/2024 - 11:52

Στο SEPANG SHAKEDOWN του MotoGP™ που επιστρέφει επιτέλους στη δράση καθώς οι κινητήρες άρχισαν να βρυχώνται ξανά στη Μαλαισία αυτή την εβδομάδα, με τον πρόσφατα Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2™ εντυπωσιακό Pedro Acosta να ξεκινά την καμπάνια του για το 2024 με ένα τριήμερο Sepang Shakedown.

Μοναδικός πρωτάρης, ξεκίνησε τις δοκιμές στην πίστα μαζί με άλλους δοκιμαστικούς αναβάτες την πρώτη μέρα και άλλους αναβάτες του MotoGP™ που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν επίσης δοκιμές ακολουθώντας τους νέους κανόνες και μοιράστηκαν την πίστα μαζί του από τη 2η ημέρα. Τρεις σημαντικές ημέρες εμπειρίας πριν από τις υπόλοιπες δοκιμές που θα συνεχιστούν στις 6 Φεβρουαρίου στο Sepang Test, για τις πρώτες τρεις ημέρες των επίσημων δοκιμών της χρονιάς.

1η μέρα: Ο Ακόστα εντυπωσιάζει καθώς τερματίζει μόλις 0,152 δευτερόλεπτα πίσω από τον Dani Pedrosa στα φύλλα χρόνου

Φρέσκος στα νέα χρώματα της Red Bull GASGAS Tech3, ο πρωτάρης τελικά δοκίμασε ξανά την RC16 μετά από μια πρώτη θετική μέρα στη Βαλένθια τον Νοέμβριο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Acosta έκανε μια εντυπωσιακή πρώτη μέρα στην κορυφαία κατηγορία αφού τερμάτισε μόλις 0,152 δευτερόλεπτα μακριά από τον ταχύτερο αναβάτη Dani Pedrosa με 1'59.385. Αυτή η απόδοση είναι 1.894 δευτερόλεπτα μακριά από το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών του Sepang International Circuit, που καταγράφηκε από τον Pecco Bagnaia στις Κατατακτήριες του Grand Prix της Μαλαισίας 2023 μόλις πριν από δύο μήνες. Καθόλου άσχημα για την πρώτη ημέρα σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP™!

 

2η μέρα: Ο Acosta τρίτος ταχύτερος τη δεύτερη μέρα καθώς και άλλοι αναβάτες του MotoGP™ συμμετέχουν στο Shakedown

Η διαδικασία δοκιμών συνεχίστηκε την Παρασκευή στη ζεστή αλλά βροχερή Sepang καθώς ο Pedro Acosta συνέχισε την προσπάθειά του να ανακαλύψει την κατηγορία, μέσα στην πίστα με περισσότερους αναβάτες από την προηγούμενη μέρα. Στα μισά της ημέρας, είχε ήδη σημειώσει τον δικό του ταχύτερο χρόνο γύρου στο 1'58.531, κλείνοντας τη διαφορά από το ρεκόρ της πίστας (1'57.491). Η μέρα αργότερα διακόπηκε από μια αρκετά δυνατή απογευματινή βροχή και ο πρωτάρης τελείωσε τις δοκιμές.

 

3η μέρα: Ο Acosta ταχύτερος την τελευταία μέρα του Shakedown

Ο πρωτάρης συνέχισε τις προσπάθειές του για μια τελευταία μέρα πριν ενταχθεί στους υπόλοιπους αναβάτες την επόμενη εβδομάδα, και οδήγησε με αξιοπρεπή ρυθμό καθώς συνέχισε να μειώνει τους χρόνους του, αυτή τη φορά με 1'58.189. Μια μικρή σύγκρουση έβαλε τέλος στην πρωινή περίοδο δοκιμών, πριν την απογευματινή που αναταράχθηκε ξανά από μια δυνατή βροχόπτωση. Μετά, ο Acosta απέκτησε την πρώτη του αίσθηση σε βρεγμένη πίστα με τη μοτοσυκλέτα του MotoGP™ και έκλεισε την τελευταία ημέρα του Sepang Shakedown στην κορυφή των χρονομετρημένων προσπαθειών, με διαφορά 0,066 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pol Espargaro. Πολύ θετικό τριήμερο για τον νεαρό πρωτάρη που αργά αλλά σταθερά βρίσκει τα πατήματά του με τη νέα του ομάδα και την GASGAS RC16. Δύο μέρες ξεκούρασης μπροστά, προτού να ξεκινήσουν άλλες τρεις ημέρες, αλλά αυτή τη φορά, με όλους τους αναβάτες της κατηγορίας MotoGP™.

 

1η μέρα: 2η Θέση 1'59.385 δ.  45 γύροι

2η μέρα: 3η Θέση 1'58.531 δ.  42 γύροι

3η μέρα: 1η Θέση 1'58.189 δ.  33 γύροι

 

Pedro Acosta:

«Περάσαμε αυτές τις τρεις μέρες προσπαθώντας κυρίως να δουλέψουμε στο στυλ οδήγησής μου, προσπαθώντας να καταλάβουμε τα ελαστικά στο MotoGP, να κάνουμε ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την πρώτη δοκιμή. Κάναμε μερικούς καλούς γρήγορους γύρους, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχαμε καλό ρυθμό αγώνα στο στεγνό. Είχαμε ακόμη και λίγο χρόνο στο βρεγμένο, που είναι πάντα ένα μπόνους. Προσπάθησα να ακολουθήσω λίγο τον Dani Pedrosa σήμερα, και δεν ήταν τόσο εύκολο! Στο Sepang Test, Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις γραμμές των άλλων αναβατών και να καταλάβω ακόμη περισσότερα πράγματα. Πολύ χαρούμενος, τώρα θα απολαύσω δύο μέρες ξεκούρασης»!

 

Nicolas Goyon Team Manager:

«Το Sepang Shakedown είναι μια παράδοση και συνήθως ξεκινά τη σεζόν του MotoGP™, και φέτος ήταν αρκετά ενδιαφέρον καθώς υπήρχαν περισσότερες μοτοσυκλέτες στην πίστα με τους νέους κανόνες παραχώρησης, επομένως περισσότερες αναφορές για τον πρωτάρη μας. Ο Pedro Acosta και ολόκληρη η ομάδα Red Bull GASGAS Tech3 είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτές τις τρεις μέρες, όλα πήγαν πολύ καλά. Ο Pedro μπορούσε να βάλει αξιοπρεπείς χρόνους γύρου στο στεγνό, και έπρεπε να δοκιμάσει λίγο και στο βρεγμένο, κάτι που είναι πάντα καλό να το κάνουμε. Δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε τη μοτοσυκλέτα πολύ με τις ρυθμίσεις, απλώς προσπαθήσαμε να του δημιουργήσουμε ένα άνετο περιβάλλον, και λειτούργησε καλά γιατί έκανε καταπληκτική δουλειά. Αυτή είναι μόνο η αρχή της σεζόν, αλλά είναι καλή, και ανυπομονούμε για το Επίσημο IRTA Sepang Test με όλους τους αναβάτες στην πίστα».

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ

 

Pole position: Αριστερά

Μήκος: 5.543 χλμ

Πλάτος: 16 μ

Στροφές: 15 (10 δεξιά, 5 αριστερά)

Μεγαλύτερη ευθεία: 920 μ

Κατασκευή: 1998

 

Επόμενο άρθρο »

Monster Energy Yamaha MotoGP 2024: αποκάλυψη στη Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Shakedown 3η μερα: Ο Acosta στην κορυφή καθώς ολοκληρώνεται η τελευταία ημέρα των δοκιμών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα