• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Trackhouse Racing με τον Davide Brivio ως νέο Αγωνιστικό Διευθυντή
Νέα 08/02/2024 - 14:00

Η Αμερικανική ομάδα επιβεβαίωσε την άφιξη «σοκ» του θρυλικού αφεντικού της ομάδας

Η Trackhouse Racing MotoGP™ σημειώνει το πρώτο της σημαντικό σημάδι στη νέα σεζόν του 2024, διορίζοντας έναν από τους πιο σεβαστούς διευθυντές ομάδων στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Διευθυντή της ομάδας της.

Φρέσκος από την εμφάνισή του στο Paddock της Formula 1, η Trackhouse καλωσορίζει τον Davide Brivio πίσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP™ ως Αγωνιστικό Διευθυντή της ομάδας της, φέρνοντάς τον κατευθείαν στην έναρξη της σεζόν για την νεοφερμένη ομάδα.

Η φήμη και τα επιτεύγματα του Brivio στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σε δύο τροχούς δεν χρειάζονται καθόλου εισαγωγή. Μία χαρισματική φυσιογνωμία, σεβαστή για τα πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών MotoGP™ και τους τέσσερις τίτλους Κατασκευαστή που πέτυχε υπό το βλέμμα του - με δύο διαφορετικές μάρκες - η Trackhouse κινήθηκε γρήγορα για να εξασφαλίσει την εμπειρία του τη στιγμή που έγινε σαφές το ενδιαφέρον του για το νέο έργο της ομάδας.

Το πιο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP™ του Brivio ήρθε το 2020 πριν από την αναχώρησή του από το Paddock και στη Formula 1, το αντίστοιχο πρωτάθλημα του MotoGP™ στους τέσσερις τροχούς.

Το να φέρει την καθοδήγησή του στην ομάδα δείχνει την αδιάκοπη αναζήτηση ανταγωνιστικότητας από την πλευρά του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Trackhouse, Justin Marks. Από τον καθορισμό του οράματός του να αναπτύξει τις δραστηριότητες του Trackhouse Entertainment Group πέρα από το επιτυχημένο ξεκίνημά του στο NASCAR - την κορυφαία κατηγορία αγώνων αυτοκινήτων των ΗΠΑ - έως την είσοδο στο παγκόσμιο φαινόμενο που αντιπροσωπεύει πλέον το MotoGP, ο Marks συνεχίζει να χαράζει μια μοναδική διαδρομή στη βιομηχανία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα ως αγωνιστικός συνεργάτης με την Aprilia και η άμεση δέσμευση να αναπτύξει τις πιο πρόσφατες μοτοσυκλέτες RS-GP του 2024 για το #88 Miguel Oliveira από την αρχή της σεζόν και άλλες δύο μοτοσυκλέτες για το #25 Raul Fernandez, ήταν η πρώτη ένδειξη των προθέσεων της ομάδας.

Η εξασφάλιση των υπηρεσιών του Wilco Zeelenberg με μία εξαιρετικά έμπειρη και επαγγελματική ομάδα στο γκαράζ, συνδέοντας τους πόρους των εμπορικών τμημάτων και μάρκετινγκ της Trackhouse πίσω στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Νάσβιλ του Τενεσί και τους πόρους διαχείρισης αγώνων της Ομάδας από το τμήμα αγώνων στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα ήταν τα επόμενα βήματα. Τώρα, η πρόσληψη ενός αποδεδειγμένου πρωτοπόρου στο MotoGP™ είναι η πιο πρόσφατη κίνηση, η οποία διαμορφώνεται γρήγορα, για να υποστηρίξει τα σχέδια του Justin.

Η βιογραφία του Davide Brivio ξεκινά στη Μόντσα της Βόρειας Ιταλίας, από όπου και κατάγεται. Γεννημένος σε μια χώρα με το βαθύτερο πάθος για τη μηχανοκίνηση, ο Davide βρήκε γρήγορα το πάθος για τις μοτοσυκλέτες. Αρχικά, έδειξε τα ανταγωνιστικά του προσόντα στο μοτοκρός πριν συγκεντρώσει τις φιλοδοξίες του στο εσωτερικό της λειτουργίας μιας αγωνιστικής ομάδας. Οι αγώνες ταχύτητας τον αγκάλιασαν και σύντομα ακολούθησαν τα τρόπαια.

Η διετής παύση του στον χώρο του MotoGP, μεταβαίνοντας σε μια θητεία με τέσσερις τροχούς, δεν έχει μειώσει την αγάπη του για το MotoGP και επιστρέφει στο Paddock για να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του περισσότερες νίκες με την Trackhouse.

 

Davide Brivio, Team Principal:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα τις τελευταίες μέρες με τον Justin που μου ζήτησε να βοηθήσω την Trackhouse σε αυτήν την πρόκληση του MotoGP. Είναι τόσο συναρπαστικό να είμαι μέρος αυτού του νέου έργου από την αρχή και ανυπομονώ πραγματικά να γνωρίσω περισσότερο την Trackhouse και να δούμε τι μπορούμε να φέρουμε στο MotoGP από το επιτυχημένο όραμα και την εμπειρία που έχει αυτή η εταιρεία σε άλλα αθλήματα και περιβάλλοντα. Θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός των δύο κόσμων. Τώρα, απομένει μόνο μια ακόμη δοκιμή, σχεδόν ήρθε η ώρα να πάμε σε αγώνες και θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε όσο μπορούμε τους δύο ταλαντούχους αναβάτες μας Miguel και Raul και να διασκεδάσουμε. Τις τελευταίες μέρες όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πριν δεν μπορούσα να πω πού θα πήγαινα, αλλά, είναι υπέροχα νέα και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε γρήγορα»!

 

Justin Marks, Team Owner:

«Είναι απίστευτο να έχεις κάποιον του διαμετρήματος και της εμπειρίας του Davide να ηγείται της Trackhouse Racing MotoGP Team. Όλοι μας στην εταιρεία είμαστε ενθουσιασμένοι από τη δέσμευση που έχει αναλάβει. Έγινε εμφανές τη στιγμή που γνώρισα τον Davide ότι θα είναι κάποιος που ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα της Trackhouse. Ξέρω ότι θα μας οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα εντός και εκτός της πίστας».

Επόμενο άρθρο »

Ο Bagnaia κέρδισε τον Martin στην πρωτοποριακή τελευταία μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Sepang Test 3: τα τελικά αποτελέσματα στο τέλος της μέρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα