• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ελαστικά ποδηλάτων Green Marathon της Schwalbe από ανακυκλωμένα υλικά
Νέα Αγοράς 11/02/2024 - 20:41

Η Schwalbe εργάζεται για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των ελαστικών ποδηλάτων καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου της ζωής τους.

Η Schwalbe είναι από καιρό ένα μεγάλο όνομα στη βιομηχανία ελαστικών ποδηλάτων, που ειδικεύεται σε κάθε είδους ελαστικά τόσο για τους ποδηλάτες του βουνού όσο και για αυτούς που μετακινούνται στην πόλη. Εκτός από την αντιμετώπιση της πλευράς των επιδόσεων των ελαστικών ποδηλάτων, η Schwalbe έχει από καιρό ένα έντονο ενδιαφέρον στην περιβαλλοντική πλευρά των πραγμάτων. Τον Φεβρουάριο του 2023, η Schwalbe εργαζόταν σε φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Γρήγορα ένα χρόνο μετά, και η Schwalbe παρουσίασε επίσημα μια νέα σειρά ελαστικών που εύστοχα ονομάζεται Green Marathon.

Αυτά τα νέα ελαστικά ποδηλάτων είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, καθώς είναι καλά όχι μόνο για κανονικά ποδήλατα με πεντάλ, αλλά και για ηλεκτρικά ποδήλατα. Σύμφωνα με την Schwalbe, ο κύριος στόχος των ελαστικών Green Marathon είναι να μειώσουν τα μικροπλαστικά και τις εκπομπές από την παραγωγή ελαστικών, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν ότι το καουτσούκ που χρησιμοποιείται σε αυτά προέρχεται από τη διαδικασία που ακολουθεί η Fair Rubber με σφραγίδα Fair Trade. Η οργάνωση Fair Rubber της Γερμανίας διασφαλίζει την ευημερία των καλλιεργητών καουτσούκ και είναι πράγματι σύμφωνη με το όραμα της Schwalbe για βιωσιμότητα.

Η Schwalbe ισχυρίζεται ότι η παραγωγή των νέων ελαστικών Green Marathon χρησιμοποιεί 70% ανανεώσιμες και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή μείωση 98% στις επιβλαβείς ουσίες. Επιπλέον, η Schwalbe διαπιστώνει ότι το αποτύπωμά του CO2 έχει μειωθεί κατά 34% ως αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας.

Πράγματι, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντυπωσιακοί στα χαρτιά, αλλά τι σημαίνει αυτό για τον τελικό χρήστη; Λοιπόν, σύμφωνα με την Schwalbe, τα νέα ελαστικά Green Marathon διατηρούν υψηλή χιλιομετρική κάλυψη από πλευράς φθοράς και βελτιστοποιούν την απόδοση της κύλισης. Επιπλέον, η τεχνολογία GreenGuard της Schwalbe εξασφαλίζει επαρκή προστασία από διάτρηση. Για να πετύχει αυτό γίνεται χρήση 100% ανακυκλωμένης αιθάλης (rCB) που προέρχεται από τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης της Schwalbe. Ως αποτέλεσμα, αυτό εξαλείφει την αιθάλη με βάση τα ορυκτά, ενώ εξασφαλίζει το ίδιο επίπεδο ποιότητας και μακροζωίας.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι μέσα από μια μεγάλη διαδικασία που επιβλέπεται από την Schwalbe από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα χρησιμοποιημένα ελαστικά συλλέγονται και στη συνέχεια τεμαχίζονται σε κόκκους και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία ως πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων ελαστικών. Οι πρωτοβουλίες ανακύκλωσης της Schwalbe έχουν κερδίσει την αναγνώριση της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη, καθώς κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας Eurobike το 2022 ειδικά λόγω της διαδικασίας ανακύκλωσής της.

Με όλες τις παραπάνω διαδικασίες, τα νέα ελαστικά Green Marathon είναι μόνο η αρχή για την Schwalbe. Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της, «η ευθύνη δεν είναι ένα σπριντ, είναι ένας μαραθώνιος». Ως εκ τούτου, η εταιρεία προσβλέπει σε συνεχείς βελτιώσεις όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η Schwalbe σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον ελαστικά σε όλες τις κατηγορίες το αργότερο έως το 2025, τα οποία εστιάζουν στη μείωση των εκπομπών καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ελαστικού – από την παραγωγή, τη χρήση μέχρι και την απόρριψη.

Επόμενο άρθρο »

Η Ιταλική Δημοκρατία τιμά την Ducati με μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων

« Προηγούμενο άρθρο

H IRF για την ασφαλή κυκλοφορία ποδηλάτων στις σύγχρονες πόλεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα