• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια νέα εποχή… σε αριθμούς: βασικά στατιστικά από το Σάββατο στην Αυστραλία
Αγώνες 24/02/2024 - 12:23

Με τον Bulega και τον εκπληκτικό Iannone στο ντεμπούτο του, υπάρχουν πολλά νέα στατιστικά που αναδύονται από την πρώτη μέρα του 2024 καθώς μια νέα εποχή ξεκινά στο WorldSBK

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM ξεκίνησε μια νέα εποχή στο Grand Ridge Brewery Australian Round και υπήρχε μια νέα σειρά εμφάνισης αναβατών με την έναρξη της σεζόν του 2024. Από την εκπληκτική pole position και τη νίκη του Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati), τον Andrea Iannone (Team GoEleven) να σηματοδοτεί την επιστροφή του με ένα βάθρο και άφθονο δράμα για αρκετούς άλλους αναβάτες στο grid. Μπορούμε να δούμε κάποια στατιστικά που θα προκύψουν από τη δράση του Σαββάτου.

2021 – η τελευταία φορά που σε ένα βάθρο του WorldSBK δεν συμμετείχαν οι Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), ή ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) πριν από τον 1ο Αγώνα στην Αυστραλία, ήταν 43 αγώνες πριν τον Αύγουστο, στον Αγώνα Tissot Superpole του 2021 στο Portimao.

2018 – η τελευταία πρώτη σειρά χωρίς τον Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha), τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ή τον Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν στο Phillip Island το 2018, όταν οι Tom Sykes, Eugene Laverty και Marco Melandri παρατάχθηκαν από την πρώτη έως την τρίτη θέση.

34 – Ο Iannone είναι ο όγδοος μεγαλύτερος αναβάτης, σε ηλικία 34 ετών, έξι μηνών, 15 ημερών, που ανέβηκε στο παρθενικό του βάθρο στο WorldSBK.

29 – Ο Iannone, που χρησιμοποιεί το #29, είναι ο 29ος αναβάτης που κατέγραψε εκκίνηση στην πρώτη σειρά τόσο στο MotoGP™ όσο και στο WorldSBK.

29 – Ο Bulega είναι ο 29ος διαφορετικός νικητής στο Phillip Island.

11 – Ο Bulega, που αγωνίζεται με το #11, είναι ο 11ος αναβάτης που κέρδισε έναν Αγώνα στο WorldSSP και στο WorldSBK.

5 – Το τελευταίο βάθρο του Iannone ήταν στο MotoGP™ στο Phillip Island Grand Prix Circuit, πέντε χρόνια, τρεις μήνες και 27 ημέρες πριν, όταν τερμάτισε δεύτερος.

5 – Ο Bulega είναι ο πέμπτος αναβάτης που κερδίζει στον πρώτο του Αγώνα για την Ducati, μετά τους Doug Polen, John Kocinski, Anthony Gobert και Alvaro Bautista.

4 – Μόνο τέσσερις αναβάτες έχουν πάρει την pole position στο ντεμπούτο τους: Nicolo Bulega (2024), Ben Spies (2009), Tommy Hill (2006) και John Kocinski (1996). Ο Bulega είναι ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που το κατάφερε αυτό.

3 – Είναι η τρίτη φορά που υπάρχουν στον 1ο Αγώνα δύο πρωτοεμφανιζόμενοι στο βάθρο. Συνέβη στο Donington το 1988 – στον ​​1ο Αγώνα του Πρωταθλήματος – και ξανά στο Hockenheim την ίδια χρονιά.

2 – Στον 1ο Αγώνα ήταν μόνο η δεύτερη φορά που ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) νικήθηκε στο Phillip Island με μοτοσυκλέτα της Ducati στο WorldSBK. Η πρώτη φορά συνέβη όταν ήταν πέμπτος στον 1ο Αγώνα το 2022.

2 – Ο Bulega είναι ο δεύτερος αναβάτης που κέρδισε τον τίτλο στο WorldSSP και είναι πρώτος στη βαθμολογία του WorldSBK, μετά τον Chris Vermeulen το 2004. Ο Bulega είναι επίσης ο πρώτος Ιταλός που είναι επικεφαλής στο Πρωτάθλημα μετά τον Marco Melandri το 2018.

0 – Η τελευταία φορά που ο Rea απέτυχε να πάρει βαθμούς σε δύο διαδοχικούς Αγώνες ήταν πίσω στο Portimao το 2021, όταν έπεσε στον 1ο Αγώνα  και στον Αγώνα Tissot Superpole. Ωστόσο, μετά την πτώση του στη Jerez στον 2ο Αγώνα, αλλά συνεχίζοντας και τελειώνοντας τον Αγώνα τερματίζοντας εκτός βαθμών, είναι η πρώτη φορά που τερμάτισε δύο διαδοχικούς αγώνες χωρίς να πάρει βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

462 ημέρες αργότερα: Ο Montella επιστρέφει στο πρώτο σκαλί με συναρπαστική νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Ονειρικό ξεκίνημα: Ο Bulega με παρθενική νίκη στο WorldSBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα