• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSSP 2ος Αγώνας: Ο Montella αντιμετωπίζει τον Schroetter και παίρνει τη νίκη
Αγώνες 25/02/2024 - 10:55

Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην αρχή του Αγώνα, ο Yari Montella αντιμετώπισε την πίεση από τον Marcel Schroetter για να διεκδικήσει τη νίκη

Ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team) έκανε το δύο στα δύο στο εμβληματικό Grand Prix Circuit του Phillip Island καθώς αντιστάθηκε στην πρόκληση του Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) στον τελευταίο Αγώνα για τη δεύτερη νίκη του μέσα σε δύο ημέρες. Λαμβάνοντας ένα μέγιστο όριο 50 βαθμών από το Grand Ridge Brewery Australian Round, το #55 επιστρέφει στην Ευρώπη γεμάτος αυτοπεποίθηση μετά το Αυστραλιανό “masterclass” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport FIM.

ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ: Ο Montella αξεπέραστος, ο Manzi έπεσε δύο φορές

Λόγω των συνθηκών της πίστας και των λαδιών που έπρεπε να καθαριστούν από ένα σημαντικό τμήμα της πίστας μετά από διαρροή λαδιού σε έναν Αγώνα εγχώριου πρωταθλήματος, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Ως αποτέλεσμα, ο Αγώνας μειώθηκε σε εννέα γύρους και, λόγω αυτού, το υποχρεωτικό pit stop καταργήθηκε. Όταν έσβησαν τα φώτα, ο νικητής του  1ου Αγώνα, Montella, σημείωσε αμέσως διαφορά περίπου οκτώ δέκατων από τους αντιπάλους του, προτού την επεκτείνει σε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο στον 2ο γύρο.

Ενώ ο Montella κατάφερε αυτό το προβάδισμα μπροστά, ο Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) και ο Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) πάλεψαν για τη 2η και 3η θέση, αλλά, καθώς ο Αγώνας έφτασε στα μισά, η διαφορά άρχισε να μειώνεται. Μια σειρά από γρήγορους γύρους από τον Schroetter του επέτρεψαν να φέρει τους Manzi και Adrian Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team), οι οποίοι είχαν ανέβει από τη δέκατη θέση μπροστά στη διεκδίκηση για το βάθρο. Στον 6ο γύρο, ο Manzi είχε μια πτώση στη στροφή 4 και έμεινε εκτός διεκδίκησης, μπαίνοντας ξανά στον Αγώνα στην 15η θέση. Ωστόσο, είχε μία δεύτερη πτώση όταν προσπάθησε στον 7ο γύρο στη στροφή 10 να κρατήσει τη μοτοσυκλέτα βγαίνοντας εκτός πίστας και τελικά μπήκε στα pits εγκαταλείποντας.  

Αυτό ανέβασε τον Huertas στην 3η θέση, ενώ ο Schroetter έβαλε στο στόχαστρο τον Montella μπροστά, με τη διαφορά μεταξύ τους στο μισό δευτερόλεπτο στον 7ο γύρο πριν πέσει στα τέσσερα δέκατα στην αρχή του τελευταίου γύρου. Ο Montella κατάφερε να αντέξει την πρόκληση του Schroetter για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, το πρώτο του διπλό WorldSSP και την τρίτη του νίκη - όλα να έχουν έρθει στο Phillip Island. Το ένατο βάθρο του Schroetter σημαίνει ότι είναι θέλει δύο βάθρα ακόμα από το ρεκόρ των βάθρων χωρίς νίκη, ενώ ο Huertas κέρδισε το πρώτο του βάθρο WorldSSP.

ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ: η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας;

Ο Federico Caricasulo (Motozoo ME AIR Racing) κέρδισε άλλη μια 4η θέση καθώς η καριέρα του στη μοτοσυκλέτα F3 800 RR ξεκίνησε με στυλ, με τον «Carica» περίπου πέντε δευτερόλεπτα κάτω από τον Montella. Έμεινε μόλις 0,265 δευτερόλεπτα πίσω από τον Valentin Debise (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team) στην 5η θέση, ο οποίος ήταν στον πρώτο του αγώνα για το βάθρο πριν μείνει πίσω. Ο Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) τελείωσε το Σαββατοκύριακο με τη δεύτερη συνεχόμενη 6η θέση, αφού τερμάτισε εκεί στον 1ο Αγώνα, αν και δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί από το πίσω μέρος του grid όπως έκανε στον 1ο Αγώνα.

 

ΤΟΠΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ 10: Ο Bayliss ολοκληρώνει την προσπάθεια στην έδρα του με στυλ

Ο Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) ήταν 7ος και μόλις οκτώ δέκατα μακριά από την πρώτη εξάδα, με τον Γάλλο να είναι τελευταίος του πρώτου γκρουπ. Είχε πέντε δευτερόλεπτα διαφορά έναντι του John McPhee (WRP-RT Motorsport by SKM-Triumph) στην 8η θέση. Ο McPhee τερμάτισε ως ο κορυφαίος αναβάτης της Triumph καθώς η νέα του περιπέτεια ξεκίνησε δυναμικά, με τον Lorenzo Baldassarri (Orelac Racing VerdNatura) στην 9η θέση και τον Oli Bayliss (D34G Racing WorldSSP Team) να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα εντός έδρας.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΑΘΜΩΝ: ένα δυνατό τέλος στον εναρκτήριο Γύρο

Ο Yeray Ruiz (VFT Racing Yamaha) ήταν 11ος και μόλις ένα δέκατο μακριά από την πρώτη δεκάδα, με τον Ισπανό να περνάει δύο αναβάτες της Triumph. Ο Jorge Navarro (WRP-RT Motorsport by SKM-Kawasaki) ήταν 12ος μπροστά από τον Tom Booth-Amos (PTR Triumph) στην 13η. Οι Niki Tuuli (EAB Racing Team) και Anupab Sarmoon (Yamaha Thailand Racing Team) συμπλήρωσαν τις βαθμολογημένες θέσεις.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Oncu χάνει βαθμούς, ο van Straalen τιμωρήθηκε

Ο Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing) έχασε βαθμούς καθώς κατέλαβε τη 16η θέση, μπροστά από τον πρωτοεμφανιζόμενο Niccolo Antonelli (Ecosantagata Althea Racing Team), τον δοκιμαστή αναβάτη Tom Toparis (Stop & Seal Racing) και τον Ondrej Vostatek (PTR Triumph). Ο Glenn van Straalen (Pata Yamaha Ten Kate Racing) ήταν 20ος αφού χρειάστηκε να εκτίσει ποινή Long Lap Penalty. Ο Ολλανδός τιμωρήθηκε για ένα ατύχημα στον 1ο Αγώνα με τον Oncu και πήρε την ποινή στον Αγώνα της Κυριακής.

 

Οι 6 πρώτοι από τον 2ο Αγώνα WorldSSP:

 

1. Yari Montella (Barni Spark Racing Team)

2. Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) +0.203s

3. Adrian Huertas (Aruba.it Racing WorldSSP Team) +1.658s

4. Federico Caricasulo (Motozoo ME AIR Racing) +5.289s.

5. Valentin Debise (Evan Bros. WorldSSP Racing Team) +5.554s

6. Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) +5.677s.

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος

 

1. Yari Montella (Barni Spark Racing Team) 50 βαθμοί

2. Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) 36

3. Federico Caricasulo (Motozoo ME AIR Racing) 26

4. Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) 20

5. Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) 20

6. Oliver Bayliss (D34G Racing WorldSSP Team) 17

 

Επόμενο άρθρο »

Στον τελευταίο γύρο: Ο Lowes νικητής στον 2ο Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

462 ημέρες αργότερα: Ο Montella επιστρέφει στο πρώτο σκαλί με συναρπαστική νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα