• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μπορεί ο Bagnaia να σπάσει το ρεκόρ του Marc Marquez το 2014;
Αγώνες 24/03/2024 - 10:28

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα και ρεκόρ που θα μπορούσαν να σπάσουν την Κυριακή στο GP της Πορτογαλίας

Ήταν ένα συναρπαστικό Σάββατο στο Grande Premio Tissot de Portugal με τον Maverick Viñales της Aprilia Racing να κερδίζει την πρώτη του νίκη με τον Ιταλό κατασκευαστή. Εν τω μεταξύ, με τον Francesco Bagnaia να δείχνει τον ρυθμό του στους πρώτους γύρους του Sprint, αυτό αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά παρακάτω σε 10 εντυπωσιακά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν από το GP της Πορτογαλίας.

 

1- Ο Enea Bastianini προκρίθηκε στην pole position για δεύτερη φορά στο MotoGP™ μαζί με την Αυστρία το 2022. Τερμάτισε 6ος στο Sprint, όπως έκανε την προηγούμενη φορά στο Κατάρ, αλλά τώρα θα στοχεύει να πάρει την 6η  του νίκη στο MotoGP™.

2- Μετά τους Bagnaia (Μαλαισία/2023), Marini (Κατάρ/2023), Viñales (Βαλένθια/2023) και Martin (Κατάρ/2024), ο Bastianini είναι ο 5ος διαφορετικός “polesitter” στους 5 τελευταίους Αγώνες MotoGP™. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μετά τον τελευταίο Αγώνα του 2022 (Martin) και τους 4 πρώτους Aγώνες του 2023 (Marc Marquez, Alex Marquez, Bagnaia και Aleix Espargaro).

3- Αυτή είναι η πρώτη pole position για τον Bastianini από το 2022 στο GP της Αυστρίας και είναι ο 6ος  διαφορετικός κάτοχος pole position σε αυτή την πίστα στους 6 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Portimao.

4- 2ος εδώ πέρυσι, ο Maverick Viñales προκρίθηκε 2ος και στη συνέχεια πήρε την παρθενική του νίκη στο Sprint, τερματίζοντας μια σειρά από εννέα νίκες της Ducati στο Sprint. Είναι έτοιμος να γράψει ιστορία την Κυριακή κερδίζοντας μια νίκη στο MotoGP με ένα τρίτο διαφορετικό εργοστάσιο. Ο Jack Miller και ο Alex Rins θα μπορούσαν επίσης να επιτύχουν αυτό το κατόρθωμα.

5- Ο Jorge Martin τερμάτισε 3ος στο Sprint και είναι ο μόνος αναβάτης στο βάθρο και στα δύο πρώτα Sprint. Τώρα θα έχει ως στόχο να κερδίσει την 6η του νίκη στο MotoGP™. Έχει κερδίσει βαθμούς μόνο μία φορά στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του στην πίστα, με την 7η στο Algarve GP το 2021.

6- Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP™ Bagnaia προκρίθηκε 4ος, καθιστώντας την πρώτη φορά που απέτυχε να προκριθεί στους τρεις πρώτους σε δύο διαδοχικούς Αγώνες MotoGP™ από τη Μαλαισία/Βαλένθια 2022. Τερμάτισε 4ος  στο Sprint αφού προηγήθηκε από τον δεύτερο γύρο μέχρι τον όγδοο γύρο αλλά μετά στην πρώτη στροφή ανοίχτηκε πολύ και έμεινε πίσω στον ένατο γύρο. Τώρα θα στοχεύει να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής που θα κερδίσει τους δύο πρώτους Αγώνες MotoGP™ της σεζόν από τότε που το έκανε ο Marc Marquez το 2014.

7- Ο Miller προκρίθηκε 5ος για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Πορτιμάο. Ολοκλήρωσε το 5ος στο Sprint και, όπως ο Viñales και ο Rins, θα μπορούσε να γράψει ιστορία στο MotoGP™ την Κυριακή παίρνοντας μια νίκη στο MotoGP™ με ένα τρίτο διαφορετικό εργοστάσιο.

8- Αφού πέρασε από τις Κατατακτήριες 1, ο νεοφερμένος Pedro Acosta προκρίθηκε στην 7η θέση, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα κατατακτήριών του στην κατηγορία μέχρι στιγμής, και τερμάτισε 7ος στο Sprint, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του Sprint μέχρι στιγμής. Σε ηλικία 19 ετών και 304 ημερών, θα στοχεύει να γίνει ο νεότερος αναβάτης που θα κερδίσει στην πρώτη κατηγορία, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Marc Marquez (20 ετών και 63 ημερών στο Όστιν το 2013).

9- Στην pole position στην Πορτογαλία πέρυσι, ο Marquez, ο οποίος έπεσε στις Κατατακτήριες 2, προκρίθηκε τελικά 8ος ως ο πέμπτος αναβάτης της Ducati. Στο Sprint, ωστόσο, ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Ducati και πήρε το καλύτερο του αποτέλεσμα τερματίζοντας 2ος. Την Κυριακή, θα βάλει στόχο να κερδίσει για πρώτη φορά μετά την Emilia-Romagna το 2021 (πριν από 882 ημέρες). Θα ήταν επίσης η πρώτη του νίκη στο Grand Prix με την Ducati.

10- Ο Fabio Quartararo προκρίθηκε στην 9η θέση για το καλύτερο αποτέλεσμα των κατατακτήριων από τότε που προκρίθηκε 8ος στη Μαλαισία πέρυσι. Πήρε έναν βαθμό στο Sprint, τερματίζοντας το 9ος, και τώρα θα στοχεύει να ανέβει το πρώτο του βάθρο από την Ινδονησία πέρυσι (3ος) ή την πρώτη του νίκη από τη Γερμανία το 2022.

Επόμενο άρθρο »

Ο Razgatlioğlu με Pirelli standard SCX κερδίζει τον 1ο Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Spinelli πρώτος σε δραματικό Αγώνα της MotoE™ του 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα