• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, Miller: Το στυλ του Acosta είναι εντυπωσιακό!
«πρέπει να μάθουμε από αυτόν»
Αγώνες 27/03/2024 - 14:53

«Πρέπει να καταλάβουμε τι κάνει διαφορετικά και να μάθουμε από αυτόν. Αυτό το στυλ είναι εντυπωσιακό. Δεν μπορώ παρά να θέλω να οδηγώ έτσι. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω το στυλ μου. Θα επιστρέψω και θα κάνω λίγο ακόμα Pilates».

 

Έχοντας αφήσει πίσω του τις δυσκολίες του Κατάρ, ο Jack Miller είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο στην πίστα του Portimao, τερματίζοντας 5ος τόσο στο Grand Prix όσο και στον Αγώνα Sprint. Ήταν μια καλή επίδοση και ο Αυστραλός αναβάτης εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς του πρωταθλήματος, αλλά επισκιάστηκε από μια άλλη υπέροχη εμφάνιση: αυτή του Pedro Acosta.

Με μια μεγάλη επιστροφή από την 7η θέση στο grid, ο 19χρονος Ισπανός αναβάτης συνέχισε για να κατακτήσει το πρώτο του βάθρο στο MotoGP χωρίς κανέναν ευλαβικό φόβο για τον Francesco Bagnaia, τον Marc Marquez και τους δύο επίσημους αναβάτες της KTM, οι οποίοι και οι δύο τερμάτισαν πίσω από την RC16 #31 της ομάδας Red Bull GasGas Tech3.

«Δεν είχα πραγματικά καμία ευκαιρία να τον περάσω», παραδέχτηκε ο Jack στο τέλος του Αγώνα, όπως αναφέρθηκε στους συναδέλφους μας στο Motorsport.com. «Ο Pedro οδήγησε φανταστικά. Μόλις πέρασε τον Brad, έβαλε το κεφάλι κάτω. Ο Brad κι εγώ είχαμε τη γλώσσα μας έξω προσπαθώντας να τον φτάσουμε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Έδειχνε καλός στη μοτοσυκλέτα».

Αυτό που εντυπωσίασε τον Miller δεν ήταν μόνο η ευκολία του Acosta στην οδήγηση αλλά και το μοναδικό στυλ του πρωταθλητή της Moto2.

«Δεν είναι πραγματικά επάνω στη μοτοσυκλέτα. Είναι συχνά έξω με το σώμα του. Αυτοί οι τύποι αγγίζουν τα πάντα στο έδαφος. Φαινόταν ότι το κεφάλι του ήταν έτοιμο να ακουμπήσει το έδαφος κάποια στιγμή. Το στυλ είναι εντυπωσιακό, ειδικά όταν τον κοιτάς από πίσω. Δεν μπορώ παρά να θέλω να οδηγήσω έτσι. Είμαι λιγότερο κομψός, ίσως», σημείωσε ο Jack. «Κάνει πολύ καλή οδήγηση. Μπορεί να βάλει τη μοτοσυκλέτα όπου θέλει. Αυτό είναι το θετικό».

Αν και ο αναβάτης της KTM τροποποιεί συνεχώς το στυλ οδήγησής του όλα αυτά τα χρόνια, είναι πεπεισμένος ότι έχει ακόμα πολλά να μάθει και είναι έτοιμος να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα από τον νεοφερμένο.

«Βελτιώσαμε την KTM απίστευτα τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό το εκμεταλλεύεται πλήρως. Τώρα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε ως στόχο και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι κάνει διαφορετικά και να μάθουμε από αυτόν. Είμαι 29 ετών, αλλά εξακολουθώ να μαθαίνω σε κάθε Αγώνα», είπε ο Jack. «Αν δείτε το στυλ μου το 2016, σε αυτό που έχω τώρα, το στυλ μου έχει αλλάξει αρκετά. Αλλά, προφανώς, δεν είναι αρκετό. Πρέπει να συνεχίσω να το δουλεύω. Θα επιστρέψω και θα κάνω λίγο ακόμα Pilates».

Επόμενο άρθρο »

Tο MotoGP™ μεταβαίνει στο Τέξας

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο παρακολουθεί MotoGP από κοντά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα