• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Είναι πολύ εύκολο να μιλάς»:
H αποστολή της Πέμπτης από το Τέξας
Αγώνες 12/04/2024 - 11:44

Η Πορτογαλία τα είχε όλα και η σκηνή είναι έτοιμη για το Red Bull Grand Prix της Αμερικής να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Αρχικά στη συνέντευξη καλωσόρισαν τον Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing. Στη συνέχεια, η πρώτη συνέντευξη Τύπου για τους αναβάτες ξεκίνησε, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να συνοδεύεται από τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), γνωστοί και ως η τρέχουσα πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια, μετά την είδηση ​​στις αρχές αυτής της εβδομάδας ότι ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Yamaha, εντάχθηκε στους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και τον νεοφερμένο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) για τη 2η συνέντευξη τύπου. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα από την ημέρα έναρξης στο COTA!

JORGE MARTIN

Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την έναρξη της σεζόν μέχρι στιγμής και νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι από τα προηγούμενα χρόνια, επειδή δυσκολεύτηκα πολύ την περασμένη σεζόν στο COTA και ο στόχος μου είναι να είμαι καλύτερος από πέρυσι. θα είναι μια μεγάλη πρόκληση καθώς θα υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά αισθάνομαι σίγουρος ότι θα κάνουμε καλή δουλειά και νιώθω σε καλή φυσική κατάσταση, κάτι που είναι σημαντικό εδώ καθώς την περασμένη σεζόν δυσκολεύτηκα πολύ καθώς είχα πυρετό και έπαιρνα αντιβιοτικά, οπότε ελπίζω να είμαι ένας από τους καλύτερους».

BRAD BINDER

Πόσο ανυπομονείς για αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Σίγουρα, είναι συναρπαστικό να συνεχίσουμε ξανά, αυτή η πίστα είναι πολύ ιδιαίτερη και έχει λίγο από όλα, επομένως είναι σημαντικό να βρούμε ρυθμό και να έχουμε καλό ρυθμό και αυτός είναι ο στόχος μου. Στο Portimao, δυστυχώς, δυσκολεύτηκα από την πρώτη περίοδο δοκιμών, δεν μπορούσα να βρω τα πατήματά μου και μετά, δυστυχώς, έπεσα στο Sprint και ήμουν 4ος στον κύριο Αγώνα, αλλά είμαι πολύ πρόθυμος να ξαναπάω καλά εδώ, καθώς το βήμα μεταξύ 2022 και 2023 ήταν τεράστιο και περιμένω ένα τέτοιο βήμα αυτό το Σαββατοκύριακο».

ENEA BASTIANINI

Τι σας αρέσει στο COTA τόσο πολύ;

«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από το 2022 εδώ στο COTA και ήταν φανταστικό που είχα μια σπουδαία νίκη εδώ. Προέρχομαι από ένα υπέροχο βάθρο στο Portimao, και είμαι επίσης σίγουρος αυτή τη στιγμή και ας δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι έχουμε ένα καλό στήσιμο της μοτοσυκλέτας αυτή τη στιγμή σε κάθε πίστα, και αυτό είναι σημαντικό. Ας δούμε αν μπορώ να είμαι γρήγορος στο COTA και σωματικά, γιατί είναι ένας από τους πιο δύσκολους Αγώνες».

PECCO BAGNAIA

Η φετινή χρονιά στην COTA αφορά τη λύτρωση από πέρυσι;

«Ας δούμε, είναι μια πίστα που μου αρέσει, και πέρυσι, ήμουν πολύ ανταγωνιστικός και ένιωθα υπέροχα, αλλά έπεσα και έκανα ένα λάθος στον Αγώνα. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί, είναι μια διαφορετική πίστα σε σύγκριση με το Portimao οπότε ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να βελτιώσουμε το συναίσθημα από το Portimao που μου προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στον Αγώνα».

PEDRO ACOSTA

Φαίνεται ότι οι προσδοκίες γύρω σας αλλάζουν ήδη... είναι διαφορετικές και για εσάς; Και πόσο ανυπομονείτε να οδηγήσετε μια μοτοσυκλέτα MotoGP™ στο COTA;

«Δεν έχουμε πια προσδοκίες, είναι πολύ εύκολο να μιλήσουμε και δεν είμαστε στη στιγμή για να το σκεφτούμε αυτό. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να μην στοχεύουμε σε αποτελέσματα μετά από δύο Αγώνες. Όπως είπατε, θα ήταν υπέροχο, όπως και την περασμένη σεζόν, μου άρεσε στη Moto2™ στο COTA, οπότε ας προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε»!

MARC MARQUEZ

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε εδώ με τη Ducati;

«Προφανώς, τώρα φτάνουμε σε μια καλή πίστα για το στυλ μου, και στο παρελθόν, έχουμε πετύχει πολλά καλά αποτελέσματα. Αλλά στο Portimao, υπάρχουν τρεις ή τέσσερις αναβάτες πιο γρήγοροι από εμένα, οπότε ας δούμε αν είμαστε πιο κοντά εδώ. Αν σήμερα (Πέμπτη) λέγατε ότι θα πετύχαινα ένα πρώτο βάθρο, θα αναστέναζα καθώς ένα βάθρο πρέπει να φτάσει πριν από μια νίκη, οπότε ας δούμε βήμα προς βήμα».

FABIO QUARTARARO

Συζητούσατε την υπογραφή με άλλους κατασκευαστές πριν υπογράψετε με τη Yamaha; «Φυσικά, μιλήσαμε με διαφορετικούς κατασκευαστές και η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά στην Πορτογαλία, είχαμε μια συνάντηση με την ανώτατη διοίκηση της Yamaha για να συζητήσουμε το συνολικό έργο από τώρα έως το τέλος του έτους και το 2025/2026. Υπάρχουν μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα που εξακολουθούν να είναι εμπιστευτικά στη Yamaha, με τους νέους ανθρώπους. Το έργο θα είναι τεράστιο, οπότε η απόφαση πάρθηκε στην Πορτογαλία».

Ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και ο συναθλητής του Fabio Di Giannantonio κατευθύνθηκαν στο γήπεδο με τους Houston Rockets, με τον 'Bez' να κάνει την τιμητική ελεύθερη βολή για να ξεκινήσει τη βραδινή διασκέδαση.

Στη συνέχεια, ο Miguel Oliveira και ο Raul Fernandez της Trackhouse Racing κατευθύνθηκαν στο Austin για μια φωτογραφία κοντά στο Capitol Building, επιδεικνύοντας την εκπληκτική ζωηρόχρωμη με αστέρια μοτοσυκλέτα αγώνων της Aprilia.

Επόμενο άρθρο »

Το GP Αμερικής σε αριθμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Tο MotoGP™ μεταβαίνει στο Τέξας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα