• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Circuit of the Americas: MotoGP Κατατακτήριες
Pole position με απίστευτο ρεκόρ για Viñales 
Νέα 13/04/2024 - 20:18

Οι πρώτες κατατακτήριες του Αμερικανικού Grand Prix στην Circuit of the Americas ήταν γεμάτες με μεγάλα ονόματα, κάτι που σήμαινε ότι όταν η καρό σημαία θα έπεφτε, θα υπήρχαν σίγουρα δυσαρεστημένοι αναβάτες και ομάδες. 


Ο Brad Binder ξεκίνησε με άσχημο τρόπο τις ΚΑΤ1, καθώς έπεσε στα πρώτα στάδια, ενώ μετά τις πρώτες προσπάθειες, ήταν οι Alex Marquez και Alex Rins που βρίσκονταν στις 2 πρώτες θέσεις. Σύντομα στην κορυφή πέρασε ο Miguel Oliveira, όμως το μόνο σίγουρο ήταν ότι οι τελικές επιθέσεις θα άλλαζαν εντελώς το τοπίο. 


Έτσι και έγινε, με τον Raul Fernandez να περνάει για λίγο στην κορυφή, όμως αμέσως ξεπεράστηκε από τους Jack Miller και Alex Marquez, oι οποίοι κλείδωσαν τις 2 πρώτες θέσεις. Ο Fabio Quartararo ήταν μόλις έκτος και ξεκινώντας την τελευταία του προσπάθεια θα έπεφτε στην πρώτη στροφή, ενώ εκτός έμεινε και ο Brad Binder, παρά τις προσπάθειές του με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα. 

Οι δεύτερες κατατακτήριες ξεκίνησαν με πτώση του Jorge Martin στην 11η στροφή, χωρίς όμως να τραυματιστεί ιδιαίτερα η μοτοσυκλέτα του, με τον Ισπανό να μην επιστρέφει στα pits και να συνεχίζει την επίθεση. Όμως τα προβλήματα για τον Martin δεν θα σταματούσαν εκεί, καθώς λίγα λεπτά μετά θα ερχόταν και μια δεύτερη πτώση, αυτή τη φορά στην έξοδο της 18ης στροφής, με τον Martin να επιστρέφει όσο ταχύτερα μπορεί στα pits για να κάνει την τελική του προσπάθεια με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του. 

Εν τω μεταξύ, ο Maverick Viñales είχε βρεθεί στην προσωρινή pole position, με τον Marc Marquez να είναι δεύτερος. Άλλη μια πτώση ήρθε για τον Aleix Espargaro στη 2η στροφή, όταν οι αναβάτες ξεκινούσαν τις τελικές επιθέσεις. 

Σε αυτές, ο Viñales έκανε έναν απίστευτο γύρο και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:00.864 (o πρώτος αναβάτης που πέφτει κάτω από το 2:01) και έτσι να πάρει με άνεση την Pole Position, με διαφορά πάνω από 3 δέκατα από έναν εκπληκτικό Pedro Acosta, που ξεκινάει δεύτερος. Ο Marc Marquez προσπάθησε μέχρι τέλους και τελικά πήρε την τρίτη θέση, σε μια πίστα που στο παρελθόν έχει αποδειχθή ο απόλυτος κυρίαρχος. 

Στη δεύτερη σειρά στήνονται οι Francesco Bagnaia, Enea Bastianini και Jorge Martin, μπροστά από τους Aleix Espargaro, Fabio Di Giannantonio και Franco Morbidelli

Από την τέταρτη σειρά θα ξεκινήσουν οι Marco Bezzecchi, Jack Miller και Alex Marquez

Επόμενο άρθρο »

Νίκη και φοβερό ρεκόρ για τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Circuit of the Americas: Moto2 Δεύτερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα