• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο BatMav κατακτά την πόλη Cotam
Αγώνες 15/04/2024 - 12:53

Ένας αήττητος Maverick Viñales έρχεται από τις πίσω θέσεις για να κερδίσει, ενώ ο Aleix Espargaró τερματίζει 7ος.  

Ο Maverick Viñales μένει στην ιστορία μαζί με την Aprilia, κερδίζοντας στο Grand Prix της Αμερικής και χαρίζοντας στον κατασκευαστή από το Noale τη νίκη νούμερο 298 στην ιστορία των Παγκόσμιων Grand Prix Motorcycle Racing.

Μετά από επαφή στην εκκίνηση που τον υποβίβασε στην 11η θέση, ο Ισπανός αναβάτης ξεκίνησε μια θεαματική μάχη επιστροφής, προχωρώντας στο προβάδισμα του Αγώνα και σημειώνοντας τον απόλυτο καλύτερο χρόνο Αγώνα. Με αυτή την ιστορική νίκη, ο Maverick γίνεται ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP που κερδίζει με τρεις διαφορετικές μάρκες.

Ήταν μια περίπλοκη εκκίνηση στον Αγώνα και για τον Aleix Espargaró, με τον αναβάτη να πέφτει θύμα επαφής στα πρώτα φρένα και να πέφτει πίσω αρκετές θέσεις. Μετά από μια τολμηρή επιστροφή, ο Ισπανός αναβάτης τερμάτισε έβδομος.

 

MAVERICK VIÑALES

«Έκανα πολλές θυσίες για να φτάσω εδώ και όλα τελικά αποδίδουν. Αυτό μας δείχνει ότι δεν μπορείς να τα παρατήσεις ποτέ. Πρέπει να έχεις πίστη στις δικές σου ικανότητες και να συνεχίσεις να μεγαλώνεις. Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα και το ήξερα από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Aprilia ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσω, τους ανθρώπους στο Noale, την ομάδα μου και την οικογένειά μου».

ALEIX ESPARGARÓ

«Με τον αγωνιστικό μου ρυθμό, θα μπορούσα να παραμείνω στην πρώτη πεντάδα, αλλά, δυστυχώς, η επαφή στην αρχή με υποβίβασε στη 14η θέση. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι αρκετά ανταγωνιστικός, είμαι ακόμα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά και ο Maverick το έδειξε αυτό και είμαι χαρούμενος για αυτόν και για την Aprilia – το αξίζαμε».

Επόμενο άρθρο »

Ένα δράμα στο Όστιν για την Gresini

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP Αμερικής σε αριθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα